17/6/12

Η πολιτική διαφθορά, οι θεσμοί και οι εκλογές της 17ης Ιουνίου

Του Σάββα Καλεντερίδη
Στις 8 Δεκεμβρίου του 2008, την ημέρα που κάηκε η Αθήνα από «εξεγερμένους» Έλληνες που υποστηρίζονταν ανοικτά από ελληνικά κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού και την εξουσία, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού συνέβαινε κάτι που δεν προέβαλαν και πολύ τα καθεστωτικά ΜΜΕ στην Ελλάδα, μάλλον γιατί δε τους συνέφερε.
Τις πρώτες πρωινές ώρες, ο διοικητής του FBI τηλεφώνησε στον κυβερνήτη του Ιλινόις, Ρόντ Μπλαγκόγιεβιτς (Rod Blagojevich), και τον ενημέρωσε ότι έξω από την πόρτα του σπιτιού του βρίσκονταν πράκτορες της ομοσπονδιακής αστυνομίας, οι οποίοι θα προέβαιναν στη σύλληψή του, παρουσία εισαγγελέα.
Της σύλληψης είχε προηγηθεί παρακολούθηση των τηλεφώνων του και όχι μόνο, κατόπιν καταγγελιών σύμφωνα με τις οποίες ήθελε να «πουλήσει» την ψήφο του, όσον αφορά την εκλογή του Γερουσιαστή ο οποίος θα αντικαθιστούσε τον Μπάρακ Ομπάμα, που είχε εκλεγεί στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ. Τελικώς, με κύριο αποδεικτικό υλικό τις μαγνητοσκοπημένες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε υποκλέψει το FBI, ο Μπλαγκόγιεβιτς, το Δεκέμβριο του 2011 καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση από το δικαστήριο του Σικάγου, το οποίο απεφάνθη τον περασμένο Ιούνιο ότι είναι ένοχος για τις 17 από τις συνολικά 20 κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
Γιατί τα λέμε αυτά παραμονές των πιο κρίσιμων εκλογών της νεώτερης ιστορίας της χώρας;
Γιατί κανείς ή σχεδόν κανείς στη διάρκεια αυτής της άθλιας προεκλογικής εκστρατείας, όπου το επίπεδο του πολιτικού λόγου και διαλόγου είναι πολύ κατώτερο από τα χαστούκια του Κασιδιάρη, δεν έθεσε το θέμα της λειτουργίας των θεσμών σ’ αυτή τη χώρα, που μοιάζει πραγματικά ανοχύρωτη, αφού:
Δεν υπάρχει κανένας θεσμός που θα μπορούσε να παρέμβει αποτελεσματικά για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των πολιτών, στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός, ευρισκόμενος σε αδιέξοδο παρασυρθεί από προεκλογικά συνθήματα του τύπου «λεφτά υπάρχουν» και ψηφίσει έναν πρωθυπουργό ο οποίος από ανεπάρκεια ή εσκεμμένα, οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή.
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του υπουργού, του περιφερειάρχη, του δημάρχου, του διευθυντή δημόσιας υπηρεσίας, ακόμη και του κλητήρα, που θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τη θέση που κατέχει και την εξουσία που ασκεί, για ίδιον όφελος.
Δηλαδή, το σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα είναι τέτοιο, που δίνει το δικαίωμα στον οποιονδήποτε κατέχει μια θέση, να πράττει κατά το δοκούν, χωρίς να υπάρχουν θεσμικές ασφαλιστικές δικλείδες που να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον και τη νομιμότητα, ενώ ακόμα και στις περιπτώσεις που οι δικλείδες υπάρχουν, η πολιτική εξουσία τις εξουδετερώνει με ικανότητα χρυσοδάκτυλου.
