8/6/12

Δίωξη για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής στον 24χρονο

Ο νεαρός έφτασε στην Ευελπίδων το πρωί εν μέσω χειροκροτημάτων από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και οι οποίοι φώναζαν «αθώος».
Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής άσκησε ο εισαγγελέας στον 24χρονο που σκότωσε με κυνηγετικό όπλο Αλβανό διαρρήκτη στην Παιανία.
Ο νεαρός έφτασε στην Ευελπίδων το πρωί εν μέσω χειροκροτημάτων από πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και οι οποίοι φώναζαν «αθώος».
Εντός της ημέρας αναμένεται η μεταγωγή του στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί.
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν ο 24χρονος καταδίωξε το 43χρονο ληστή, ο οποίος είχε εισβάλει νωρίτερα μαζί με συνεργό του, στο σπίτι όπου διέμενε ο ίδιος και η οικογένειά του.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από σχεδόν τρεις ώρες μελέτης της δικογραφίας από τον εισαγγελέα, καθώς έπρεπε να σταθμιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες οδήγησαν στην αφαίρεση της ζωής του 43χρονου και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες διάπραξης του εγκλήματος.
Η αναγνώριση των ιδιαίτερων συνθηκών υπό τις οποίες ο νεαρός σκότωσε τον διαρρήκτη, όπως διατυπώθηκε στην απαγγελία κατηγορίας, σημαίνει ότι σε περίπτωση καταδίκης η προβλεπόμενη ποινή φθάνει έως και 20 χρόνια.
Ο κατηγορούμενος, φανερά συντετριμμένος για την πράξη του φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και αποδίδει τους πυροβολισμούς σε εκπυρσοκρότηση του όπλου του, όταν καταδιώκοντας τους διαρρήκτες παραπάτησε σε ανάχωμα του δρόμου.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, υποστηρίζει επίσης ότι φοβήθηκε όταν άκουσε πυροβολισμούς -που είχε ρίξει κάτοικος όταν αντιλήφθηκε ότι οι διαρρήκτες επιχείρησαν να εισβάλουν σε σπίτι στην γειτονία, γιατί πίστεψε πως πυροβολούσαν οι ληστές. Επίσης φέρεται να αναφέρει πως όταν βγήκε στον δρόμο αναγνώρισε τους διαρρήκτες που έτρεχαν να φύγουν από τους σωματότυπους τους.
Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι είπαν ότι οι εισαγγελείς απέδωσαν επιεικέστερη κατηγορία στον εντολέα τους, αποδεχόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες του συμβάντος.
Σημείωσαν επίσης ότι ο 24χρονος είναι «σοκαρισμένος» για την πράξη του και πως δηλώνει απόλυτα μετανιωμένος που αφαίρεσε μία ζωή, πράξη που «θα την κουβαλάει διαρκώς μέσα του».
Η δίωξη που ασκήθηκε έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια, οι οποίοι -όπως δήλωσαν- θεωρούν πραγματικό θύμα της υπόθεσης τον 24χρονο. «Είδε αγνώστους μέσα στο σπίτι του να απειλούν την μάνα του», είπε ένας εκ των συγκεντρωμένων και τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιείκεια.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Ελεύθερος με όρους ο 24χρονος

    Θα ήταν έγκλημα να καταδικαστεί. Θα προτιμούσα να τον είχαν αθωώσει, όπως έχει γίνει και με τρεις άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, αν η μνήμη μου δεν με απατά.(*)

    Τυχόν καταδίκη θα αποθράσυνε τους εγκληματίες. Η αθώωση, αντιθέτως, θα τους απέτρεπε, αφού θα ξέρουν ότι μπορεί να τους σκοτώσει ο ευρισκόμενος εν αμύνη.

    Όχι, δεν θα κάνω συμψηφισμό. Δεν θα μπω στον πειρασμό να πω, ότι στην πατρίδα του "θύματος" (ποιος είναι το αληθινό θύμα, άραγε;) "έφαγαν" τελείως εν ψυχρώ ένα παλληκάρι, τον Αριστοτέλη Γκούμα, και ουσιαστικά τους αθώωσαν, λέγοντας ότι ήταν ατύχημα οι ... πέντε φορές που πέρασε το μοιραίο αυτοκίνητο πάνω από το σώμα του(!!). Δεν θα ήθελα η καθ' όλα δίκαιη αυτοάμυνα να θεωρηθεί απλή εκδίκηση.

    (*) Η μία ήταν με έναν 15χρονο, που πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αλβανό, που είχε πάει να κλέψει τα πρόβατα του πατέρα του. Η δεύτερη ήταν με έναν 90χρονο(!) Σφακιανό, που πυροβόλησε έναν Μολδαβό, τον οποίο είχε στο χωράφι του και το είχε μεγαλώσει σαν παιδί του, όταν αυτός αποπειράθηκε να τον ληστέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θράσος των ληστών πάντως είναι ανησυχητικό.

    Συμφωνώ ότι στο παλικάρι αξίζει η ελευθερία του,θα είναι κρίμα να καταδικαστεί.

