3/6/12

Εκλεγμένοι Έλληνες έκαναν συνάντηση "ειρήνης" την ίδια ώρα που ακριβώς δίπλα οι Τούρκοι εκτελούσαν άσκηση κατάληψης νησιού του Αιγαίου!!!

Στρουθοκαμηλισμός στο Αιγαίο από περιφερειάρχες, δημάρχους και άλλα "φρούτα"
Η φωτογραφία της τελικής φάσης της άσκησης ΕΦΕΣ (από το ιστολόγιο Εν κρυπτώ)
Του Σάββα Καλεντερίδη
Μέσα στα προσωπικά, τα πολιτικά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας και εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, στις οποίες εκλογές δυνάμεις ανεύθυνοων νεολαϊκιστών που χαϊδεύουν τα αυτιά των καθημαγμένων από την κρίση Ελλήνων, ευαγγελίζονται καλύτερες μέρες και στις σχέσεις μας με την Τουρκία, μας διέφυγε κάτι σημαντικό!
Ή μάλλον δεν μας διέφυγε, ασχέτως προθέσεων, στην ουσία μας το απέκρυψαν, αφού πέρασε στα ψιλά και δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ και κυρίως τις τηλεοράσεις, εκεί που γίνεται ο εκμαυλισμός και το όλο «παιχνίδι» της ενημέρωσης του πολίτη.
Ποιο είναι το γεγονός; Από τις 24 έως τις 27 Μαΐου έλαβε χώρα στην Τέο, όπου σήμερα το Σεφερίχισαρ της Τουρκίας, η «Συγκέντρωση Μόνιμης Ειρήνης στο Αιγαίο». Στην εν λόγω συγκέντρωση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου αξιότιμοι κ.κ. Αθανάσιος Γιακαλής και Γιάννης Μαχαιρίδης και ένα καραβάνι δημάρχων, αντιδημάρχων και άλλων παραγόντων που υπηρετούν την «συνύπαρξη» (τα ονόματα όλων αυτών παρατίθενται στο τέλος του άρθρου, για να μείνουν στην ιστορία).
Αν ρωτάτε από τουρκικής πλευράς, σας ενημερώνουμε ότι εκτός από τον δήμαρχο της Τσάνκαγια Σμύρνης, Μπουλέντ Τανίκ, που προήδρευσε των εργασιών της συνόδου που επί τρεις ολόκληρες ημέρες σφυρηλάτησε την ειρήνη στο πολύπαθο Αιγαίο και τους δημάρχους των πόλεων Σεφερίχισαρ, Ντικιλί, Μπορνόβα, Καράμπουρουν, Αϊβαλί και τους πρώην δημάρχους Παλαιάς Φώκαιας, Διδύμων, Αλίαγα και Περγάμου, συμμετείχαν ο οικονομολόγος καθηγητής πανεπιστημίου Κορκούτ Μπορατάβ, η Φεριντέ Ακσού Τανίκ, από το Σύλλογο Ειρήνης και Επικοινωνίας Αιγαίου, ο γενικός γραμματέας και ο συντονιστής εξωτερικών σχέσεων του SODEM (Σοσιαλδημοκρατικοί Δήμοι) και οι βουλευτές του κεμαλικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Αλααντίν Γιουκσέλ (αντιπρόεδρος του κόμματος), Μουσά Τζαν και Μουσταφά Μόρογλου. Τέλος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Τσάνκαγια, συμμετείχαν και γραφειοκράτες, οι οποίοι εκπροσωπούσαν το κράτος και τα βαθύ κράτος λέμε εμείς.
Διαβάσαμε με προσοχή και λέξη προς λέξη την ομιλία που εκφώνησε ο προεδρεύων της συνάντησης και δήμαρχος Τσάνκαγια κ. Τανίκ και εκτός από τα γνωστά τουρκοευχολόγια, δεν βρήκαμε ούτε μια νύξη για τις αιτίες που δημιουργούν το κλίμα έντασης στο Αιγαίο από τα τέλη Μαΐου του 1974 και εντεύθεν, που βγήκε το σκάφος «Τσανταρλί», εγκαινιάζοντας την πρακτική των προκλήσεων που έχουν ως στόχο σε πρώτη φάση την αποδυνάμωση και την αποψίλωση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και σε δεύτερη φάση το διαμελισμό του.
Και φυσικά, σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε, δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στην απειλή πολέμου της Τουρκίας στη χρήση του παγκοσμίως αναγνωρισμένου δικαιώματος για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., απειλή που αποτελεί το κυριότερο στοιχείο που δυναμιτίζει το ουσιαστικό κλίμα ειρήνης στο Αιγαίο, αφού ούτως ή άλλως ακόμα και η λέξη πόλεμος αρκεί για να τα τινάξει όλα στον αέρα.
Μιλάμε για ουσιαστικό κλίμα ειρήνης, γιατί αυτό που έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί στην τριήμερη συνάντηση, είναι ένα κλίμα νεοοθωμανισμού, όπου η εξόχως επιθετική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας θα συνεχίζεται, η απειλή πολέμου θα συνεχίζει να ισχύει, θα συνεχίζεται η κατοχή του 40% της Κύπρου και η εθνοκάθαρση των εγκλωβισμένων, θα συνεχίζεται η άθλια παρακρατική και προβοκατόρικη πολιτική ισλαμικού και φυλετικού εκφασισμού των μουσουλμάνων της Θράκης.
