4/9/12

Πόλη Μπεϊτούσεμπαπ (Beytussebap) κατάσταση Ροκ για τον τουρκικό στρατό



Οι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), υποστήριξαν τη Δευτέρα ότι η πόλη Βeytussebap στη νοτιοανατολική επαρχία του Σιρνάκ- μετά την επίθεση κατά των τουρκικών ασφαλείας σε αστυνομικά και στρατιωτικά κτίρια και εγκαταστάσεις - βρίσκεται υπο κουρδικό έλεγχο.



Σε δήλωση τους για την στρατιωτική δράση τους την Κυριακή στη πόλη αυτή αναφέρουν οτι 54  στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 50 άλλοι τραυματίστηκαν. Στην κατοχή τους έχουν περιέλθει οι στρατιωτικές βάσεις Bêboskê και Perimeter  καθώς και και σε κτίρια και σημεία ελέγχου της αστυνομίας και των ειδικών ομάδων (χαρακτηριστικά αναφέρεται οτι απο το γραφείο του κυβερνήτη της περιφέρειας κατασχεθηκε όλο το υλικό).Πέντε Panzers καταστράφηκαν, στρατιωτικός εξοπλισμός έχει περιέλθει στα χέρια των Κούρδων μαχητών και η γέφυρα  στον δρόμο  Beyüşşebap και Σιρνάκ έχε ιανατιναχθεί ενώ στον δρόμο αυτό έχει εγκατασταθεί σημείο ελέγχου του PKK 

Εχει επιβληθεί αποκλεισμός σε όλα τα άλλα κρατικά κτίρια και οι γειτονικοί λόφοι βρίσκονται υπο τον απόλυτο ελεγχο τους.

 Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων οι Κούρδοι μαχητές του PKK υποστηρίζουν οτι κατέρριψαν ενα ελικόπτερο τύπου Sikorsky και προκάλεσαν ζημιές σε άλλα δύο κατατ ην διαδικασία παραλαβής των νεκρών Τούρκων στρατιωτών απο την περιοχή των συγκρούσεων.Αναφορικά με τις απώλειες του PKK αναφέρονται τέσερις νεκροί Στο βίντεο που ακολουθεί Κούρδοι κάτοικοι προσεγγίζουν τα στρατιωτικά οχήματα που μεταφέρουν τους νεκρούς Κούρδους μαχητές του PKK και αναρτούν σε ένα απο αυτα την κουρδική σημεία Oι σοροί των τριών ανταρτών σήμερα θα μεταφέρονταν απο το φυλάκιο σε άλλη περιοχή. Τη στιγμή εκείνη οι Κούρδοι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να διαμαρτύρονται και ζητούσαν να τους δοθούν οι σοροί για να τους κάνουν τις κηδείες. Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις και οι Τούρκοι στρατιώτες από τον φόβο μάζεψαν την τουρκική σημαία που είχαν κρεμάσει στο φυλάκιο! Στο βίντεο ακούγονται φωνές των Κούρδων"πάρε τη σημαία μέσα". Πολλά μέσα ενημέρωσης της γειτονικής Τουρκίας αναρωτιούνται ποιος έχει δώσει την εντολή αυτής της υποχώρησης. Ο στρατός στη Ν.Α.Τουρκία δείχνει να μην έχει ανακτήσει ακόμη τον έλεγχο της περιοχής όπως αναφέρει η εφημερίδα Sözcü. (Onalert/gr)
1.20120903131606.jpg
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.