17/6/12

Euro: Η Ελλάδα ξαναβρίσκει πίστωση στην ζώνη του Euro!

Philippe GRÉLARD (AFP)
ΒΑΡΣΟΒΙΑ - Και το απίστευτο συνέβη! Η εθνική ομάδα της Ελλάδας προκρίθηκε το Σάββατο το βράδυ, ενάντια σε όλες τις προβλέψεις, για τους προημιτελικούς του Euro-2012, φυσώντας μια ανάσα καθαρού αέρα σε μια χώρα που μαστίζεται από μια τρομερή οικονομική κρίση.
Οι αριθμοί πονάνε, όπως αυτό το ποσοστό ανεργίας του 21,9% που μπήκε σε παρενθέσεις για μια βραδιά και άλλοι αριθμοί θα κάνουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων: μία νίκη 1-0 το Σάββατο ενάντια στους Ρώσους, αποκλείστηκαν τα φαβορί στον Α όμιλο, και μια δεύτερη θέση για την εθνική ομάδα, η οποία την στέλνει στα προημιτελικά  κατά του νικητή του Β ομίλου (Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Δανία).

Ο Έλληνας τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Κώστας Χαλκιάς, τραυματίας και ο οποίος δεν μπήκε στο γήπεδο το βράδυ του Σαββάτου, γνωρίζει τι αντιπροσωπεύει αυτό το  Euro για τη χώρα του που ζει μαύρες ώρες. «Θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας για να φέρουμε την ευτυχία στους Έλληνες που ήρθαν να μας υποστηρίξουν και σε εκείνους  που έμειναν σπίτι τους», είχε δηλώσει στις αρχές του τουρνουά.

Πληγμένοι σκληρά από τα οικονομικά προβλήματα, οι Έλληνες φίλαθλοι ήταν μόλις 4.000 στη Βαρσοβία για να παρακολουθήσουν την απίστευτη πρόκριση το Σάββατο βράδυ κατά 20.000 Ρώσων.
Αυτή η απίστευτη πρόκριση στα ημιτελικά θα δώσει κάποια παρηγοριά στη χώρα όπου οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου παρακολουθούν την πτώση των ελληνικών ομίλων ποδοσφαίρου, που μαστίζονται και αυτοί από την κρίση. Οκτώ κορυφαίες ομάδες (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Κέρκυρα, Άρης, ΟΦΗ και Γιάννενα) αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα που μπορούν να τους εμποδίσουν να παίξουν το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν.
Πολλοί από αυτούς χρωστάνε μισθούς στους παίκτες τους.

Αν και η Ελληνική Ομοσπονδία δεν προβλέπει να υποβιβάσει αυτούς τους ομίλους, δεν θα μπορέσουν να προσλάβουν νέους παίκτες ή να επεκτείνουν τις συμβάσεις τους, εκτός από εκείνες για παίκτες κάτω από την ηλικία των 21 ετών, αν δεν βελτιώνουν τα  οικονομικά τους. Αυτό προφανώς έχει άμεσες συνέπειες για τους διεθνείς Έλληνες παίκτες, στη ζωή τους, αλλά δεν είχε, προφανώς, στο γήπεδο το βράδυ του Σαββάτου.

«Αυτή δεν είναι ιδανική κατάσταση για ορισμένους παίκτες, των οποίων το μέλλον είναι αβέβαιο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στο ποδόσφαιρο και στη χώρα, και όλοι μας ζούμε με αυτά. Αλλά όταν πρόκειται να αγωνιστούμε για την εθνική ομάδα, δεν υπάρχει περιθώριο για αμφιβολία»,  είχε επιβεβαιώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Έλληνας αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος σκόραρε κατά της Ρωσίας.

Ο ίδιος και οι πολεμιστές του κράτησαν τον λόγο τους για να δώσουν λίγη χαρά «στους συμπατριώτες (τους)  κατά τη διάρκεια του τουρνουά, για να τους βοηθήσουν να ξεχάσουν τουλάχιστον για λίγες ώρες τα καθημερινά προβλήματα τους».





Η εθνική ομάδα της Ελλάδας παραμένει στη ζώνη του ευρώ του ποδόσφαιρου.
Η ελληνική ομάδα είχε προκριθεί χωρίς δυσκολία στο Euro-2012, τερματίζοντας αήττητη, στη κορυφή ενός ομίλου που περιλάμβανε  τη Κροατία (η οποία προκρίθηκε στα μπαράζ), με 7 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 10 αγώνες.

Προφανώς, αυτή η πρόκριση θυμίζει το Euro-2004.
Το 2004, η μπάντα του Άγγελου Χαριστέα, με προπονητή τον πανούργο Οτο Ρεχάγκελ,  είχε κερδίσει δύο φορές τη Πορτογαλία του Κριστιάνου Ρονάλντο και του Λουίς Φίγκο, στον εναρκτήριο αγώνα (2-1) και στο τελικό (1-0).

Αυτή τη φορά, οι Έλληνες έκαναν ισοπαλία εναντίον της Πολωνίας στον εναρκτήριο αγώνα (1-1). 
Καλός ή κακός οιωνός για την συνέχεια;

Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.