11/2/12

Eυθύνες της κυβέρνησης και ευθύνες των αντιμνημονιακών

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου 
Τις  σπάνιες φορές που μιλάω με στελέχη αυτής της κυβέρνησης ένα πράγμα με εντυπωσιάζει. Η αποφασιστικότητά τους να αρνηθούν μια όλο και προφανέστερη πραγματικότητα. Δεν είναι ότι προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους ‘Eλληνες πολίτες, κάνουν πριν από όλα στον ίδιο τους τον εαυτό, ώστε να μπορούν να κάνουν μετά τη δουλειά που έχουν να τελειώσουν και που δεν είναι δυστυχώς άλλη από την καταστροφή της Ελλάδας και, πιθανότατα, δι’ αυτής, της  Ευρώπης.
Θα γελούσε κανείς με τις ανοησίες που λένε και τις αντιφάσεις στις οποίες πέφτουν, αν δεν υπήρχαν ήδη άνθρωποι και οικογένειες που καταστράφηκαν ή πέθαναν εξαιτίας αυτών των ανθρώπων και της πολιτικής τους, αν δεν είχαν γεμίσει οι ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και η μακρινή Αυστραλία ακόμα, από νέους και λιγότερο νέους ‘Ελληνες, σε απελπισμένη αναζήτηση εργασίας και αν ολόκληρος ο ελληνικός λαός δεν κινδύνευε να καταλήξει στα παγκάκια, εν μέσω συσσωρευόμενων κοινωνικών ερειπίων και εθνικών καταστροφών. Αυτός είναι ο ρόλος της κυβέρνησης Παπαδήμου και των τριών κομμάτων  που την υποστηρίζουν.
Η ελληνική άρχουσα τάξη, πολιτική, οικονομική, εκδοτική δεν κάνει βέβαια παρά αυτό που κυρίως και καλύτερα από οτιδήποτε άλλο ξέρει να κάνει στην ιστορία της, τον δούλο δηλαδή. Τόκανε στη δεκαετία του 1940, σπρώχνοντας την Ελλάδα στον εμφύλιο, τόκανε στην περίοδο 1955-74, οδηγώντας, δια πράξεων και  παραλείψεων, στη δικτατορία και την απώλεια της μισής Κύπρου. Πήγε να το κάνει με το σχέδιο Ανάν, αλλά δεν μπόρεσε. Το κάνει τώρα με το Μνημόνιο, τα PSI και τις δανειακές, θέλει να το κάνει αύριο με τη μετατροπή Κύπρου και Ελλάδας σε δήθεν εθνικόφρονα προτεκτοράτα του Ισραήλ, μέλη μιας βαλκανικής “Διεθνούς των Ζητιάνων”.
Αυτό που δεν έχει πάρει υπόψι της  η ελληνική άρχουσα τάξη, παρόλο που της τόγραψε στις εκθέσεις του το Stratfor, αλλά δεν έχει αντιληφθεί ούτε και η γερμανική, είναι ότι στο παρελθόν η Ελλάδα χρειάστηκε στους Δυτικούς ως προτεκτοράτο, ενώ σήμερα χρειάζεται στην Αριστοκρατία του Xρήματος, για να χρησιμοποιήσουμε τη σπουδαία έκφραση του Μαρξ στους Ταξικούς Αγώνες στη Γαλλία, ως καταστρεφόμενο και ίσως διαμελιζόμενο προτεκτοράτο. Μπορεί άθλιο, φτωχό, ματωμένο, το ελληνικό προτεκτοράτο του Ψυχρού Πολέμου, εν τέλει κάπου το χρειάζονταν στα πλαίσια ακριβώς αυτού του πολέμου. Δεν ήθελαν να πέσει στα χέρια του κομμουνισμού και να πάει στο ανατολικό μπλοκ, έστω κι αν ποτέ δεν πέρασε μια τέτοια σκέψη από το μυαλό του Κρεμλίνου. Σήμερα όμως, η πιο ριζοσπαστική πτέρυγα του χρηματιστικού κεφαλαίου, η κρυμμένη Αυτοκρατορία του Χρήματος, το κόμμα της Goldman Sachs,  χρειάζεται μια ελληνική καταστροφή, για να παραδειγματίσει και να τρομάξει τους Ευρωπαίους, να πειραματιστεί με νέα μοντέλα διακυβέρνησης και διάλυσης εθνών, κυρίως όμως για να στιγματίσει την ίδια τη Γερμανία και την ΕΕ, καθιστώντας αδύνατη την πολιτική ένωση των ευρωπαϊκών λαών εναντίον του πραγματικού εχθρού τους. Oι δυνάμεις αυτές δεν