11/5/12

Γράμμα από την Ελλάδα: Ύβρις, Κάθαρση και «Τρόικα»

γράφει ο Alain Salles στη Le Monde
Η Ελληνική πολιτική ζωή φαίνεται να έχει τρελαθεί. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας περιόδου που άρχισε με την πολιτική αυτοκτονία του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, το Νοέμβριο 2011, και την κούρσα για εκλογές, σε οποιαδήποτε τιμή, του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.  Είναι αρκετά για να χάσει κανείς τα Ελληνικά  και τα Λατινικά  του ταυτόχρονα! 
Ψυχίατρος και ψυχαναλυτής, ο Στέλιος Στυλιανίδης επικεντρώθηκε στα παθολογικά συμπτώματα της ελληνικής πολιτικής τάξης. Στη χώρα του Οιδίποδα και των Ατρειδών, η πολιτική είναι, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, μια ιστορία μεταξύ οικογενειών, και ονειρευμένο πεδίο για τους αναλυτές. 
Η διάγνωση: παράνοια και ναρκισσισμός.

Όλα ξεκινούν από τις πελατειακές σχέσεις. «Η ψήφος που δίνεται στον υποψήφιο ζητά αντάλλαγμα: Σε ψήφισα, μου χρωστάς». Αυτό που δίνει ο εκλεγμένος σε αντάλλαγμα είναι συνήθως μια δημόσια απασχόληση, η οποία εγγυάται καλές αμοιβές και χαμηλό φόρτο εργασίας»,  εξηγεί αυτός ο καθηγητής κοινωνικής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μόλις εκλεγούν, βάζουν τους ανθρώπους τους στην δημόσια διοίκηση για να εξυπηρετήσουν τα ίδια τα δικά τους συμφέροντα. Η τύχη των άλλων δεν διακυβεύεται, αυτό που έχει σημασία είναι η προστασία των συμφερόντων του ατόμου, της οικογένειας, της φυλής».

«Τα κόμματα λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο του επικεφαλούς: Όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου. Υπακούς τον αρχηγό της φυλής, περισσότερο από τον αρχηγό του κόμματος», συνεχίζει. Ακολουθώντας την εξέλιξη της θέσης του πρόεδρου του δεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτές αποκλείστηκαν επειδή ψήφισαν υπέρ του σχεδίου διάσωσης των ευρωπαϊκών χωρών το 2010, και άλλοι, δύο χρόνια αργότερα ... επειδή το καταψήφισαν.

Το αποτέλεσμα αυτής της λογικής είναι ο νεποτισμός: «Η ορδή πρέπει να τροφοδοτήσει τον ναρκισσισμό του αρχηγού  μέχρι να τον αντικαταστήσει ο γιός του. Αυτή η συμπεριφορά δεν περιορίζεται όμως μόνο για τους επικεφαλής της πολιτικής ». Βρίσκεται και στα περισσότερα επαγγέλματα.

Ο άλλος πυλώνας του ελληνικού λαϊκισμού είναι ο εθνικισμός. 
«Ο εθνικιστικός λόγος στηρίζεται στην ύπαρξη ενός εξωτερικού εχθρού, στο γεγονός ότι οι άλλες χώρες υποτίθεται ότι ζηλεύουν την ελληνική ιδιαιτερότητα και το μεγαλείο της και ότι πάντα υπάρχει μια συνωμοσία εναντίον της χώρας μας».  Η Τουρκία παίζει τακτικά αυτό το ρόλο, ή η ΠΓΔΜ, όταν τα Σκόπια ανεγείρουν ένα άγαλμα του ήρωα που διεκδικείται από τις δύο χώρες, τον Μέγα Αλέξανδρο.