Για το τεράστιο αυτό ζήτημα, που στην ουσία εξουδετερώνει τη δημοκρατία και τη λειτουργία του κράτους δικαίου και δίνει τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να λεηλατεί την ίδια την Ελλάδα, δεν απασχόλησε κανέναν ή σχεδόν κανέναν κατά τη διάρκεια αυτής της άθλιας προεκλογικής εκστρατείας, όπου ο καθένας προσπαθούσε να μας πει πόσο κακός είναι ο άλλος και όχι τί έχει να προσφέρει για τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Έτσι δεν ακούσαμε τίποτε για τους υπουργούς τουρισμού, που δεκαετίες τώρα λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα, μοιράζοντας τα χρήματα σε «ημέτερες» διαφημιστικές εταιρείες ή έκαναν βόλτες στο Αιγαίο με πολυτελή σκάφη με τα αμόρε τους και έχουν το θράσος να συνεχίζουν να φιγουράρουν στις λίστες των κομμάτων ως υποψήφιοι που θα μας ξανασώσουν.
Δεν ακούσαμε τίποτε για υπουργούς υγείας, που με την εγκληματική τους συμπεριφορά και τη συναλλαγή με τις φαρμακευτικές εταιρείες, κατέστρεψαν το σύστημα υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, την ίδια τη ζωή και τώρα φιγουράρουν και πάλι σε ηγετικές θέσεις κομμάτων (τυχαίο;).
Δεν ακούσαμε τίποτε για υπουργούς δημοσίων έργων, που έφθασαν στο σημείο να αποτελούν ενεργούμενα ενός δυο κατασκευαστικών ομίλων, που λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, αφού εξαφάνισαν τους ανταγωνιστές από την αγορά.
Δεν ακούσαμε τίποτε για τα μυστικά κονδύλια, που πληρώνει ο ελληνικός λαός για να προωθούνται τα εθνικά μας συμφέροντα και τα λεηλατούν οι υπουργοί εξωτερικών δίνοντάς τα απλόχερα σε αδελφούς, κόρες, μητέρες και συζύγους. Και μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ο κατάλογος είναι μακρύς και δεν συνεχίζουμε...
Το μόνο που ακούσαμε για τα ζητήματα αυτά, ήταν μερικές αόριστες αναφορές από το ΣΥΡΙΖΑ στη διαφθορά και την υπόθεση της SIEMENS. Μόνο που για να χτυπηθεί η διαφθορά, εκτός από όραμα, σχέδιο και βούληση, απαιτείται σεβασμός στους θεσμούς και τον ίδιο τον ελληνικό λαό.
Και αυτό που είδαμε το Δεκέμβριο του 2008, η στάση που τήρησε το συγκεκριμένο κόμμα απέναντι στους νεοβανδάλους που κατέστρεψαν την Αθήνα, μια στάση που την επικύρωσε με εκείνο το πανάθλιο ημερολόγιο της εφημερίδας Αυγής, του 2009, με φωτογραφίες-μνημεία της καταστροφής των περιουσιών και της ζωής χιλιάδων Αθηναίων, κάθε άλλο παρά σεβασμό δείχνει απέναντι στη νομιμότητα, στους θεσμούς και το λαό.
Οι στρατιές δικηγόρων και στελεχών της συγκεκριμένης παράταξης που υπερασπίζονται «στρατευμένα» τους παραβάτες του νόμου με μπουκαρίσματα στην αστυνομία, η συστηματική υπονόμευση του έργου των διωκτικών αρχών, με ανυπόστατες κατηγορίες για εμπλοκή τους σε ενέργειες που οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι τις προκαλούν, συνιστούν ευθεία υπονόμευση των θεσμών και χωρίς ακηδεμόνευτους και ακομμάτιστους θεσμούς δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η διαφθορά ούτε να κυβερνηθεί η χώρα.
Η αναφορά μας στον Αμερικανό αξιωματούχο δεν έγινε για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνον για να αποτελέσει παράδειγμα για το πόσο απλά μπορεί να καταπολεμηθεί η διαφθορά. Αρκεί να λειτουργήσει η δημοκρατία, η διάκριση των εξουσιών και η κάθε υπηρεσία να αφεθεί να κάνει το θεσμικό της έργο, χωρίς πολιτικές ή άλλες παρεμβάσεις.
Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαφθορά έχει επεκταθεί σε όλους τους χώρους της δημόσιας ζωής γιατί πρώτα και πάνω απ’ όλα υπάρχει η πολιτική διαφθορά. Όταν καταπολεμηθεί η πολιτική διαφθορά, τότε θα είναι πιο εύκολο να παταχθεί σε όλους τους τομείς της δημόσιας αλλά και της δημόσιας ζωής.
Ας ελπίσουμε η κυβέρνηση που θα προκύψει τη Δευτέρα να διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος και να οχυρώσει αυτήν την ανοχύρωτη χώρα.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

