21/7/12

Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι απεργοί της Χαλυβουργίας

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με 165 ψήφους υπέρ και 5 κατά, αποφάσισαν στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, οι απεργοί της Χαλυβουργίας Ελλάδος.
Στο μεταξύ, στο εργοστάσιο, που άνοιξε χθες μετά από την εννεάμηνη απεργία κατόπιν εισαγγελικής εντολής και με την επέμβαση της αστυνομίας, επικρατεί ηρεμία.
Δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στο σημείο και επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε υπαλλήλους που επιθυμούν να εργαστούν. Εντός της μονάδας βρίσκονται κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι.
Το άνοιγμα του εργοστασίου, που έγινε με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος, σύμφωνα με συνεργάτες του «θεωρεί ύψιστης σημασίας, για τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή, το δικαίωμα στην εργασία», προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο σε συνδικαλιστικούς φορείς όσο και στην αντιπολίτευση.
Θέση για το ζήτημα πήρε σήμερα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για φοβερό συγχρονισμό της «μιντιακής», της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «για λόγους συμβολικούς κάποιοι αποφάσισαν ξφανικά, μετά από εννέα μήνες και ενώ υπήρξε μία προσπάθεια συνεννόησης ώστε να σταματήσει ο αγώνας χωρίς να γυρίσουν ηττημένοι οι απεργοί στα σπίτια τους [...] ότι πρέπει να τσακιστεί αυτός ο αγώνας».
«Ολοι αυτοί», πρόσθεσε, «συνειδητοποίησαν ότι μέσα σε 36 ώρες πρέπει να γίνει αυτό που δεν είχε γίνει εδώ και εννέα μήνες».
Nαυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Ίσως είναι καλύτερα να κλείσει και το τελευταίο βιομηχανικό απομεινάρι, άλλωστε σίδηρο παράγουν οι Τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι άκουσα κάπου και ψώφησα στο γέλιο:

    "ΔΗΜΑΡ - ΔΗΜΑΡ
    τέρμα οι αυταπάτες
    τσιμπού(σ)ια στο κεφάλαιο
    και ξύλο στους εργάτες...
    "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πειράζει.Ας κλείσει κι΄αυτή η παραγωγική μονάδα προς χάριν των "εργατικών συμφερόντων", για να την πάρουν τζάμπα και χατιρικά εκείνοι που την ορέγονται καιρό τώρα. Οσο για τα εργατικά συμφέροντα, δεν ξέρω αν ξέρουν οι συνδικαλιστάδες μας, ότι δουλεύουν υπέρ των αλλοδαπών, γιατί με τέτοιους θα επανδρωθεί η βιομηχανία. Και όταν οι μισθοί τους θα είναι βία 100 ευρώ το μήνα, θα κάνουν και τους συνδικαλιστές πέρα, γιατί θα είναι άχρηστοι πλέον.
    Τελικά κολλήσανε και οι Ελληνες φαίνεται από την "κοντοφθαλμία" των εταίρων μας. Κρίμαα, τους είχα για εξυπνότερους.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.