26/7/12

JSSNews: Η Τουρκία έτοιμη να εισβάλει στη Συρία για να σφάξει τους Κούρδους!

Το βόρειο μέρος της Συρίας, περιοχή όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι, βρίσκεται στο σημείο να υποστεί εισβολή από τους ισλαμιστές (της κυβέρνησης) Τούρκους.  Σε κάθε περίπτωση, αυτό υπαινίχθηκε ξεκάθαρα ο Τούρκος Πρωθυπουργός σήμερα το πρωί.

Κατ’αυτόν, ο εμφύλιος πόλεμος είναι ένα καλό «εργαλείο» για να εισβάλει και να σφάξει με ελευθέρα χέρια τον λαό που μισεί στο βαθύτερο σημείο της ψυχής του. Και με δεδομένο το τι γίνεται στη Συρία, θα μπορέσει να συντρίψει τους Κούρδους της Συρίας χωρίς καμία διεθνή καταδίκη!

Πρέπει να πούμε ότι εδώ και χρόνια (τουλάχιστον από το 1991), η Τουρκία πετάει τακτικά και παράνομα επάνω στη περιοχή αυτή. Χειρότερα: βομβαρδίζει τους τοπικούς αμάχους με το πρόσχημα ότι ζουν εκεί Κούρδοι αυτονομιστές.

Η παρουσία στη Συρία κουρδικών ομάδων που συνδέονται με το ΡΚΚ θα μπορούσε να αποτελέσει casus belli της Τουρκίας κατά της Συρίας. Το ΡΚΚ, μια κουρδική ομάδα που αναγνωρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την ΕΕ και την Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση (ενώ η Χεζμπολάχ δεν είναι; Βρέστε το λάθος!) υπερασπίζεται όσο το δυνατόν κατά των σγαγών που ενορχηστρώνονται από την Άγκυρα.

Η ρητορική του κ. Ερντογάν σχετικά με τη Συρία γνώρισε μια αυξητική πολεμική τάση εδώ και 16 μήνες. Το ίδιο ισχύει τα τελευταία χρόνια και κατά του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας.
Στην πραγματικότητα, η πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» είναι μια θλιβερή αποτυχία για το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Amos Lerah - JSSNews 


Πηγή

4 σχόλια:

  1. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη δικαιολογία για να εισβάλει στη Συρία.

    Κουίζ:Σε περίπτωση που η Τουρκία δεχτεί επίθεση των Ρώσων,ποιο κράτος θα τους βοηθήσει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο, για την ώρα πιο ρεαλιστικό είναι να αναρωτηθούμε τι θα κάνει η Τουρκία αν αποφασίζουν οι Σύροι να κυνηγήσουν τους δικούς τους «τρομοκράτες» στη Τουρκία που τους φιλοξενεί και δεν το κρύβει; Λεκτικά, τους ίδιους ακριβώς λόγους δεν θα είχαν; …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι όμως Κριστιάν,αυτό που γράφω είναι πλέον ρεαλιστικό.Αν όμως οι Σύροι μετέφεραν τη διαμάχη έξω απο τα σύνορα τους,θα ήταν μεγάλο λάθος τους,γιατί τότε θα νομιμοποιούσαν την επίθεση εναντίον τους.

    Δεν θα διστάσουν οι ΗΠΑ να θυσιάσουν την Τουρκία προκειμένου να δικαιολογήσουν ένα μεγάλο πόλεμο,όπως δεν δίστασαν και με τους Δίδυμους Πύργους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απ΄ότι φαίνεται, την εισβολή στη Συρία άλλοι θα την προλάβουνε.
    Της Τουρκίας ο πόθος ίσως μείνει τελικά απλήρωτος σ΄αυτό. Αλλά δεν είμαι πεισμένη ότι η Αμερική θα αποφασίσει να τη θυσιάσει τελικά, εκτός κι΄άν η ζυγαριά γέρνει τόσο πολύ από άλλη μεριά.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.