20 σχόλια:

  1. Για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου έχω μια πολύ,πάρα πολύ απλή απορία.

    Ήταν Δεκέμβριος,χειμώνας,κρύο,για ποιο λόγο δεν χρησιμοποιήθηκαν κανόνια νερού για τη διάλυση των ταραχοποιών; Είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται επιτυχημένα σε όλο τον πλανήτη.

    Δεν υπήρχε περίπτωση να αντέξουν κάτι τέτοιο.

    Κατά τ'άλλα συμφωνώ με το άρθρο σου Σάββα.

    Προφανώς όμως,και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό,όλοι όσοι κυβέρνησαν ΔΕΝ ήθελαν τέτοιους ελεγκτικούς μηχανισμούς στα πόδια τους.

    Η διαφθορά είναι διαπαραταξιακό πρόβλημα,και όσο κάθεται ο καθένας να κάνει τα στραβά μάτια για το κόμμα του και να κατηγορεί τους ''άλλους'',τότε τίποτα δεν θα αλλάξει και θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκούρα τὰ πράματα. Δὲν ἀλλάζει ἔτσι ἕνα σύστημα δεκαετιῶν, σιγά - σιγὰ ἀλλάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά ο Blagojevic δεν είναι Εβραίος το θρήσκευμα αλλά Χριστιανός Ορθόδοξος, οι γονείς του είναι Σέρβοι.

    Εβραίος είναι ο Ραμ Εμανουελ που τον διαδέχτηκε του οποίου ο πατέρας ήταν μέλος της Εβραϊκής τρομοκρατικής οργάνωσης Ιργκούν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τάκη, το διάβασα σε ελληνική εφημερίδα.
    Επειδή καταλαβαίνω ότι μάλλον γράφεις από Σικάγο, διορθώνω το κείμενο και δέχομαι αυτό που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά ο Blagojevic δεν είναι Εβραίος το θρήσκευμα αλλά Χριστιανός Ορθόδοξος, οι γονείς του είναι Σέρβοι.

    Αν μπορώ λοιπόν να συμπεράνω, που είναι η Δημοκρατία;
    Μηχανεύτηκαν κάτι για να ανταλλάξουν τον Ορθόδοξο μ' ότι τον αντάλλαξαν. Αυτό όμως δεν υποβιβάζει την αλήθεια και την ορθότητα του άρθρου. Στο κάτω κάτω ο Ρήγας όταν επέλεξε σύνταγμα για το κράτος που σκεφτόταν επέλεξε το γαλλικό του 1796 και όχι το αμερικάνικο ως περισσότερο φιλοκοινωνικό.

    Θα μεταφέρω κάτι, που δίδαξε κάποιος σε μιά τάξη στο uoi, είναι χρήσιμες οι ιδέες του για το πρόβλημα που μελαγχολεί σήμερα την Ελλάδα. Και όσοι ξέρουν δεν έχει σχέση με αριστερισμούς και λοιπές λαϊκίστικες ερμηνείες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Jean
    το άρθρο προσπαθεί να αναδείξει το εξής:
    Η εξουσία φθείρει και γι' αυτό θα πρέπει να υπάρχουν πάντα ασφαλιστικές δικλείδες που θα ελέγχουν εκείνους που την ασκούν.
    Έτσι απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό όμως δεν υποβιβάζει την αλήθεια και την ορθότητα του άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα μπορούσατε να μου απαντήσετε στην εξής ερώτηση;Οι διαφημίσεις των πολιτικών κομμάτων που εμφανίζονται στο ιστολόγιο είναι επιλογή σας ή είναι κάποιο spam;ευχαριστώ για την απάντηση εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μηχανικέ
    είναι διαφημίσεις που επιλέγει η google

