20/5/12

Ούτε μία λέξη για τα «καρφιά» της Μέρκελ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Σε άλλες εποχές, η δήλωση της κ. Μέρκελ στο CNN, ότι για την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε ο ελληνικός λαός ευθύνονται οι Ελληνες πολιτικοί, θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων από τους «ευαίσθητους» εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου. Αυτήν τη φορά δεν κουνήθηκε φύλλο και θαρρώ πως ικανοποιήθηκε και το λαϊκό αίσθημα, αν και η διαπίστωση προέρχεται από την καγκελάριο της Γερμανίας, η οποία με πράξεις και δηλώσεις έχει πονέσει τους Ελληνες πολίτες.

Μέχρι πριν από τις εκλογές, με ευθύνη και της κ. Μέρκελ, ο λαός έβλεπε -ανήμπορος να αντιδράσει- τη θύελλα που προκάλεσαν τα σκάνδαλα και η ασυδοσία των πολιτικών να σαρώνει όλα όσα δημιούργησε με κόπο και ιδρώτα. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου «έβγαλε το άχτι του» και τιμώρησε με την ψήφο του αυτούς που θεωρεί τους κατεξοχήν φταίχτες. Το τελευταίο διάστημα οι φωνές εναντίον του πολιτικού κόσμου ακούγονται δυνατά και στο εξωτερικό, αν και αυτοί που τους ψέγουν εστιάζονται περισσότερο στις πράξεις τους μετά το Μνημόνιο. Η βασική κατηγορία είναι ότι δεν εφαρμόστηκε το Πρόγραμμα, διότι ταυτόχρονα αλληθώριζαν προς τους πελάτες-ψηφοφόρους.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι πολιτικοί δεν έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να αναλώνονται σε μικροπολιτική και να ξοδεύουν τον χρόνο τους για την προστασία των «κεκτημένων» τους. Και σ' αυτό το θέμα σχεδόν όλοι έχουν τον ίδιο στόχο και σκοπό: να μην πειραχθεί το σύστημα, που είναι σαθρό και οδήγησε με τη λαιμαργία και την ανικανότητά του στη σημερινή κατάσταση, που γρήγορα -εάν δεν γίνει κάποιο θαύμα- θα οδηγήσει στη χρεοκοπία.

Είναι αδύνατον να σώσουν την ελληνική οικονομία οι πολιτικοί, διότι δεν έχουν ούτε τη βούληση, και πολύ περισσότερο τις ικανότητες που απαιτούνται για να σηκώσουν τη χώρα στην πλάτη τους. Πώς θα μπορέσουν να σταματήσουν την πορεία προς τον όλεθρο οι ίδιοι άνθρωποι που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για το κατάντημα της Ελλάδας; Και, δυστυχώς, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας: ο διεφθαρμένος πολιτικός της κόσμος...

6 σχόλια:

  1. Αραγε δεν καταλαβαινει η Μερκελ ποιους αβανταρει με αυτες τις δηλωσεις ?. Μηπως τελικα η κρυφη ατζεντα της Γερμανιας ειναι η εξοδος της χωρας απο την ζωνη του Ευρω? Μηπως οι λεγομενοι αντιμνημονιακοι , παιζουν το παιχνιδι της Γερμανιας? Ο Σαμαρας ηταν Κωλοτουμπας μετα τις επιστολες του στις οποιες μιλαει ξεκαθαρα για επαναδιαπραγματευση και ο Τσιπρας που λεει τωρα το ιδιο δεν ειναι? Αραγε γιατι τα "αδελφα" κομματα στας Ευρωπας θελουν να κουρεψουν τον Σαμαρα και να ενισχυσουν τον Τσιπρα?(Εκτος και αν τους εχουμε για χαζους που δεν ξερουν τι επιπτωσεις εχουνοι δηλωσεις τους) Μηπως τελικα τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Πώς θα μπορέσουν να σταματήσουν την πορεία προς τον όλεθρο οι ίδιοι άνθρωποι που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για το κατάντημα της Ελλάδας; Και, δυστυχώς, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας: ο διεφθαρμένος πολιτικός της κόσμος..."

    Τα είπες όλα Ιγνατίου! Τι άλλο να προσθέσει κανείς; Και η πιο γελοία αντίφαση τής μνημονιακής προπαγάνδας είναι η εξής: Ακολουθώντας πιστά τις επιταγές τού δόγματος τού ΣΟΚ, προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν όλους τούς Έλληνες, για να μπορέσουν να τούς ξεσκίσουν μετά. Ξεκίνησαν με Γιωργάκηδες ("διεφθαρμένοι Έλληνες"), Πάγκαλους ("μαζί τα φάγαμε") και τα ρέστα κι όταν τσαντίστηκε όλη η κοινωνία, στο τέλος επιστράτευσαν (σαν τελευταία γραμμή άμυνας) το τιτανοτεράστιο επιχείρημα:

    "Έχετε όλοι ευθύνη διότι εσείς ψηφίζατε τόσα χρόνια τούς διεφθαρμένους πολιτικούς τού ΠΑΣΟΚ και τής Νέας Δημοκρατίας που χρεωκόπησαν την Ελλάδα, επομένως φάτε τη τώρα και μη μιλάτε"

    Και βγαίνουν τώρα μέσα στη μαύρη απελπισία τους και μάς λένε το ακριβώς αντίθετο:

    "Μην τολμήσετε να ψηφίσετε τούς αντιμνημονιακούς, αλλά να ψηφίσετε το (διεφθαρμένο) ΠΑΣΟΚ και τη (διεφθαρμένη) Νέα Δημοκρατία"...