έχουν κανένα από τα παραγωγικά και δημοκρατικά χαρίσματα του καπιταλισμού του Κέινς, του Φορντ, της μεταπολεμικής συνάινεσης. Δεν είναι συντηρητικοί, είναι ριζοσπάστες, ενεργούν ως λενινιστές των αγορών, δεν θέλουν τη σταθερότητα του συστήματος, αλλά οργανώνουν ή εκμεταλλεύονται την κρίση για να το αλλάξουν. Δικαιολογούμενοι με την έλλειψη επαρκών πόρων στον πλανήτη για όλους τους ανθρώπους, οργανώνουν την επέκταση τοε ελέγχου τους σε όλη τη Γη, μέσω της αύξησης των ανισοτήτων και του στραγγαλισμού της δημοκρατίας. ‘Ισως μάλιστα, το ερχόμενο καλοκαίρι ήδη, μας πάνε ήδη σε έναν πολύ μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Ο κύριος εχθρός της Ελλάδας δεν είναι το Τέταρτο Ράιχ, γιατί δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση επιτυχίας αυτού του σχεδίου. Το πρόβλημα είναι η χρήση μας για τον έλεγχο όλου του πλανήτη από την Αυτοκρατορία του Χρήματος, με έναν τρόπο που ενορατικά διαισθάνθηκε ο, ελάχιστα “συνωμοσιολόγος” Μαρξ στα Γκρούντρισσε. Μόνο αρκετοί  αριστεροί και τα ελληνικά κόμματα πιστεύουν στα αλήθεια στα παραγωγικά και δημοκρατικά χαρίσματα του καπιταλισμού στην ύστερη χρηματιστική φάση του, του “καπιταλισμού της καταστροφής” Εμείς δεν έχουμε καμιά αντίρρηση η Ελλάδα να μιλάει με τον Σόρος, την Goldman Sachs, τον Στρως Καν, τον Νετανιάχου, την Μέρκελ και τον Σαρκοζί. Με όλους πρέπει να μιλάει. Να μιλάει όμως ως υποκείμενο, όχι ως εξυπηρετικός δούλος. Να δίνει κιόλας, αν είναι απαραίτητο, όχι όμως με αντάλλαγμα την ίδια τη δική της καταστροφή, όπως έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου και τώρα οι τρεις σωματοφύλακες της εθνικής συμφοράς και ο Παπαδήμος.
Δυστυχώς, το χαμηλό επίπεδο της χώρας μας, που συνέβαλε καθοριστικά να τη μετατρέψει σε πρώτο θύμα της επίθεσης των αγορών κατά της Ευρώπης, δεν αφορά μόνο την ιθύνουσα τάξη της. Το βλέπουμε συχνά και στον αντιμνημονιακό λόγο  που ενίοτε κινδυνεύει, με τον πρωτογονισμό του, να πέσει στις διάφορες παγίδες αναρίθμητων εκπροσώπων ξένων συμφερόντων. Να κάνουμε αυτά που μας λένε για να μη φύγουμε από το ευρώ, λένε οι Παπαδήμιοι και ΣΙΑ. Να φύγουμε από το ευρώ, λέει το αντεστραμμένο τους είδωλο. Από κανενός το κεφάλι δεν περνάει η ιδέα ότι θα μπορούσε η Ελλάδα, προτού φύγει από το ευρώ, να χρησιμοποιήσει όλα τα θεσμικά και πολιτικά όπλα της εκεί που τέλος πάντως βρέθηκε, πληρώνοντας και πανάκριβο τίμημα, αντί να διευκολύνει τη Μέρκελ και τις τράπεζες, αποχωρώντας η ίδια. Δεν τους περνάει γιατί τα δύο άκρα ταυτίζονται στην κατανόησή τους της Ελλάδας ως τριτοκλασάτου υποδεέστερου υποκειμένου. Δεν υπάρχει όμως τρόπος να σεβαστούν και να εκτιμήσουν μια χώρα, περισσότερο από όσο η ίδια εκτιμά και σέβεται τον εαυτό της.