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την κυριακη οι ελληνες θα πουν Το μεγαλο ΟΧΙ στον παγκοσμιο σιωνισμο και στα σαπια οργανα του. Θα πουν ΟΧΙ στους μπασταρδους που μας θετουν το διλημμα, "ή υπογραφετε την θανατικη σας καταδικη ή πεθαινετε!!". Οι ελληνες πολιτες θα πουν στους λαους ολης της γης, οτι ειμαστε ορθιοι, και οτι φυλαμε σταθερα τις θερμοπυλες της ελευθεριας και της ανθρωπινης αξιοπρεπειας. Αν πεσει η ελλαδα την κυριακη, τοτε τιποτα δεν θα μπορει να στματησει την υποταγη της ανθρωπινης προσωπικοτητας σε ολοκληρο τον πλανητη. Το διακυβευμα ειναι οι υψηλοτερες ανθρωπινες αξιες, οι οποιες ειναι ο τελικος στοχος των δυναμεων εκεινων που θελουν τους ανθρωπους, αριθμους, που παραγουν και καταναλωνουν οπως αυτες αποφασιζουν. Ψηφο στη νδ, ακομη και με κρατημα της μυτης (οπως ειπε ο Λουλης), σηματοδοτει την καταστροφη του ελληνισμου σαν αξια, των αφανισμο πολλων χιλιαδων ελληνων, και την παραδοση της πατριδας. Ο θεος της Ελλαδας μας εσωσε στις 6 του μαη, απο μια κυβερνηση πασοκ - νδ. Φανταζεστε τι θα ειχε γινει αν ηταν αυτοι στην κυβερνηση??? Δευτερα μεχρι τις 10 η ωρα το πρωι, ειχαν 152 εδρες, αλλα τελικα η μπιλια εκατσε στις 148. Τα ειχαν ολα μετρημενα, με 32% πηραν 148 εδρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ηταν απολυτα σιγουροι οτι θα ειχαν κυβερνηση δοσιλογων, αλλα δεν τους βγηκε.
    Προς τους φιλους της ΝΔ.
    Η ΝΔ ειναι ενας πολιτικος χωρος που στεγαζει τις πιο υγιεις κοινωνικες δυναμεις, αλλα τωρα η ΝΔ ειναι στα χερια του εχθρου, και μαλιστα σε μια φαση που ο ελληνισμος δεχεται (οπως ολα δειχνουν) ολικη επιθεση, σαν κρατος και σαν πολιτισμος.
    Φιλοι νεοδημοκρατες απευθυνω εκκληση, μεινετε μακρυα απο αυτο το κομμα, ειναι θανατος!!!!
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η διαφθορά όντως έχει καλύψει πλήρως και το ΄΄ριζικό σύστημα του δένδρου΄΄.
    Έγινε ομολογουμένως συστηματική δουλειά στον τομέα αυτό από τα 2 κόματα εξουσίας τα τελευταία τουλάχιστον 37 έτη.
    Αλλά και εμείς ως λαός δεν πρέπει να είμαστε΄΄καλοκαμωμένοι΄΄'οπως μου έλεγαν κάποιοι ηληκιωμένοι σε νησί του Αιγαίου μας.
    Αυτό βέβαια αποδεικνύεται συνεχώς και αδιαλήπτως στις εκάστοτε εκλογικές αναμετρήσεις(πχ στον Πειραιά δεν βρήκαν τίποτε καλύτερο απο τη γνωστή ΡΕΠΟΥΣΗ; Στην Ευρυτανία απο το γιό της ΝΤΟΡΑΣ;κλπ).
    Συμπέρασμα λοιπόν= το ΤΟΜΑΡΙ μας πάνω απο το Εθνικό-Κοινωνικό συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντιπροοδευτικέ
    Έχω την αίσθηση ότι ο ΑΛΕΞΗΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες, μάλλον παρακαλάνε να βγεί δεύτερο το κόμμα τους, γιατί άλλο μακριά από τη φωτιά και άλλο μέσα στη φωτιά, φαντάζομαι να θυμάσαι το ΓΑΠ πως ανέβαινε τα σκαλιά του Μαξίμου το 2009!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο/Η αντιπροοδευτικος είπε...
    15 Ιουνίου 2012 3:53 μ.μ.

