9/7/12

Αρχισαν οι Εξαγωγές Κουρδικού Πετρελαίου στην Τουρκία

Η Κουρδική περιφερειακή  Διοίκηση του Κουρδιστάν άρχισε να εξάγει στην Τουρκία τις πρώτες ποσότητες πετρελαίου που παράγονται στην αυτόνομη επικράτεια της. Παρά την προσπάθεια της Βαγδάτης να διατηρήσει αυτή το αποκλειστικό δικαίωμα εξαγωγής του Κουρδικού Πετρελαίου η Κουρδική περιφερειακή Διοίκηση (KRG)  αρχισε να αποστέλλει πετρέλαιο στην Τουρκία με βυτιόφορα μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγωγός το 2013.
Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε αξιωματούχος της KRG (Seerwan Abubaqr) ο οποίος και τόνισε ότι αν χρειαστεί η Κουρδική Περιφερειακή Διοίκηση θα εξάγει πετρέλαιο και στο Ιράν((στο παρελθόν η Κουρδική Περιφερειακή Διοίκηση έχει κατηγορηθεί ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμιά ενέργεια για την πάταξη λαθρεμπορίου Καυσίμων από το Ιρακινό Κουρδιστάν προς το Ιράν) και ότι τα έσοδα από την εξαγωγή πετρελαίου στην Τουρκία θα χρησιμοποιηθούν για την εισαγωγή τουρκικών προιόντων στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Η πολιτική αυτή κατά τον Κούρδο αξιωματούχο θα συνεχιστεί εως ότου η Βαγδάτη αναγνωρίσει το δικαίωμα στην Κουρδική Περιφερειακή Διοίκηση να εξάγει τα προιόντα που παράγονται στην αυτόνομη επικράτεια της .Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι έχει σταματήσει η εξαγωγή Κουρδικού πετραλαίου προς το Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.