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν με την ΑΟΖ, αναφαίρετο ασφαλώς δικαίωμα της Ελλάδας, αλλά που παραπλανητικά παρουσιάζεται ως δήθεν πανάκεια από ανθρώπους που, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν απόντες ή με την άλλη πλευρά όταν πήγε να χαθεί το κυπριακό κράτος και που τώρα, προκειμένου να μη δώσουν τη μάχη με τον κύριο εχθρό και την πραγματική απειλή, προτιμάνε να αναζητούν κύρος κυνηγώντας συχνά επικίνδυνους ανεμόμυλους μιας “εθνικοφροσύνης” που, ποτέ στην Ελλάδα, δεν υπήρξε ελληνικό προϊόν. Θέλει προσοχή γιατί, αν οι “σοσιαλιστές” ήταν οι καλύτερα τοποθετημένοι να κατεδαφίσουν τις κοινωνικές κατακτήσεις των Ελλήνων, έτσι και οι “εθνικόφρονες” είναι καλύτερα τοποθετημένοι για να προκαλέσουν εθνική καταστροφή, με τελευταίο παράδειγμα τον Δημήτριο Ιωαννίδη.
Ευθύνες για το εθνικό και κοινωνικό κατάντημα που ζούμε δεν έχουν μόνο όμως οι Παπαδήμοι. ‘Eχουν και οι οργανωτές τεσσάρων διαφορετικών συγκεντρώσεων την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα με την ίδια επιδίωξη. ‘Eχει και ο κ. Κουβέλης που θυμήθηκε παράπονα είκοσι χρόνων και διάλεξε να διασπάσει το κόμμα του, την ώρα ακριβώς που ετοιμαζόταν μια από τις χειρότερες επιθέσεις κατά του ελληνικού λαού. Ευθύνες έχει και η ηγεσία του ΚΚΕ, που εκδίδει λαύρες ανακοινώσεις χαρακτηρίζοντας π.χ. «ιμπεριαλιστική» τη Ρωσία, υποστηρίζει στα σωστά της ότι ο Βελουχιώτης, αν και του δίνει δίκηο, δεν είναι άξιος για μέλος του κόμματός της, στέλνει τα μέλη της για ποδαρόδρομο στα Χαυτεία και έφτασε να ψηφίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, λευκό στην ΕΛΜΕ Ημαθίας, όταν μπήκε σε ψηφοφορία ένα ψήφισμα για το αγγλικό δίκαιο και τη δανειακή σύμβαση, την κυριότερη σημερινή απειλή κατά της Ελλάδας. ‘Ενας τρόπος για να αποφύγεις να μπεις στο δρόμο των δυνάμεων που επιτίθενται, είναι να κινητοποιείσαι επί παντός του επιστητού, των ναρκωτικών περιλαμβανομένων, εκτός από την κύρια αιχμή του αντιπάλου. Κακώς όμως η ηγεσία του ΚΚΕ πιστεύει, αν πιστεύει, ότι το κόμμα αυτό μπορεί να επιβιώσει για δεύτερη φορά μιας καταστροφής της κοινωνικής του βάσης στην οποία θα έχει εμμέσως συμβάλλει.
Με τούτα και με κείνα, βλέπει κανείς κι ένα πλήθος από υποψήφιους βουλευτές, αυτόκλητους σωτήρες, δήθεν επαναστάτες και προφανείς προβοκάτορες, στην υπηρεσία αντιευρωπαικών διεθνών συμφερόντων, να περιφέρονται αριστερά δεξιά, οργανώνοντας κόμματα και μέτωπα, προβαλλόμενοι από μέσα που δεν θάπρεπε να τους προβάλλουν, αν ήταν αυτό που λένε ότι είναι, ψαρεύοντας στα θολά νερά και συμβάλλοντας τελικά στη σύγχυση, τον αποπροσανατολισμό, την απογοήτευση του ελληνικού λαού, ώστε να οδηγηθεί απαθώς στη σφαγή.
Ελπίζει κανείς ότι το διάβημα του Μανώλη Γλέζου, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Κασιμάτη, των ανθρώπων και δυνάμεων που αγκάλιασαν το εγχείρημά τους, ευχόμαστε ειλικρινά, θα αποτελέσει ένα πρώτο βήμα στην τόσο απαραίτητη, εδώ και καιρό, συγκρότηση αξιόπιστου, δημοκρατικού, ενωμένου αντιμνημονιακού μετώπου που έχει απελπιστικά ανάγκη για την ίδια του την επιβίωση ο ελληνικός λαός. Σήμερα, αυτή τη βδομάδα κιόλας, όχι την επόμενη.
O ελληνικός λαός έχει γράψει μερικές από τις λαμπρότερες σελίδες αντίστασης στην παγκόσμια ιστορία. Μπορεί να το ξανακάνει, στον πόλεμο αυτό που δεν τον θέλησε, αλλά που του επιβλήθηκε. Ελπίζουμε να ευτυχύσει να παράγει, μέσα από αυτόν, μια ηγεσία ικανότερη από αυτές που συνήθως διέθετε στην ιστορία του.
7 Φεβρουαρίου 2012
konstantakopoulos.blogspot.com