Και για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι Έλληνες προσκεκλημένοι να μην αντιλήφθηκαν το πραγματικό κλίμα του νεοοθωμανισμού στο οποίο θα ευδοκιμήσει το φρούτο της τουρκοειρήνης, την ημέρα που άρχιζαν οι εργασίες της πρώτης «Συγκέντρωσης Μόνιμης Ειρήνης στο Αιγαίο», εκεί δίπλα από το χώρο της συνάντησης, στον κόλπο Ντογάνμπεϋ (Doğanbey), πραγματοποίησαν την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «Efes», παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Ντζτνέτ Οζέλ και των αρχηγών των τριών Κλάδων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ).
Για όσους θέλουν να μάθουν ποιος ήταν ο σκοπός της εν λόγω άσκησης, στην οποία συμμετείχαν 52 αεροσκάφη, 33 ελικόπτερα, 656 άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και οχήματα γενικής χρήσης, 45 αποβατικά σκάφη και 40 ελαστικές λέμβοι με την εμπλοκή 8.000 ανδρών, σας ενημερώνουμε ότι ήταν η εκπαίδευση Μονάδων της 4ης Στρατιάς, της επονομαζόμενης Στρατιάς του Αιγαίου, αλλά και όλων των άλλων σχηματισμών και κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκονται στην εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων που συνεχίζουν να υπάρχουν, στην εκτέλεση συνδυασμένων επιχειρήσεων, όπως ναυτικός αποκλεισμός, βομβαρδισμός, αεραποβατικές και αμφίβιες επιχειρήσεις, για την κατάληψη επιλεγείσας νήσου.
Αν αναρωτιέται κάποιος από τους αναγνώστες μας για το αν κάποιος από τους συμμετέχοντες από πλευράς της Ελλάδος έθεσε το θέμα της απειλής πολέμου ή της άσκησης που διεξαγόταν λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, με στόχο κάποιο από τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου των οποίων είναι περιφερειάρχες ή δήμαρχοι, και το αν είναι δυνατόν κάτω από τέτοιες συνθήκες να μιλάμε για πραγματική ειρήνη, σας ενημερώνουμε ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο.
Φυσικά, αφού δεν είπαν λέξη για την προκλητική άσκηση κατάληψης ελληνικής νήσου λίγα χιλιόμετρα από τη συνάντηση για τη σφυρηλάτηση της μόνιμης ειρήνης στο Αιγαίο, μια συνάντηση που διεξήχθη υπό τους ήχους των βομβαρδισμών που έλαβαν χώρα στην τελική φάση της άσκησης, πώς θα περίμενε κανείς να μιλήσουν για τη δέσμευση του μισού Αιγαίου από την Τουρκία, για τη διεξαγωγή τριών αεροναυτικών ασκήσεων με και χωρίς πυρά, από τις 2 Μαΐου μέχρι και 14 Ιουνίου.
Για να γίνει καλύτερα κατανοητό το μέγεθος της πρόκλησης, υπογραμμίζουμε ότι μιλάμε για δέσμευση δώδεκα περιοχών στο Αιγαίο, οι οποίες έχουν επιλεγεί «αριστοτεχνικά», με σκοπό να υποστηρίζουν τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο αλλά και να εξυπηρετούν εκ του πλαγίως τους σχεδιασμούς της για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με ...νεοοθωμανικούς όρους.
Ακολουθεί ο κατάλογος των συμμετεχόντων Ελλήνων που είχαν το θάρρος να βάλουν τα στήθια τους μπροστά και να συμμετέχουν ατρόμητοι στην πρώτη και ιστορική συνάντηση σφυρηλάτησης της μόνιμης ειρήνης στο Αιγαίο, υπό τους ήχους των τουρκικών πυροβόλων:
Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αθανάσιος Γιακαλής, δήμαρχος Μαρώνειας Ηλίας Ιωαννάκης, δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Αλέξανδρος Ευαγγελινός, αντιδήμαρχος Αβδήρων Ξάνθης Μπιρόλ Ιντζέμεμετ, πρώην πρόεδρος «Συνύπαρξης» Χριστίνα Χατζηδάκη, δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπος Μακρής, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, αντιδήμαρχος Ικαρίας Γεώργιος Κρητικός, πρώην δήμαρχος Χίου Μάρκος Μενής, δήμαρχος Μαραθόκαμπου Σιδέρης Παπαγεωργίου, πρώην βουλευτής Κομοτηνής Μουσταφά Μουσταφά, δημοτικός σύμβουλος Αβφήρων Παναγιώτης Θεοχάρους, πρόεδρος «Συνύπαρξης Στρατούλα Βαΐτη, πρώην δήμαρχος Κομοτηνής Στρατής Πάλλης, δήμαρχος Αβδήρων Ευάγγελος Τσολακίδης, αντιπρόεδρος «Συνύπαρξης» Θράσος Καλογρίδης.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παρακολουθείστε το βίντεο της άσκησης

