4/2/12

Ντ. Ουμάροφ: Τερματίζονται οι επιθέσεις εναντίον αμάχων


Ο επικεφαλής της ισλαμικής επανάστασης στο ρωσικό Καύκασο, Tσετσένος Ντοκού Ουμάροφ διέταξε τους μαχητές του να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον πολιτών στη Ρωσία, μετά τις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν."Διατάσσω όλες τις ειδικές δυνάμεις που έχουν ως αποστολή την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρήσεων στη Ρωσία να τερματίσουν τις επιχειρήσεις αυτές που θα μπορούσαν να πλήξουν των πληθυσμό των αμάχων", τόνισε ο Ουμάροφ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα των Τσετσένων ανταρτών (kavkazcenter.com.)
Καταζητούμενος από τις ρωσικές αρχές, ο Ντοκού Ουμάροφ έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο της Μόσχας Ντομοντέντοβο τον Ιανουάριο του 2011 (37 νεκροί) και τη διπλή επίθεση στο μετρό της Μόσχας το 2010 (40 νεκροί).

"Τα σημερινά γεγονότα στη Ρωσία μάς δείχνουν ότι ο ρωσικός πληθυσμός δεν υποστηρίζει το καθεστώς του Πούτιν", αναφέρει στο μήνυμά του ο Εμίρης του Καυκάσου, ο οποίος εμφανίζεται στην ύπαιθρο με στρατιωτική στολή.

"Σήμερα, ο πληθυσμός της Ρωσίας είναι όμηρος του καθεστώτος Πούτιν που πολεμά το Ισλάμ στο έδαφος του Εμιράτου του Καυκάσου. Σε αυτές τις συνθήκες είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε τον πληθυσμό κατά τις ειδικές μας επιχειρήσεις", λέει.

Κατά συνέπεια, "οι ειδικές επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ως στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας, τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών και τους υποκριτές αξιωματούχους που με λόγια και με πράξεις βλάπτουν το Ισλάμ και είναι εχθροί του Θεού", λέει.

Ο Ντοκού Ουμάροφ προέρχεται από τις τάξεις των τσετσένων ανταρτών και το 2007 εγκατέλειψε το αυτονομιστικό κίνημα για την ισλαμιστική υπόθεση, ανακηρύσσοντας εαυτόν "Εμίρη του Καυκάσου".
ΕΛ.ΤΥΠΟΣ

3 σχόλια:

  1. ΦΥΣΙΚΑ, ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΔΕΣΕΙ Η ΣΟΥΠΑ ΤΗΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

    ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ή ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ... ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΣΙΝΕΣ (ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ) ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΛΑ...

    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΝ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ή ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΕΙΛΗΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΡΩΣΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ "ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΑ" ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

    ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ:
    http://isxys.blogspot.com/2012/01/blog-post_6290.html
    http://isxys.blogspot.com/2012/01/30.html

    Υ.Γ: ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ, ΕΤΣΙ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ) ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ...

    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΜΙΗΛΙΘΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΝ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ... ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΟΡΑ. Η ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙ, Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλτατε Κουρήτη, επέτρεψέ μου να διαφωνίσω μαζί σου. Οι Τσετσένοι αντάρτες υποστηρίζονται ηθικώς κ υλικώς από την Τουρκία. Η Σαουδική Αραβία όμως προσπάθησε, κ εν πολλοίς κατόρθωσε, να ριζοσπαστικοπιήσει τους Τσετσένους αντάρτες μέσω ιεραποστόλων, χρημάτων, όπλων, εθελοντών. Ακόμα κ πολιτικό άσυλο τους έχει χορηγήσει. Η Κίνα απειλεί την Ρωσική Άπω Ανατολή σε άλλο επίπεδο. Η μέχρι πρότεινος δραματική δημογραφική κρίση (που δειλά δειλά αρχίζει να αναστρέφεται) της Ρωσίας σημαίνει πως η ούτως ή άλλως αραικοκατοικημένη Σιβηρία φιλοξενεί άνω των 4 εκατομμυρίων Κινέζων λαθρομεταναστών. Αυτή είναι η σοβαρότερη απειλή της Κίνας προς την Ρωσία προς στιγμήν. Ως προς τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, πιστεύω πως η Τουρκία παίζει επικίνδυνο παιχνίδι. Η ενεργειακή της εξάρτηση από την Μόσχα την ώθησε σε σιωπή στον Ρωσο-Γεωργιανό πόλεμο του 2008 κατ'ομολογία του ιδίου του Ερντογάν. Με την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα από Ρωσικές εταιρίας, η Τουρκία αυξάνει την ενεργειακή εξάρτησή της από την Ρωσία. Ένας αντιδραστήρας θέλει υλικό κ προσωπικό για να λειτουργήσει... Πιστεύω πως η Ρωσία ανακάμπτουσα επί της περιοχής της Μαύρης Θαλάσσης (επί της μελλοντικής ως φαίνεται προεδρίας Πούτιν) θα θέσει πιο σκληρούς όρους συνεργασίας στην Τουρκία. Πιστεύω πως η Ρωσία δεν αντιμετωπίζει την Τουρκία ως εταίρο. Εταίρο θεωρεί την Γερμανία, κ πάλι όμως υποδεέστερό της. Η Τουρκία αποτελεί για την Ρωσία μια γεωπολιτική επιλογή που μπορεί αρκετά εύκολα κ χωρίς υψηλό κόστος να εγκαταλείψει προς άγραν πιο σημαντικών συμμάχων στην Μέση Ανατολή. Πιστεύω πως το κύμα εκλογών ανά την υφήλιο το 2012 (από την Ελλάδα μέχρι τις ΗΠΑ) θα καθορίσει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να διαβαστεί και αλλοιώς η απόφαση: Δεν άργησε να φτάσει το σήμα από Ουάσιγκτον, ώστε να ευθυγραμιστεί ο καυκάσιος οπλαρχηγός ορμώμενος από τα Σαουδαραβικά μακρυά χέρια των ΗΠΑ και να καταθέσει τα όπλα εναντίον (τουλάχιστον) των αμάχων.
    Ό λόγος είνα πολύ απλός, η Ουάσιγκτον πιστεύει πως μπορεί να ξηλώσει το "πουλόβερ" στην Ρωσσία με κινήματα αραβικού τύπου, ή τύπου πορτοκαλό-μωβ- λιλά επαναστάσεων.
    Ο κακός έχει βρεθεί, λέγεται Πούτιν, οι καλοί βρέθηκαν επίσης μαζί με ΜΚΟ και κάτι Διεθνείς-Διαφάνειες.
    Ειναι απλό το σενάριο, σχεδόν απλοϊκό γι' αυτό και πιο πολλά υποσχόμενο από οποιοδήποτε άλλο.
    Στην γωνία περιμένουν τον νικητή (ΗΠΑ) τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια.
    Καλοφάγωτα παιδιά (αν τα καταφέρετε βέβαια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.