«Για σαράντα χρόνια, το πολιτικό σύστημα, αλλά και μεγάλο μέρος της κοινωνίας λειτουργούν μέσα στο μητρώο της παράνοιας. Οι ιδέες των άλλων ερμηνεύονται ως συνωμοσία», που καταγγέλλονται τακτικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης , όπως και στα καφενεία. 
«Αυτό επιτρέπει να αποφευχθεί κάθε φαινόμενο αυτο-επίγνωσης, αυτο-προβληματισμού και αυτοκριτικής», λέει ο κ. Στυλιανίδης. «Επίσης, αποτρέπει την οποιαδήποτε μορφή διαλόγου. Το βλέπουμε με αυτές τις εκλογές: ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε μια εντολή για μια περίοδο τριών ημερών για να διαπραγματευτεί με τα άλλα κόμματα, την επίτρεψε το ίδιο βράδυ! Φτάνοντας στην εξουσία το 2009, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον δεξιό προκάτοχό του για όλες τις ευθύνες της χρεοκοπίας, αν και η διοίκηση του ήταν καταστροφική, χωρίς να κάνει την παραμικρή αυτοκριτική».

Αυτά τα συμπτώματα παράνοιας βρίσκονται και στο συλλογικό επίπεδο, μας εξηγεί ο διευθυντής του συλλόγου για την ψυχική υγεία Epapsy, αναφέροντας δύο παραδείγματα: η αναφορά στους Γερμανούς  -μια εμμονή-  και τους αλλοδαπούς εν γένει, που συχνά θεωρούνται υπεύθυνοι για τη δυστυχία της Ελλάδας«Είναι ένα κλασικό σχήμα: Αναγάγω στον άλλο ό,τι φέρω αρνητικό ο ίδιος. Με αυτή τη βάση το νεο-ναζιστικό κόμμα πήρε το 7%».

Η πτώση του Γιώργου Παπανδρέου παραξενεύει τον Στέλιο Στυλιανίδη, ο οποίος τον βλέπει σαν πρόσωπο τραγωδίας. Εγγονός και γιός πρωθυπουργών, γίνεται πρωθυπουργός με τη σειρά του, για την ατυχία του. «Στην ελληνική τραγωδία, η τρίτη γενιά πληρώνει τα παλιά χρέη. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο εγγονός της Ιστορίας  όπως ο Ορέστης είναι ο εγγονός του Ατρέα». Υπογραμμίζει τις αντιφάσεις του Παπανδρέου: «Παίζει σε δύο επίπεδα: ο σύγχρονος μεταρρυθμιστής που μιλά για την οικονομία και την οικολογία, αλλά ο οποίος εξελέγη με βάση τη παλιά φρουρά του πατέρα του». «Η σχέση με τον πατέρα του ήταν τεταμένη: ο ίδιος τάχθηκε στο πλευρό της μητέρας του, όταν ο γέρος Ανδρέας έφυγε για να παντρευτεί μια πρώην αεροσυνοδό».

«Η μητέρα του αισθάνθηκε προδομένη. Πραγματοποίησε  την ασυνείδητη επιθυμία της μητέρας του, καταστρέφοντας το έργο του πατέρα του. Τα τρία συνθήματα του ΠΑΣΟΚ ήταν  κοινωνική δικαιοσύνη , η Ελλάδα στους Έλληνες, ο δημοκρατικός σοσιαλισμός. Σήμερα τίποτα δεν έχει μείνει από αυτά μετά την παρέμβαση της «τρόικας». Όπως ο Ορέστης, δίσταζε πριν να κάνει την τραγική επιλογή: τη τυφλή προσφυγή στην «τρόικα», φωνή της ασυνείδητης επιθυμίας της μητέρας του. Μετά την ύβρη, λειτουργεί η κάθαρση, διαλύεται η παλιά τάξη πραγμάτων, όπως θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. "

Την Κυριακή 6 Μαΐου, το ΠΑΣΟΚ επίστρεψε στα ποσοστά του ξεκινήματος του το 1974, πριν να το μετατρέψει ο Ανδρέας Παπανδρέου σε αυτό το λαϊκιστικό και πελατειακού τύπου κόμμα που μόλις εξερράγη στις κάλπες.

Alain Salles (Ανταπόκριση από την Αθήνα)



8 σχόλια:

  1. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΠΥΛΩΝΕΣ. ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ...ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ.

    Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΑΥΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ. ΑΡΑ Η ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΜΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ ΕΛΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ.

    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ

    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΙΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ. ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΚΟΙΝΟΤΑΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ. ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΙ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΙΝΗΣ-ΚΟΙΝΟΤΑΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.

    ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΔΙΑΘΕΤΩ ΑΦΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ..."ΠΡΟΦΕΣΟΡΑ"

    Υ.Γ-1: Ο .."ΗΡΩΑΣ" ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Υ.Γ-2:ΤΟ "ΝΕΟ - ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ" ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ "ΚΑΚΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ". ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ

    ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ. ΛΕΙΠΕΙ Ο ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΑΝΟΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ KOYRHTHS
    ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ ΛΥΣΗ;

    ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ - ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ- ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΜΑΣ!

    ΕΙΣΑΙ ΔΙΤΕΘΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ;
    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ Ή ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ Ή ΕΧΘΟΣ,ΜΕ ΈΣΧΑΤΗ ΑΝΑΓΩΓΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΑΝ ΣΟΥ ΜΥΡΊΖΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ;

    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΘΑ ΘΕΣΕΙς ΜΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κα
    Georgia Eleonor

    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΠΟ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ...

    ΑΥΤΟ ΗΡΘΕ ΩΣ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ..."ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΤΗΣΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΠΕΣ ΕΝΤΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ.

    ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΙ ΟΧΙ Η ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΥΠΕΡΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ.

    Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΕΝΩ ΟΥΔΕΙΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ.

    ΑΥΤΟΣ Ο, ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ, "ΑΥΤΟΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ " ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ, ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΚΙΟΛΑΣ ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟ. ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΑΝ ΕΙΧΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ. ΠΟΡΕΥΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.

    ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΙΦΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ή ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

    ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΥΡΙΑ; ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ. ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΥΓΩ. ΕΓΩ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΜΕ (ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ) ΩΣ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΑΠΕΙΝΩΣ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΣ) ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ, ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ. ΚΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ "ΟΜΠΡΕΛΑ" ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

    ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΑΜΕ ΤΗΣ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΣΤΩ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

    ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΘΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;;; ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΟΤΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ;;; ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;;; ΑΝ ΑΝΑΛΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ;;; ΜΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ" ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η Ν.Δ.

    ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ. ΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΗ.

    ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ Η ΔΙΑΜΟΡΦΟΥΜΕΝΗ ΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ "WIN-WIN". ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΩΣ.

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΙ ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΝΑ ΑΡΘΕΙ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΑ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

    Υ.Γ: ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΡΟΙΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ. ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 10 ΕΤΗ.

    ΣΥΓΧΩΡΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΕΛΛΕΙΠΑ.

    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρατάω την απάντησή σας και σας λέω πως δεν θεωρώ τον Εθνικισμό ως Φιλοπατρία, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θεωρεί πως είναι εθνικά ανώτερος έναντι των άλλων Εθνών, έχει όμως την υποχρέωση να προσπαθεί στα πλαίσια μιας άμιλας μεταξύ των Εθνών του Πλανήτη και δίνει εξετάσεις διαρκώς, πάλι σε Διεθνές Επίπεδο.
    Μία διαδικασία που δεν είναι αυτιστική και επιτρέπει την εξέλιξη σε ώφελος του έθνους που προάγεται και όλων των υπολοίπων που ακολουθούν κοινά standars όπως αυτά τίθενται στα πλαίσια της ιστορικής εξέλιξης.
    Δεν θα δεχθώ την ταύτιση των κλεφτών και προδοτών της κοινής μας Πατρίδας ώς άλοθι για την κατάληψη του Κοινοβουλίου από άτομα που μόνο κατάδυση στο Ναδίρ μπορεί να προσφέρουν και προβάλουν μια δήθεν Εθνική στάση και Πατριδοκηπηλία για να συγκαλύψουν την διαταραγμένη τους προσωπικότητα.
    Δεν δέχομαι επίσης σαν πρόοδο την μετάβαση και υποκατάσταση μιας σάπιας κατάστασης με μια Δυσώδη, ως Επιλογή και ως εναλλακτική πρόταση.
    Θεωρώ πως όπως η Πατρίδα έτσι και η Δημοκρατία πρέπει να διαφυλάσσονται σαν κόρη οφθαλμού, χωρίς εθνικιστικές εκπτώσεις.