10 σχόλια:

 1. Μέρες που είναι θυμήθηκα την βαρκάδα Μπακογιάννη-Μπαμπατσάν στον Βόσπορο με πολύ νωπές τις θύμησες απο την κατάρριψη Ηλιάκη.

  Αν δε παμε πίσω σε κάτι στεφάνια, σε κάτι κλάδους ελαίας σε κάτι κουμπαριές σε κάτι Μπάλους σε κατι insallah σε κάτι τηλεγραφήματα συλληπητήρια σε κάτι βραβεία Ιπεκτσί ΕΚΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΎ

  Που να πρωτοκοιτάξω τι να πρωτοθυμηθώ
  Θάλασσα αρμυρή όλες οι θύμησες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το μονο που με απασχολει σε ολη αυτη την κριση ειναι αυτες οι <>.εχουμε αποδειξει οτι και στη φτωχεια αντεχουμε και στις κακουχιες αλλα αυτα που γινονται τον τελευταιο καιρο γενικοτερα στο αιγαιο με ανησυχουν απιστευτα.αλι σ' αυτον που δεν εχει μυριστει την απειλη στο κατωφλι του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλι σ' αυτον που δεν εχει μυριστει την απειλη στο κατωφλι του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Kάποιοι νομίζουν ὅτι ποτὲ δὲν θὰ γίνη πόλεμος Ἑλλάδος Τουρκίας, λόγω ΕΟΚ, δὲν ἀφῆνουν οἱ ἀμερικάνοι καὶ τέτοιες ἄλλες βλακεῖες. Τὸ πιστεύουν, ἀλλα αὐταπατῶνται οἰκτρῶς.
  Καὶ ὁ κατευνασμὸς καλῶς κρατεῖ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και τότε με τα Ιμια το ιδιο πιστεύανε. Και το 74 με την Κύπρο, το ίδιο πιστεύανε. "Εχουμε τ(ον)!! ΝΑΤΟ (το έλεγε έτσι ο Παπαδόπουλος)", δεν φοβόμαστε κανέναν και άλλες τέτοιες αηδίες.
  Οι Τούρκοι, απλά έχουνε μάθει να εξαντλούν όλα τα όρια των δυνατοτήτων τους όπως και να επωφελούνται κι΄από τις τελευταίες χαραμάδες αδυναμίας ή ολιγωρίας αυτουνού που επιβουλεύονται.
  Λίγη ιστορική μνήμη, θα έφτανε για να μην κοιμούνται ήσυχοι οι διαχειριστές των εξωτερικών μας και αμυντικών ζητημάτων, εδώ στην Ελλάδα.
  Να σώσουμε την "ευρωπαική" μας πορεία, αλλά όχι να χαθεί το Αιγαίο χωρίς να πέσει ντουφεκιά!
  Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όπως πολύ καλά λέει ο skal και για να μην το κουράζουμε:
  Α)Αρση του Casus Belli ως προυπόθεση συνομιλίας. Δεν χρειάζεται να είσαι φωστήρας για να αντιληφθείς πως "Φιλια" & Casus Belli - ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ!

  Β)Απόσυρση των ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΟΙΚΩΝ Από την ΚΥΠΡΟ.
  Επίσης δεν θέλει υψηλή Νοημοσύνη για να το αντιληφθούμε.

