15/12/12

Αυτοκαταργήθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία για μια άσκηση

Φωτογραφία
Σκέπασαν με χαρτόνια το εθνόσημο της Κυπριακής Δημοκρατίας για να κάνουν άσκηση στη νεκρή ζώνη μαζί με τις κατοχικές δυνάμεις.Πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και αυτοκίνητα της Πολιτικής Άμυνας, μεταφέρθηκαν χθες στη δεύτερη συνάντηση των μελών των Τεχνικών Επιτροπών μεταξύ Ε/κ και Τ/κ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, στο πλαίσιο διεργασιών για τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων. Η εξαφάνιση των εμβλημάτων της Δημοκρατίας προκάλεσε μεγάλη δυσφορία ακόμα και στους συμμετέχοντες στην άσκηση, αφού είδαν ουσιαστικά την Κυπριακή Δημοκρατία να αυτοκαταργείται, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος...
Επικάλυψαν με τέλλα την Κ. Δημοκρατία-Τα οχήματα της Πυροσβεστικής μεταφέρθηκαν σε συνάντηση με Τ/κ χωρίς εθνόσημο
Φωτογραφία
ΜΕ καλυμμένο το εθνόσημο της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταφέρθηκαν χθες πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη δεύτερη συνάντηση των μελών των Τεχνικών Επιτροπών μεταξύ Ε/κ και Τ/κ στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, στο πλαίσιο διεργασιών για τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων.

Η ενέργεια αυτή σχολιάστηκε άκρως αρνητικά από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που είδαν να «αυτοκαταργείται» η Δημοκρατία, τη στιγμή που η κατοχική πλευρά δεν επέμενε σε κάτι τέτοιο. Υπενθυμίζεται ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τις συναντήσεις του με τον Έρογλου στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, μετέβαινε με το έμβλημα του κράτους και τη σημαία της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για να καλυφθούν τα εμβλήματα της Δημοκρατίας και αυτό του ψευδοκράτους, είχε ληφθεί σε παλαιότερη συνάντηση των δύο πλευρών, υπό την προϋπόθεση ότι οι κοινές ασκήσεις θα γίνονταν στο Τρόοδος και τον Πενταδάκτυλο αντίστοιχα. Όταν η ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε και συναποφασίστηκε οι δύο ασκήσεις να γίνουν στον χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας, οι Τούρκοι ζήτησαν να μην καλυφθούν τα σήματα.

Η δική μας πλευρά επέμενε, με αποτέλεσμα χθες πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο για επιθεώρηση από Τ/κ «πυροσβέστες» έχοντας καλυμμένα με τέλλα τα εμβλήματα της Κύπρου όπως και του ψευδοκράτους. Αυτό κρίθηκε από παριστάμενους και άλλους ότι ήταν εντελώς αχρείαστο, αφού τα μέλη των κατοχικών αρχών έφεραν φωσφορούχα γιλέκα με το έμβλημα και την ονομασία του ψευδοκράτους.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση παρατάχθηκαν τα οχήματα των δύο πλευρών, επιθεωρήθηκε κατά πόσον οι αυλοί ταιριάζουν ώστε να αντλείται νερό από βυτιοφόρα όταν χρειαστεί και αποφασίστηκε όπως οι κοινές ασκήσεις διεξαχθούν περί τα μέσα Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη άσκηση η ε/κ πλευρά θα ζητήσει τη βοήθεια των κατεχομένων για την αντιμετώπιση εικονικής πυρκαγιάς στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας και την επομένη σε άλλη εικονική πυρκαγιά, θα ανταποκριθεί η λεγόμενη Πυροσβεστική του ψευδοκράτους και θα ζητήσει τη βοήθεια της Υπηρεσίας της Δημοκρατίας.

1 σχόλιο:

  1. Τι να κάνουμε το διεθνές δίκαιο όταν εμείς οι ίδιοι το έχουμε πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων; Εδώ που έχουν φέρει οι προδοτικές πολιτικές ηγεσίες του τόπου την κατάσταση μόνο με αγώνες πραγματικούς μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση.

    Υ.Γ.
    Τώρα το έμβλημα του μορφώματος που προέκυψε με το αίσχος της Ζυρίχης έγινε 'εθνόσημο';

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.