7 σχόλια:

  1. "ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ"

    Θελουμε και τα παθαινουμε - βρισκουν και τα κανουν!

    Κανεις δεν χρειαζεται την καταστροφη μας. Μονοι μας καταστραφηκαμε εδω και καιρο. Μακαρι να αποδειξουμε πως ειμαστε αξιοι να δωσουμε την μαχη μεσα στην ΕΕ του Ευρο. Οποιος πιστευει ακομα οτι μπορουμε να εκβιασουμε τους παντες, για να κρατησουμε το παρασιτικο συστημα μας ορθιο, συγνωμη, αλλα κοιμαται ορθιος - μαθαμε να πορευομαστε ζητιανευοντας, προοδευτικα.

    - Ν. Λυγερός, "Τα μυαλά της Ελλάδας"
    http://www.lygeros.org/lygeros/8629-gr.html
    - Κ. Στουπας, "Τι παίζει με τράπεζες, ΔΕΚΟ, έλληνες, χρεοκοπία και δραχμή..."
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1406837#commentsStart

    Σχολιο:
    Υποβλήθηκε από Γεώργιος Ἰακ. Γ... στις Πέμ, 26/01/2012 - 13:12.
    "... Ἔννοια σας, καὶ ἡ γενεὰ τοῦ '60 ποὺ ἦλθε στὴν ἐφηβεία μὲ τὴν αὐγὴ τῆς Μεταπολιτεύσεως τἄχει ζήσει αὐτὰ ποὺ γράφετε. Φαντασθεῖτε τὴν ὀδύνη νὰ βλέπει κανεὶς τὴν συμπαγῆ πλειοψηφία τῶν ἡλιθίων νὰ ζητωκραυγάζουν κάθε ἀνοησία πού ἔλεγε ὁ Ἀνδρέας Παπανδρέου. Πιθανώτατα τά ἔχει ζήσει καὶ κάθε γενεά, ἀπὸ συστάσεως τοῦ ἑλλαδικοῦ κράτους.
    Δύο παρατηρήσεις :
    Πρῶτον, οἱ ἀνόητοι ποὺ ὑπολογίζετε νὰ εἶναι 25% τοῦ ἐκλογικοῦ σώματος εἶναι περίπου 85%. Κι αὐτό, γιατὶ τὸ ἀνδρεοπαπανδρεϊκὸ τρόπαιο κανέναν ἀπὸ τοὺς προσβεβλημένους ἀπὸ τὴν ψυχικὴ νόσο τῆς φιλοδοξίας δὲν ἄφησε νὰ κοιμηθεῖ ἥσυχος. Καὶ ὅσοι ἀντιστάθηκαν, βρῆκαν μπροστά τους τοὺς συμβούλους : «Κύριε Πρόεδρε, βάσει ὅλων τῶν διαθεσίμων πληροφοριῶν, ὁ ψηφοφόρος θὰ ψηφίσει ἐκεῖνον ποὺ θὰ ὑποσχεθεῖ τὰ πιὸ ἀνεδαφικὰ πράγματα. Εἶναι ἐπαγγελματικό μου καθῆκον νὰ σᾶς προειδοποιήσω ὅτι καμμία ὑπεύθυνη πολιτικὴ θέση δὲν μένει ἀτιμώρητη».
    Δεύτερον, μὴν ἐλπίζετε ὅτι ἡ γενεά σας δὲν περιλαμβάνει ἠλιθίους σὲ ποσοστὸ 85% καὶ ἄνω. Κατάφερε νὰ διορθώσει τίποτε στὰ ἑλλαδικὰ πανεπιστήμια ἡ γενεά σας ; Ὄχι ! Ἔ, ἀντίστοιχα θὰ κατορθώσει καὶ στὸν πολιτικὸ στίβο.