  Γ) Η υπόθεση Κατασκοπείας ΚΩ, κατά την Διεξαγωγή Ασκήσεων, Εν είδει πολέμου, στην ΑΝ Μεσσόγειο- την οποία κάνουμε σιγανή γαργάρα για να μην διαταρράξουμε τις ισορροπίες με Γερμανία, ήταν και είναι ενδεικτικό της Προθέσεως των Ευρωπαίων Συμμάχων για Συναντήληψη με την Τουρκία σε ένα Διχοτομημένο Αιγαίο De Facto,

  Το οποίο η Αρχή των Βρυξελών;(θέμα εκτελεστικής Αρχής) Διαθέτει: (ΝΑΙ) κατά το Δοκούν ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ.

  Πρίν λοιπόν έρθουμε σε ερωτήματα του τύπου αν είμαστε Ευρωπαίοι ή Όχι, θα πρέπει η Ευρώπη να απαντήσει Τι Είναι Χωρίς Εμάς-Τον Πολιτισμό μας- και τις προσφάτως Ανακαλυφθείσες Ενεργειακές μας Πηγές.

  -Επιπροσθέτως σχετικά με τον Συνταξιούχο Υπάλληλο της Γερμανικής Υπηρεσίας Εσωτερικών, και πρίν ακούσω γελοιότητες επιχηρημάτων περί Ραδιερασιτεχνών, παραθέτω τα επιχειρήματά του δια στόματος δικηγόρων του:
  1)Ραδιοερασιτέχνης με Άδεια Αμετάφραστη
  2)Ήρθε στην Κω με την σύζυγό του, που πάσχει από Αλτσχάιμερ! (Εδώ το συμπονετικό- κοινωνικό).
  3) Η Απόπειρά του να Καταστρέψει τα Μηχανήματα εκπομπής σε Μόρς- ήταν μια ψυχαναγκαστική πράξη που προέκυψε από τη απότομη εισβολή των Αστυνομικών Δυνάμεων ενόσω ήταν σε κατάσταση ΜΕΘΗΣ- ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΩΣ ΑΝΩ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ!
  4) Η επίσης απόπειρά του ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ - ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΤΟΥ- Άπαξ της σύλληψης του, Δικαιολογείται με τα ίδια επιχειρήματα!
  ΕΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΚΥΡΙΩΝ, -ΥΠΑΛΛΉΛΩΝ ΜΥΣΤΙΚΏΝ ΕΧΘΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ- ΜΕ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ ΠΟΥ ΜΠΕΚΡΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ, ΑΝΤΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ, Ε! ΤΟΤΕ ΝΑΙ!
  ΘΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΩ ΥΕΡ ΤΗΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗΣ, ΩΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΕΞΟΔΟΥ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καποιοι "κυριοι" μαλλον επιδιωκουν να ακολοθυησουν το παραδιεγμα των πασιφιστων της Γαλλιας του μεσοπολεμου...Αληθεια υθμουνται τι ακολουθησε η δεν τους νοιαζει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Παραμενουμε πρωταθλητες εθνικης καταστροφης, οσο επιλεγουμε την προοδευτικη διαπραγματευση ζητιανοτζαμπατζη ...

  Θελουμε και τα παθαινουμε!

  - Ν. Λυγερός, "ΑΟΖ και συμμαχικό πλαίσιο"
  http://www.lygeros.org/articles?n=9465&l=gr

  - "Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ;"
  http://infognomonpolitics.blogspot.ch/2012/06/blog-post_02.html

  - "1) H αριστερή κυριαρχία..."
  http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1516540

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εκεί είναι η ουσία,ότι υπάρχουν άνθρωποι,και φυσικά ορισμένοι πολιτικοί,οι οποίοι πιστεύουν ότι η Τουρκία άλλαξε,ότι πόλεμοι δεν γίνονται πια,μόνο οικονομικοί,ότι δεν θα αφήσουν άλλοι τους Τούρκους και άλλα τέτοια.

  Θα πρότεινα στους ανθρώπους αυτούς,να επισκεφτούν την Κύπρο,να μιλήσουν με Μάνες αγνοουμένων-εκτελεσθέντων.

  Να περάσουν και απο τις οικογένειες του Χριστόδουλου Καραθανάση,του Παναγιώτη Βλαχάκου και του Έκτορα Γιαλοψού.

  Να πάνε να συναντήσουν και κάποιον ηλικιωμένο Πόντιο ή μικρασιάτη,να τους αφηγηθούν μερικά βιώματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Oι δοσίλογοι καί οι συνεργάτες μέ τόν κατακτητή ποτέ δέν πεθαίνουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.