19/6/12

EURO - Προκλητικοί οι Γερμανοί: «Φτωχοί Έλληνες είστε το επόμενο θύμα»

Πολιτικές προεκτάσεις έχει λάβει η επικείμενη αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με αντίπαλο την Γερμανία. Η κρίση χρέους, η Άνγκελα Μέρκελ αλλά και τα σχόλια του Φερνάντο Σάντος παρατίθενται από τους Γερμανούς που καλούν τους διεθνείς τους να δώσουν απαντήσεις στην τάση για ρεβανσισμό που δείχνει η ελληνική πλευρά.


Συγκεκριμένα,  η «Bild» έγραψε: «Arme Griechen, die nächste Pleite gibt's geschenkt Gegen Jogi hilft KEIN Rettungsschirm». Μεταφράζεται ως: «Φτωχοί Έλληνες. Είστε το επόμενο θύμα. Καμία βοήθεια από τον Λεβ για να σωθείτε». Το ρεπορτάζ διανθίζεται με φωτογραφία του Γιοακίμ Λεβ, αλλά και του Γιώργου Καραγκούνη από το ματς με τη Ρωσία να τραβάει τα μαλλιά του, λόγω του πέναλτι που ζήτησε. Επίσης, η συγκεκριμένη εφημερίδα γράφει: «Η Γερμανία δεν περιμένει τον προημιτελικό της Παρασκευής. 90 λεπτά, δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο.
  Παίζει και η κρίση του χρέους. Χαίρεται, αγαπητοί Έλληνες, δώστε τσάμπα την προτομή σας την Παρασκευή! Ενάντια στον Γιοακίμ Λεβ δεν θα σας βοηθήσει να σωθείτε! Αυτά είναι τα σκληρά γεγονότα ποδοσφαίρου: Η Γερμανία είναι η τρίτη ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA και η Ελλάδα (τουλάχιστον) 15η. Η Γερμανία δεν έχει χάσει κανένα από τα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια κόντρα στην Ελλάδα (πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες)».


Η «Bild» όμως δεν σταματά εκεί αλλά σχολιάζει και τις δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος. «Ονειρέψου» είναι ο τίτλος ενώ σημειώνεται: «Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας ανακοίνωσε : «Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά όποιος παίζει εναντίον μας, πρέπει να φτύσει αίμα για να μας νικήσει». Με τη «Bild» να σχολιάζει για τα λόγια του Σάντος : «Όπως όταν οι Έλληνες εξοφλήσουν τα χρέη τους με το ίδιο δάγκωμα...»!


Σε ανάλογο ύφος και η «Hamburger morgenpost». Στο πρωτοσέλιδο υπάρχει φωτογραφία με Έλληνες φιλάθλους να πανηγυρίζουν στην Πολωνία και τίτλο: «Griechen wollen uns leiden sehen»! Φράση που που σημαίνει: «Οι Έλληνες θέλουν να υποφέρουμε». Με την εφημερίδα να αναφέρει: «Και δεν έχουν και άδικο».
Επίσης γίνεται αναφορά στο σύνθημα: «Φέρτε μας την Μέρκελ», έχοντας φωτογραφίες από τις Απόκριες στη χώρα μας, όταν η Ανγκελα Μέρκελ... καιγόταν ως καρνάβαλος! Στη συνέχεια η ίδια εφημερίδα γράφει: «Οι Έλληνες ψάχνουν εκδίκηση καθώς είναι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου.


Για τους Έλληνες είναι ένας αγώνας στον οποίο θέλουν να θεραπεύσουν την πληγωμένη ψυχή του λαού τους– τουλάχιστον για λίγο. Είναι μια βραδιά που θέλουν να κάνουν την πανίσχυρη Γερμανία να υποφέρει - όσο το δυνατόν περισσότερο, ενδεχομένως και βίαια». Επίσης σημειώνεται πως έχουν κυκλοφορήσει μπλουζάκια σε Ελλήνες που γράφουν: «Όλο μας το χρέος για ένα βράδυ με την κυρία Μέρκελ»!
http://www.alithia.com.cy/

2 σχόλια:

  1. Κακό πράγμα να καβαλήσει ένας λαός το καλάμι. Δυο φορές κακό, όταν ο λαός αυτός είναι ο o γερμανικός, ο οποίος έχει ροπή και προς το καλάμι και προς την μαζοποίηση.

    Κοντή μνήμη έχουν και ξεχνούν τι έχουν πάθει ήδη δύο φορές, λόγω καλαμιού και μαζοποίησης.

    Πριν μερικά χρόνια ακόμη, ας πούμε 15 ή 20, δεν μπορώ να πω ακριβώς, τέτοιου είδους δημοσιεύματα θα γίνονταν δεκτά με πολύ περίσκεψη. Σήμερα, βοηθούσης της πολιτικής ηγεσίας, γίνονται ασμένως δεκτά από την (αφιονισμένη) μάζα, την οποία εκφράζουν ρυπαρογραφήματα, όπως η "Bild".

    Η Γερμανία και πάλι στα πρόθυρα να πρωτοστατήσει στην διάλυση της ΕΕ, βουτηγμένη στην αλαζονεία της, την οποία καλλιεργούν τα ρυπαρογραφήματα και ανέχεται/υποθάλπει η πολιτική ηγεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.