    Ἕνα πλεονέκτημα ἔχετε : Σᾶς εἰδοποιοῦμε ἐμεῖς οἱ παλαιότεροι. Ἐμεῖς δὲν εἴχαμε αὐτὴν τὴν προειδοποίηση ἀπὸ τοὺς προγενεστέρους. Ἴσως σφάλαμε ποὺ τοὺς ἐμπιστευθήκαμε, ἀντὶ νὰ ἐγκύψουμε ἀπὸ τότε στὴν σοβαρὰ μελέτη τῆς νέας Ἑλληνικῆς ἱστορίας. Μάθετε ἀπὸ τὰ παθήματά μας !..."
    (Ἡ Δημοκρατικὴ Ἀριστερὰ ὡς πασοκικὴ «κολυμβρήθρα τοῦ Σιλωάμ», http://www.antibaro.gr/node/3701)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο το παρακατω απιθανο και μαλιστα με το "μας" στην λεξη "πατριδα" πως λεγεται στο λεξικο του Μπαμπινιωτη η σε αλλο οιοδηποτε λεξικο ακομα και των παπουα????

    >Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο πρόεδρος των Αλβανών που ζουν στα Τρίκαλα, Βάιος Ντίμπρα, ζητάει από το κράτος να αναλάβει δράση για να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και να διώξει τους λαθρομετανάστες από την… πατρίδα μας!
    «Η οικονομική κρίση που περνάει η Ελλάδα μας έχει επηρεάσει όλους. Χάνουμε μεροκάματα και βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση. Άνθρωποι που ήρθαμε και εγκατασταθήκαμε στην Ελλάδα, ακολουθήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, στείλαμε τα παιδιά μας στα σχολεία, βρισκόμαστε τώρα στο χείλος του γκρεμού και στα όρια της επιβίωσης. Για τις ελάχιστες δουλειές που υπάρχουν πια προτιμούν όλοι τους λαθρομετανάστες, κυρίως από Πακιστάν και χώρες της Ασίας και της Αφρικής, οι οποίοι παίρνουν χαμηλά μεροκάματα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρόεδρος.<
    http://www.prionokordela.gr/ellada/apisteyto-oi-albanoi-zhtoun-na-fygoun-oi-lathrometanastes-apo-th-xwra-mas/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ κ. Καλεντερίδη,

    Έχω πολύ καιρό να αναρτήσω κάποιο σχόλιο στο ιστολόγιο και γι αυτό φταίει και λίγο το ότι η σελίδα είναι λίγο βαριά για το "κουβαδάκι" μου και δεν μπορεί να τη σηκώσει εύκολα πια.

