22/7/12

Πτώση ελικόπτερο του τουρκικού στρατού. Bλάβη ή κατάρριψη από τους αντάρτες του ΡΚΚ;

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, μεταφορικό ελικόπτερο του τουρκικού στρατού σήμερα στις 16:00 κατέπεσε κατά τη διάρκεια απογείωσής του από στρατόπεδο που βρίσκεται στην κωμόπολη Ντάγλιτζα (Dağlıca, Oramar) του Χακκιάρι.
Το ελικόπτερο μετέφερε τη φρουρά και εφόδια στα φυλάκια της περιοχής, γιατί η μεταφορά τους οδικώς κρίνεται επικίνδυνη, λόγω κυριαρχίας των ανταρτών στην ύπαιθρο.
Ασθενοφόρα μετέβησαν στην περιοχή για να μεταφέρουν στα νοσοκομεία τους τραυματίες. Με βάση την ιστοσελίδα της εφημερίδας Μιλλιέτ, το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω τεχνικής βλάβης.
Πάντως, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Firat News, το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τους αντάρτες του Στρατού Λαϊκής Άμυνας του Κουρδιστάν (HPG).
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες (19:25), από την πτώση του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν τρεις στρατιωτικοί και δυο τραυματίστηκαν.
Νεώτερα στοιχεία
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, το ελικόπτερο κατέπεσε στις 16:55 από απώλεια ισχύος κατά τη διαδικασία προσγείωσής του στο ύψωμα Ντεριάν Τεπέ (Deryan Tepe) 12 km ΒΑ της Ντάγλιτζα, μεταφέροντας 11μελή ομάδα ασφαλείας και τετραμελές πλήρωμα. 
Από την πτώση έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα και οκτώ τραυματίστηκαν.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.