12/6/12

Το Τουρκμενιστάν δεν θέλει το ψευδοκράτος σε συνεδρία της ΟΙΣ


Με τίτλο «Δεν μας θέλει το Τουρκμενιστάν», η τ/κ εφημερίδα «Χαβαντίς» γράφει σήμερα πρωτοσέλιδα ότι το Τουρκμενιστάν, το οποίο θα φιλοξενούσε φέτος τη συνεδρία των τοπικών συμβουλίων προγραμματισμού των κρατών-μελών της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), απέρριψε τη συμμετοχή του ψευδοκράτους.
Το Τουρκμενιστάν προέβη στην κίνηση αυτή με το δικαιολογητικό ότι το ψευδοκράτος, το οποίο συμμετείχε μέχρι σήμερα υπό το καθεστώς του παρατηρητή σε όλες τις συνεδρίες της ΟΙΣ, δεν είναι αναγνωρισμένο κράτος.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται εμπιστευτικές πληροφορίες, το ψευδοκράτος είχε προετοιμαστεί για τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη συνεδρία, εξασφαλίζοντας αεροπορικά εισιτήρια και προβαίνοντας στις απαραίτητες διαδικασίες για εξασφάλιση θεωρήσεων εισόδου στη χώρα των μελών της αντιπροσωπείας που θα μετέβαινε στο Τουρκμενιστάν και η οποία θα αποτελείτο, ως είθισται, από αξιωματούχους του «υπουργείου» εξωτερικών και του «γραφείου κρατικού προγραμματισμού».


Η Τουρκία κατέβαλε προσπάθειες προς το Τουρκμενιστάν, προκειμένου να γίνει αποδεχτό το ψευδοκράτος στη συνεδρία, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι ούτε αυτή θα συμμετάσχει στη συνεδρία της ΟΙΣ, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η πραγματοποίησή της.
http://www.alithia.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.