    Φσσσστ μπόινγκ! (γιατρέ μου τα χάπια μου, τα τσιγάρα μου)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι στην μαύρη απελπισία τους Πιγκοίνε . Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν . και ξέρουν ακριβως πως θα αντιδράσουμε . Αυτό θέλουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pro, την ίδια υποψία είχα εκφράσει κι εγώ παλιότερα. Τότε πού πίεζαν και έβριζαν τον Σαμαρά επειδή ήταν ανυποχώρητος και δεν ήθελε συγκυβέρνηση με τον ΓΑΠ και κόντεψαν να τρελλαθούνε. Και έλεγα τότε ότι με κάτι τέτοια θα βγει ο Σαμαράς με 50% όποτε γίνουν εκλογές. Τελικά, αποδείχτηκε ότι το μόνο που τούς ενδιέφερε ήταν να εξασφαλίσουν όση περισσότερη κοινοβουλευτική υποστήριξη μπορούσαν για να πάει το πράγμα και λίγο παρακάτω κι ας έκαψαν έτσι το χαρτί τού Σαμαρά. Δεν έδιναν δεκάρα. Έτσι κάνουν μια ζωή. Προσπαθούν να τραβήξουν όποιον μπορούν στη δική τους γραμμή, όταν νοιώθουν ότι επείγονται, και δεν τούς ενδιαφέρει αν δεν μένει πίσω κάποια αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

    Τώρα ξανά τα ίδια. Σού λέει, ας ασκήσω πίεση ώστε αν μπορέσω να τραβήξω τον άλλο προς τα εδώ ή στη χειρότερη περίπτωση να τον αναγκάσω να βάλει νερό στο κρασί του. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στις διαπραγματεύσεις. Τα γνωστά, μαστίγιο και καρότο. Και βέβαια, ποντάρουν επίσης και στο γεγονός ότι όλοι αυτοί που ψήφισαν τώρα τον Τσίπρα (κάπου 12% επί πλέον) δεν έχουν και πολλή σχέση με τούς κλασσικούς Συριζαίους τού 3-4%. Ξέρουν ότι έτσι κι αλλοιώς ο Τσίπρας θα βάλει και λίγο νερό στο κρασί του (το κάνει ήδη) αν θέλει να διαχειριστεί ορθολογικά αυτό το έξτρα 12% και όσο ακόμα ευελπιστεί να πάρει στη συνέχεια (υποψιάζομαι ότι σε λίγο καιρό, έτσι και περνάει κανείς έξω από τα γραφεία τού ΣΥΡΙΖΑ, θα βλέπει συνιστώσες να φεύγουν απ' το παράθυρο). Συνολικά, μόνο να κερδίσουν έχουν από όλη αυτή την ιστορία οι Ευρωπαίοι.

    Και για να μην έχουμε την αυταπάτη ότι όλοι κρέμονται από εμάς, η ουσιαστική (και πολύ σκληρότερη) διαπραγμάτευση σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται μεταξύ Ομπάμα και Μέρκελ. Και κατά περίπτωση χρησιμοποιούν και οι μεν και οι δε όποιο χαρτί είναι διαθέσιμο εκάστοτε. Το μόνο σίγουρο που βλέπω εγώ ως προς τα δικά μας είναι ότι οι Αμερικάνοι δεν πρόκειται να αφήσουν το γωνιακό (4 γωνίες!) οικόπεδο που λέγεται Ελλάδα να το πάρουν οι Γερμανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δική μου άποψη πάντως είναι ότι ψάχνουν δικαιολογίες και αποδιοπομπαίους τράγους για να δικαιολογήσουν την μετέπειτα πορεία/κατάληξη του ευρώ,προς την καταστροφή.

    Όλοι όσοι υποστήριξαν ανοιχτά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ,ανησυχούν σοβαρά για την τύχη του ευρώ.

    Η βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού νομίσματος θα εξαρτηθεί απο αυτά που ανέφερε ο Σάββας στο άρθρο του.

    Την κατάλληλη στιγμή,όταν θα έχει αποφασιστεί ο πόλεμος,θα διαλύσουν την ευρωζώνη,και τότε,οι ΗΠΑ θα περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.

    Το μόνο που μπορεί να επηρεάσει η Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι να μην καταρρεύσει τη ''λάθος'' στιγμή,και χάσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Αγαπητέ Πιγκουίνε
    Και ΠΏΣ? έγιναν αυτά ταύτα?
    Μπορεί να μας διαφωτίσουν οι Λίστες της Ζίμενς ή οι Κατάλογοι των Εθνοπατέρων που λαθροβιούν στη Ελβετία και σε εξωτικότερους Τόπους?
    ΘΑΜΕΝΟΙ ΒΑΘΙΑΑΑ & ΕΡΜΗΤΙΚΑ για το Πόπολο, σε Συρτάρια του Εθνοκοινοβουλίου.
    Για να ΝΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.