    Ουτοπία φίλε και μετά από δύο χρόνια λιτότητας και σκληρού πδμτς το έχαψες το παραμύθι. Εκτός και αν εννοείς δημοκράτες τα λαμόγια που κρύφτηκαν πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ. Ότι στρυφνό και απαίσιο έχει βγάλει η Ελλάδα έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και κρύφτηκε εκεί, είναι η μετάλλαξη του συστήματος. Όταν έρθει η ώρα θα ματαλλαγεί και η ΝΔ.

    Δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει από το ΣΥΣΤΗΜΑ. Η Σκύλα αλλάζει σε Χάρυβδη και η Χάρυβδη σε Σκύλα
    και ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι ποιά και τί.
    Δεν μπορείς να καταλάβεις το Φώς αν δεν το δείς. Και το Φώς δε φαίνεται σε πόλεις 5.000.000 κατοίκων. Σύμφωνα με τους αρχαίους δημοκράτες η ιδανική πόλη φτάνει τους 30.000 από κεί και πέρα, χαίρεται.
    Όπως έλεγε κάποτε και ο Χάρρυ Κλίν: "Καληνύχτα σας".
    Α, και ... Σκεπάσου Λαέ μή κρυώσεις κασι ξυπνήσεις μόνο το κρύο ντούζ κάνει καλό το ζεστο ραθυμεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να μου επιτρέψετε ως προς τα ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ:

    Ακούσαμε Πολύ Καλά:
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ
    ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΑΥΤΟΥΣ!.

    Διαψεύστε με αν λανθάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μετά την μυητική παιδεία το σημαντικότερο σχολείο ήταν η εκκλησία του Δήμου.
    Η ψευτιά έως ακόμη και η ανικανότητα προκαλούσε αυστηρή και δίκαιη τιμωρία από τους Ηλιαστές δικαστές
    Δύο χρόνια μετά το τυπικά ανύπαρκτο μνημόνιο ο λαός είπε και το ουσιαστικό όχι στο μνημόνιο, δεν του δόθηκε όμως η ευκαιρία μέσα στα υποκριτικά αναχώματα να επιβάλει την καθαρή ουσία της δημοκρατίας
    Τα ΜΜΕ είναι ατιμώρητα στα αναρίθμητα ψέματα που επιβάλλουν χάρη του πλούτου.

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πράγματι, το βαθύ πρόβλημα είναι ότι το κράτος "δικαίου" είναι εντελώς ακάλυπτο από πάσης φύσεως μακρυχέρηδες και εισβολείς.
    Ο πολίτης αισθάνεται ότι ζεί κατά σύμπτωση.
    Δεν υπάρχει καμία οργανωμένη διαχείριση κρίσεων.
    Είμαστε στη δίνη της ανασφάλειας κι΄αυτό ρίχνει τους πόντους μας ακόμα πιό χαμηλά.
    Και δεν είναι λογικό να περιμένουμε από το ένα ή το άλλο κόμμα να τακτοποιήσει αυτά τα θέματα.
    Αυτά πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Δεν υπάρχει κανένας θεσμός που θα μπορούσε να παρέμβει αποτελεσματικά... στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός... ψηφίσει έναν πρωθυπουργό ο οποίος... οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή."