    Η λύπη μου αντιπαλεύει την οργή, αλλά και την ικανοποίηση ότι επιτέλους όλα τα ενεργούμενα ενάντια στη χώρα εμφανίστηκαν πλέον στο προσκήνιο χωρίς προσωπεία. Ο λόγος μου φυσικά για τον επικεφαλής της ΝΔ. Τον ψήφισα στις εσωκομματικές του εκλογές και δεν το μετανιώνω, ειδικά όσο σκέφτομαι το ενδεχόμενο να ήταν στη θέση του η κα Μητσοτάκη. Ωστόσο από πολύ νωρίς είχα ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά και με τον κ. Αντώνη. Κάτι οι διαρροές ότι είχε συμφωνήσει στο πρώτο μνημόνιο με τον κ. Παπανδρέου να πάει η εκλογή με 151 βουλευτές (παρά το γεγονός ότι δεν το ψήφισε), κάτι οι ψίθυροι για πεισματική άρνηση να μπούνε μπροστά στην αντιπολιτευτική ατζέντα θέματα που έκαιγαν όπως το Αγγλικό Δίκαιο, τα CDS του αδελφού του πρώην ομοδώματού του, δημιουργούσαν αρκετά γκρίζα σημεία εξαρχής. Είχα όμως τις αμφιβολίες μου, βασιζόμενες κυρίως σε μία ειλικρίνεια που εξέπεμπε στις δηλώσεις του.
    Ωστόσο τώρα οι μάσκες έπεσαν. Δεν ήταν σφάλμα του ούτε η συγκυβέρνηση, ούτε η συμφωνία για ψήφιση του μνημονίου. Ήταν απλά μέχρι τώρα ο καλός "μπάτσος" στο γνωστό τέχνασμα εξαπάτησης με θύμα τον ελληνικό λαό. Κι όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν οι εντολές άνωθεν και για αυτόν άλλαξαν.

    Δυστυχώς ή ευτυχώς πλέον οι μόνες παράμετροι που πρέπει να καθορίζουν τις επιλογές μας μπροστά στις κάλπες είναι:
    α) η επιλογή ενός κόμματος που δεν έχει υπογράψει τα προδοτικά κείμενα και
    β) η επιλογή σχηματισμών που δεν κινδυνεύουν να μετασχηματισθούν σε δούρειους ίππους των άλλοτε κραταιών σχηματισμών που πλέον οδηγούνται στην αφάνεια.

    Λέτε το ότι να πιστεύω ότι θα γίνουν εκλογές σύντομα να με κάνει εξαιρετικά αφελή? (αλήθεια μπορεί να μου λύσει κανείς την ακόλουθη απορία: αφού με την ψήφιση του PSI λήγει η αποστολή της κυβέρνησης παπαδήμου, γιατί χρειάζεται να γίνει από Δευτέρα ανασχηματισμός?)

    Φιλικά
    Σ. Κομνηνός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελλειψες παλιόφιλε Σωτήρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Long time no see! Κοινώς σας αποθύμησα!

    Είπα τώρα πριν την τελική επίθεση να ξαναμπώ στο όρυγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωτήρη,σχετικά με το ερώτημα που έθεσες,η γνώμη μου είναι ότι λέει συνειδητά ψέματα ο Σαμαράς για να εκτονώσει την κατάσταση.

    Οι δανειστές το έχουν ξεκαθαρίσει.

    Απλά ο Σαμαράς θεωρεί εαυτόν έξυπνο και όλους τους άλλους ηλίθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απ όσους είναι τώρα στο καναβάτσο, κανείς δεν είναι χειρότερος ή καλύτερος. Απλά βράζουν λίγο-πολύ στο ίδιο καζάνι.
    Το θέμα είναι ποιός άνοιξε την πόρτα πρώτος σ΄αυτά τα κοράκια που τώρα, ροκανίζουν τις σάρκες μας.
    Και ποιός τώρα, επιδιώκει να μοιράσει τις ευθύνες και το στίγμα, με τους άλλους "συναδέλφους" του (και ήδη το κατάφερε);
    Απ΄αυτόν, σίγουρα χειρότερος δεν μπορεί να υπάρξει. Οι άλλοι, έχουν διαβαθμίσεις, αλλά ..και τι να τους κάνεις πια;
    Και τον ανασχηματισμό, τι να τον κάνουμε αλήθεια; Για ποικιλία μάλλον..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.