    Υ.Γ. Έλειψα και εγώ οπότε ο διάλογος είναι με διαλείψεις αλλά ελπίζω να το διαβάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μία προσθήκη, επειδή ο Εθνικισμός είχε διάφορες και σε αντιδιαστολή εκφράσεις.
    Αν εσείς πρεσβεύετε την ανάγκη ύπαρξης κρατών Εθνών και δεν αντίκεισθε στην Δημοκρατία, υποστηρίζοντας σχήματα σαν την ΧΑ βρίσκεστε στον αντίποδα όσων υποστηρίζετε.
    Εδώ μιλάμε για ένα αρρωστημένο σύστημα που ισοπεδώνει κάθε ατομική έκφραση στο όνομα του "Έθνους", γιαυτό μίλησα για υποταγή.
    Η ισοπέδωση αυτή λαμβάνει χώρο σε ένα σύστημα απολύτως ΣαΔΟΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΟ όπου επιδεικνύεται πλήρη υποταγή στους ανώτερους και ταυτόχρονη ισοπεδωτική επιβολή στους κατώτερους. Δεν πιστεύω πως αυτά είναι "Ελληνικά Ιδεώδη" και χαίρομαι αν δεν σας εκφραζουν.
    Να είστε και εσείς καλά και αν είστε Κουρήτης-Κρήτης να ξέρετε πως εκτιμώ επεριόριστα την συνολική προσφορά της Κρήτης στην Πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ.

    http://isxys.blogspot.com/2010/09/blog-post_7826.html

    ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΩ "ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ" ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΟΥΔΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞ'ΟΡΙΣΜΟΥ ..."ΑΝΩΤΕΡΟΣ" ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑΤΗΣ ..."ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ¨.

    ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ. ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ" ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΔΩ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ...ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΙΠΟΤΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ, ΕΤΣΙ, ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΤΕ. ΔΕΧΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΕΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ, ΜΑΟΙΣΤΩΝ, ΛΕΝΙΝΙΣΤΩΝ κ.λ.π ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΟΥΣ.

    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΤΩΝ ΚΑΛΠΩΝ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΑ) ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ

    http://isxys.blogspot.com/2010/11/blog-post_4277.html

    ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΣΑΠΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΥΣΩΔΗ. ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ.
    http://isxys.blogspot.com/2010/09/blog-post_1521.html

    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΟΥ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΣΜΟΥ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ. ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΖΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΩΣ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

    ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΩ ΤΩΡΑ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ. ΠΟΣΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΤΕΤΟΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ή ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ.

    Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΥΓΧΑΝΩ ΕΥΤΥΧΗΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΟΝΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ. ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ.

    ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Κουρήτη
    Δεν είπα ότι δεν δέχομαι την είσοδο της ΧΑ στο Κοινοβούλιο, είπα ΒΔΕΛΥΣΣΟΜΑΙ, διότι είναι η ίδια που δεν αποδέχεταιΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ τις Δημοκρατικές διαδικασίες και θέλει να τις υποκαταστήσει.
    Σχετικά με τον κόκκινο φασισμό δεν διαφέρει από τον μαύρο ή ειδοποιός είναι πως δεν το υπερασπίζεται με τσεκούρια, μαχαίρια και άλλα "διαλεκτικά τεκμήρια" που επαναλαμβάνω δεν έχουν σχέση με αυτό που εννοείτε εσείς σαν Εθνικισμό- προφανώς σας διέφυγε η επισήμανση μου στο τελευταίο σχόλιο προηγούμενα.
    Για την Κρήτη, νομίζω πως παρουσιάζει μια υπερπροσφορά -πρώτη στη Μακεδονία - άοπλη στην Κατοχή καταργεί τους αλεξιπτωτιστές ο Χίτλερ κά, -χωρίς να είναι αυτό το θέμα μας- και να το θέτω τοπικιστικά, ίσως αυτά οφείλονται στην ύψιστη στρατηγική της θέση.
    Όταν έχω χρόνο θα δω τους συνδέσμους που παραθέτετε.
    Είναι καλό ότι μπορούμε να διαλεγόμαστε με ψυχραιμία.
    Σας χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.