5/7/12

Συνάντηση-έκπληξη στα Κατεχόμενα Ο Έρογλου συνάντησε τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο στο «προεδρικό μέγαρο»


Με μια είδηση «έκπληξη» ξεκίνησε η σημερινή μέρα στην άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής. Η ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Ισραήλ και έθεσε επί τάπητος όλα τα σημαντικά ζητήματα, τα οποία αφορούν την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.Σύμφωνα με το τουρκοκυπριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΤΑΚ», ο Τουρκοκύπριος ηγέτης συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Ισραήλ στη Λευκωσία, Michael Harari, σήμερα στις 12.30.Η συνάντηση του υψηλόβαθμου Ισραηλινού διπλωμάτη με τον κ. Έρογλου έλαβε χώρα στο «προεδρικό μέγαρο».

Μέχρι στιγμής οι κύκλοι της τουρκοκυπριακής ηγεσίας δεν έχουν σχολιάσει τη συνάντηση και δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες στον Τύπο.Στους δημοσιογραφικούς κύκλους της άλλης πλευράς της πράσινης γραμμής, θεωρείται δεδομένο το γεγονός ότι στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης, ο κ. Έρογλου και ο κ. Harari έθεσαν επί τάπητος τις τελευταίες σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα περίχωρα της Κύπρου.

Ως γνωστόν, η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία εκφράζουν έντονο προβληματισμό για το γεγονός ότι το Ισραήλ επιδιώκει στρατηγική συνεργασία με την Κύπρο. Από την άλλη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως έχει πληροφορήσει το www.kathimerini.com.cy τους αναγνώστες του, πριν από λίγο καιρό, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν λόγο για «παραβίαση» του «εναέριου χώρου της ΤΔΒΚ» από μαχητικό αεροπλάνο του Ισραήλ, γεγονός που θορύβησε την Άγκυρα.
http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&sctid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.