4/9/12

Για τη συνάντηση της με τον Ν.Αναστασιάδη «Ανακριβές» το δημοσίευμα της «Hürriyet» δηλώνει η Ελέν Φλοτρ


Η Ελέν Φλοτρ διευκρινίζει ότι «κανείς δημοσιογράφος δεν ήταν παρών» στην συνάντησή της με Ν.Αναστασιάδη και ότι «υπήρξαν ακόμη κάποια σημεία που προστέθηκαν» στο κείμενο, εννοώντας προφανώς ότι δεν είχαν λεχθεί από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ.
Αντιπροσωπεία υπό την προεδρία της συμπροέδρου της Ομάδας των Πρασίνων/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρεμπέκα Χαρμς, συνάπτει επαφές στην Τουρκική Δημοκρατία της "Βόρειας Κύπρου". Ο Πρόεδρος της "ΤΔΒΚ", Derviş Eroğlu, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Ρεμπέκα Χαρμς, την συμπρόεδρο της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας, Ελέν Φλοτρ και τον σύμβουλο του Κόμματος των Πράσινων, Ali Yurttagül.

Η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής των Πρασίνων Ελέν Φλοτρ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ, δίδει διευκρινήσεις για ορισμένα σημεία του δημοσιεύματος της ''Χουριέτ'', σε σχέση με τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.  Συγκεκριμένα, η κυρία Φλοτρ επισημαίνει ότι, σε αντίθεση με την εντύπωση που αφήνει η εφημερίδα, δεν ήταν παρόντες δημοσιογράφοι στη συνάντηση, η οποία, όπως σημειώνει, ήταν κλειστή για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.Αναφέρει επίσης ότι το άρθρο δεν αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο της συνάντησης σωστά, αφού σ αυτό έχουν προστεθεί ορισμένα σημεία.

Αυτό, σημειώνει, δεν της προκαλεί έκπληξη αφού το άρθρο έχει δημοσιευθεί προτού ο Τούρκος δημοσιογράφος της πάρει συνέντευξη, σε σχέση με την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κύπρο.
Η Ελέν Φλοτρ αναφέρει ακόμη ότι στην διάρκεια της επίσκεψης αυτής είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όχι μόνο τον κύριο Αναστασιάδη αλλά και τον Πρόεδρο Χριστόφια και πολλούς Υπουργούς της Δημοκρατίας, καθώς επίσης και τους Ερογλου και Ταλάτ. Χάρη σε αυτές τις επισκέψεις, προσθέτει, είχα την ευκαιρία να κατανοήσω καλύτερα την κατάσταση στην Κύπρο, καθώς και την πιθανή εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να συμβάλει στην ειρήνη στο νησί.

 Χθες ο κύριος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τις θεσεις που πρόταξε η εφημερίδα ψευδείς, προσθέτοντας οτι κάποιες απο τις θεσεις του είναι δημόσια γνωστές, αλλά η πολιτική που θα εφαρμόζεται, αν εκλεγεί, θα βασίζεται στις αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και των πολιτικών αρχηγών.

*1)Απορίας αξιον η ευκολία με την οποία Ελληνες και Κύπριοι Πολιτικοί αλλα και Διπλωματικοί
Υπάλληλοι μιλούν σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης γνωρίζοντας το τι μέλει γεννέσθαι και μην αντιδρώντας εκ των υστέρων στα όσα αυτές αναφέρουν

**2)ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΤΟΥ ΕΚ ΣΤΗΝ "ΤΔΒΚ"-(http://infognomonpolitics.blogspot.gr)  
Η εν λόγω κυρία η οποία διαμαρτύρεται για τα όσα ανέγραψε η τουρκοφυλλάδα ΜΉΠΩΣ ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ να .διαμαρτυρηθεί και για το ανωτερω δημοσιευμα του επίσημου οργάνου προπαγανδας του τουρκικού κράτους; και να τονίσει στην απάντηση της ΠΟΥ συνάντησε τους εγκάθετους της Αγκυρας στην Κύπρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.