18/7/12

Θα πυκνώσουν οι επισκέψεις ρωσικών πολεμικών στη Λεμεσό Αναμένεται και το αεροπλανοφόρο «Αντμιράλ Κουζνετσόφ»


Η παρουσία των ρωσ. πλοίων στη συγκεκριμένη περιοχή δεν μπορεί να είναι άσχετη με τις αντιπαραθέσεις για το φυσικό αέριο.
Του Γιάννη Κωστακόπουλου
Αργότερα σήμερα θα αναχωρήσει από το λιμάνι Λεμεσού το ρωσικό πολεμικό σκάφος«Shakhtar», με προορισμό το συριακό λιμάνι Ταρτούς. Το πλοίο μήκους 70 μέτρων, θεωρείται  συνοδευτικό στις αποστολές, του αντιτορπιλικού «Σμέτλιφ», που βρέθηκε για ανεφοδιασμό στο λιμάνι της Λεμεσού την περασμένη Κυριακή.Σύμφωνα με πληροφορίες μας και τα δύο σκάφη αναμένεται να επιστρέψουν στο λιμάνι της Λεμεσού για ανεφοδιασμό και ξεκούραση των πληρωμάτων τους στα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, που σχολίασε τις πρώτες επισκέψεις πολεμικών σκαφών της Ρωσίας στο λιμάνι της Λεμεσού, αυτές χαρακτηρίζονται φιλοφρονητικές κι αποσκοπούν κυρίως να τονίσουν και την παρουσία τους  στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι ίδιες πηγές, παρά τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από τον αριθμό των ρωσικών σκαφών που πλέουν στην θαλάσσια περιοχή, εκτιμούν πως δεν πρόκειται για σχέδιο εκκένωσης της ρωσικής ναυτικής βάσης της Ταρτούς. Η βάση αυτή θεωρείται περισσότερο ένας στρατιωτικός σταθμός, περισσότερο οικονομικής σημασίας για την Συρία, αφού δεν διακρίνεται για την πλήρη οργάνωσή της. Πρόκειται, διατείνονται οι ειδικοί, για ένα αγκυροβόλιο που υποστηρίζεται από ραντάρ κι ένα αντιπυραυλικό σύστημα.  
Στα πλαίσια της παρουσίας ρωσικών πολεμικών σκαφών στην Ανατολική Μεσόγειο, αναμένεται ως το τέλος του καλοκαιριού να καταπλεύσει,  από το λιμάνι του Μούρμανσκ στην περιοχή μας και το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο «Αντμιράλ Κουζνετσόφ». Το σκάφος, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα δέσει και στο Αγκυροβόλιο της Λεμεσού.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.