    Αυτό είναι πολύ γενικά διατυπωμένο. Ποιός θα κρίνει για παράδειγμα (και προφανώς ανάλογα με τις αντιλήψεις του) την πιθανή επερχόμενη καταστροφή ή " επερχόμενη καταστροφή"; Το μόνο παράδειγμα "θεσμού που παρενέβη αποτελεσματικά" που μού έρχεται στο μυαλό είναι όταν κάποιοι "θεσμικοί" πριν κάποιες δεκαετίες μάς "έσωσαν από τον κομμουνισμό". Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να μάς σώσουν και τώρα; Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε.
    ----------------------------------

    "...ακόμα και στις περιπτώσεις που οι δικλείδες υπάρχουν, η πολιτική εξουσία τις εξουδετερώνει με ικανότητα χρυσοδάκτυλου."

    Επί 40 χρόνια τώρα, ποιά κόμματα χρυσοδάκτυλων είχαν την πολιτική εξουσία;
    ----------------------------------

    "Δεν ακούσαμε τίποτε για υπουργούς δημοσίων έργων, που έφθασαν στο σημείο να αποτελούν ενεργούμενα ενός δυο κατασκευαστικών ομίλων, που λεηλατούν το δημόσιο χρήμα..."

    Ποιών κομμάτων ήσαν αυτοί οι υπουργοί; Ποιού κόμματος υπουργοί χόρευαν τσάμικα κάτω από την τεράστια ταμπέλα τού αρχινταβατζή - μπετατζή; Ποιόν αβαντάρουν με χίλια σ' αυτές τις εκλογές η φυλλάδα και το κανάλι τού συγκεκριμένου νταβατζή; Και ποιόν βρίζουν με λύσσα;
    ---------------------------------

    "Δεν ακούσαμε τίποτε για τα μυστικά κονδύλια, που πληρώνει ο ελληνικός λαός για να προωθούνται τα εθνικά μας συμφέροντα και τα λεηλατούν οι υπουργοί εξωτερικών..."

    Ποιό είναι το κόμμα που τούς ανταμοίβει με την πρώτη θέση στο επικρατείας;
    ---------------------------------

    "Το μόνο που ακούσαμε για τα ζητήματα αυτά, ήταν μερικές αόριστες αναφορές από το ΣΥΡΙΖΑ στη διαφθορά και την υπόθεση της SIEMENS... Και αυτό που είδαμε το Δεκέμβριο του 2008, η στάση που τήρησε το συγκεκριμένο κόμμα..."

    Πώς κολλάνε τώρα αυτά τα δύο; Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε (ορθώς) αναφορά στη διαπλοκή, τη διαφθορά και τη SIEMENS, ενώ η ΝΔ έβαλε εμπλεγμένα ονόματα (ή πρώτου βαθμού συγγενείς τους) σε θέσεις τού επικρατείας, τής Α' Αθηνών κλπ. Αλλά ο κακός τής ιστορίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή το 2008 ο Αλαβάνος...
    ---------------------------------

    "Ας ελπίσουμε η κυβέρνηση που θα προκύψει τη Δευτέρα να διδαχτεί από τα λάθη του παρελθόντος και να οχυρώσει αυτήν την ανοχύρωτη χώρα."

    Δηλαδή, έχουμε δύο συγκεκριμένα κόμματα που κυβέρνησαν (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) και έκαναν όλα τα εγκληματικά παραπάνω. Το ένα το έστειλε ήδη ο λαός στο πολιτικό φέρετρο. Επομένως, ας ψηφίσουμε το άλλο και ας ελπίσουμε(!) ότι οι τύποι θα γίνουν ξαφνικά καλοί άνθρωποι, αρκεί να μη βγει ο τρίτος (ο νεαρός) που είναι κάπως αριστερούλης και δεν...
    ---------------------------------

    Skal, είσαι κατά πολύ ευφυέστερος (προσωπική μου αντίληψη και το εννοώ) από το επίπεδο τού συγκεκριμένου άρθρου, το οποίο είναι καταφανώς κατώτερο τού δικού σου επιπέδου. Η μόνη εξήγηση που δίνω είναι ότι απλά απευθύνεται στο target group τής συγκεκριμένης εφημερίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το μόνο που έχω να πώ είναι ένα δυνατό μπράβο στον Σάββα για το πολύ καλό άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.