    Εκείνα τα βόδια στο ΣΥΡΙΖΑ να κόψουν την εφηβική συνήθεια γιατί προκαλούν τον κόσμο,άκου εκεί δολοφονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ σωστα επραξε ο 24χρονος.

    Η ειμαστε ικανοι να προστατευουμε το σπιτι και τον τοπο μας παραδειγματικα με νομους και αρχες, η θα συνεχιζουμε ετσι οπως μαθαμε μεσα απο την προοδευτικη αποδομηση των παντων, να επιτρεπουμε τον οποιοδηποτε εγκληματια να συμπεριφερεται και να κυκλοφορει ελευθερα.

    Ας αρχισουμε απο τον εξευτελιστικα προοδευτικο ΓΑΠ.

    - Γ. Κοντογιώργης 2.11.2011, "Η ελληνική δυναστική κομματοκρατία "συστημικός κίνδυνος" για την Ευρώπη και τον κόσμο. Να συλληφθεί ο πρωθυπουργός (ΓΑΠ) ως πολιτικός εγκληματίας"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_4454.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός ο λαός πέραν της επιθυμίας του να παραμείνει κυρίαρχος στον τόπο του,επιθυμεί και μερικά άλλα πράγματα.
    Να ζήσει λ.χ καλύτερα και όχι χειρότερα εν σχέσει με το παρελθόν. "Κοινωνία γιγνομένη μεν του ζην ένεκα,ούσα δε του ευ ζην" έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και όντως έτσι είναι.Η κοινωνία ,τα κράτη δεν υπάρχουν αποκλειστικά για να ζούμε ,αλλά επίσης να ζούμε, να τα περνάμε και καλά!
    Επειδή το "ευ ζην" στην παρούσα χρονική συγκυρία για την συντιπτική πλειοψηφία των Ελλήνων "είεν εις απώλειαν"χάθηκε δηλαδή σε ένα άγνωστο βάθος χρόνου ,μήπως θα μπορούσε να εξασφαλισθεί τουλάχιστον το απλό "ζην"? Δηλαδή να μην έρχεται " ο κακομοίρης ο μετανάστης" να "σε τρώει λάχανο"εσένα,την μαμά σου , το σκυλί ,ή το γατί σου ,επειδή "είναι πεινασμένος!" και όλοι οι θολοκουλτουριάρηδες του πολιτικού μας στερεώματος κατανοούν! την πείνα του, αλλά όχι το δικαίωμα του Έλληνα να επιβιώσει ?
    Η μήπως κατανοούν αυτό το δικαίωμα του Έλληνα ,(σημειωτέον το δικαίωμα αυτό ,προφυλάσσεται από το Σύνταγμα και τα δικαιώματα του ανθρώπου σε Ο.Η.Ε και Ε.Ε)αλλά δεν κάνουν τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση?
    Όταν εισάγεις λόγω προγράμματος ή λόγω αδυναμίας ή λόγω πιέσεων από οποιονδήποτε έναν αριθμό μεταναστών που δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ελεγχθεί ,να αστυνομευθεί δηλαδή επαρκώς και αποτελεσματικά και εξαφανίζεις και την τελευταία δυνατότητα για επιβολή του νόμου, μη δίνοντας δυνατότητα στους αστυνομικούς να πράξουν το καθήκον τους ,χωρίς τον φόβο τουλάχιστον ότι θα μπλέξουν σε περιπέτειες με την δικαιοσύνη. "Ηλίου φαεινότερον" με αυτό τον τρόπο επιβάλλεις την απόλυτη αναρχία και τον Έλληνα τον καταδικάζεις στον τρόμο ,στην ανέχεια ,στα βασανιστήρια και τελικά στον θάνατο!
    Αυτά τα γράφω ευκαιρίας δοθείσης από το περιστατικό με τον φοιτητή της Ιατρικής που κάτω από όλες τις περιπτώσεις ,φιλοδοξούσε να γίνει άνθρωπος χρήσιμος στην κοινωνία ,να σώσει συνανθρώπους μας!!! και όχι να βάψει τα χέρια του με αίμα,έστω εν αμύνει και βρασμώ ψυχής.
    Θα τον δικάσει δηλαδή το ίδιο το σύστημα που δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις, αλλά και! την ανάγκη να αμυνθεί!
    Αν αναρωτηθεί κάποιος και πει μπήκαν! τώρα τι να κάνουμε να τους σκοτώσουμε??? θα πω όχι ,όλοι έχουν δικαίωμα στην ζωή και την ευτυχία και αυτή δεν μπορούν να την βρουν πουθενά εκτός των συνόρων της πατρίδας τους.Ας πάνε λοιπόν στο καλό! και εμείς σαν ανώτεροι χαρακτήρες και άνθρωποι που είμαστε ,είτε στο λιμάνι είτε στο αεροδρόμιο ,είτε στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων θα πάμε να τους κουνήσουμε με ευγνωμοσύνη το μαντήλι ,τόσο για το οικονομικό θαύμα που ήδη επετεύχθη! λόγω της παρουσίας τους ,όσο και για την νέα ανώτερη ηθική που επέβαλλαν στον τόπο μας!
    Τους ευχαριστούμε... τους ευχαριστούμε ... τους ευχαριστούμε!!!(Κατάρα πάλι συγκινήθηκα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.