27/12/12

Στη Βουλή διαβιβάζεται η λίστα Λαγκάρντ


Στη Βουλή διαβιβάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης την πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελέγχου και αντιπαραβολής της με τη λίστα που είχε παραδώσει στην κυβέρνηση τον Οκτώβριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το σχετικό έγγραφο των οικονομικών Εισαγγελέων βρίσκεται ασφαλισμένο στο γραφείο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και αναμένεται να διαβιβαστεί αύριο Παρασκευή στη Βουλή μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ειδικότερα, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης μετά την ολοκλήρωση της αντιπαραβολής της αρχικής «λίστας Λαγκάρντ» με αυτή τη νέα πρότυπη που παρελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, διαβίβασαν σήμερα σχετικό έγγραφο -με την ένδειξη «άκρως απόρρητο»- στον προϊστάμενό τους εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή.
Όμως, ο κ. Παντελής απουσίαζε και με εντολή του το διαβιβαστικό έγγραφο των δύο οικονομικών Εισαγγελέων παραδόθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Τέντε, αφού όμως ο ίδιος είχε αποχωρήσει. Κατόπιν αυτών το έγγραφο των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη παρέμεινε ασφαλισμένο στο γραφείο του κ. Τέντε.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Τέντε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα αυτό με τον κ. Παντελή, χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, για να παρέχουν εξηγήσεις επί του περιεχομένου της λίστας. Στη συνέχεια το επίμαχο έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σημειώνεται ότι όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί κρατούν το στόμα τους κλειστό ως προς το περιεχόμενο της νέας πρότυπης λίστας.
Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει ανακεφαλαίωση όλου το υλικού της δικογραφίας, ώστε με την αξιοποίηση των δεδομένων να κριθεί αν πρέπει να γίνουν περαιτέρω ενέργειες σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη και Καπελέρη, που έχουν ήδη καταθέσει με την ιδίοτητα του υπόπτου, εμπλεκομένου στην υπόθεση.
Όπως διευκρίνισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ο φορολογικός έλεγχος των προσώπων, που περιλαμβάνονται στη λίστα, συνεχίζεται.
Πόλεμος ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ
Να λάβει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη του συκοφαντούν και «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
«Καλούμε και όσους ανεύθυνα και για μικροκομματικούς λόγους βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, να αναλογιστούν πού οδηγεί η στάση τους αυτή την ίδια τη χώρα», προσθέτει σημειώνοντας ότι για πολλοστή φορά ο ελληνικός λαός και το πολιτικό σύστημα της χώρας γίνονται «στο ίδιο έργο θεατές».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος, σε αυτό το «κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων», πρωταγωνιστές είναι και πάλι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναπαράγουν χωρίς αιδώ ύποπτες διαρροές και αδιασταύρωτες δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Μάλιστα, επισημαίνεται πως δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς καταθέτοντας αστήρικτες ερωτήσεις στην Βουλή με στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων.
«Ας μη κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός που έθεσε αμέσως στη διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι αυτό δεν διατηρήθηκε στο αρχείο του ΣΔΟΕ και άλλοι ότι χάθηκε το αρχικό CD. Τι χρειάζεται για να καταλάβουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως υπουργός Οικονομικών, ενημερώθηκε απλώς από το ΣΔΟΕ για την ύπαρξη του υλικού αυτού, δύο ολόκληρους μήνες μετά την περιέλευσή του στο ΣΔΟΕ και αφού το υλικό αξιολογήθηκε από αυτό;», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Τέλος το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει πως έχει ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι είναι αυτό που κατεξοχήν θέλει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα γιατί και πάλι έγινε ο στόχος οργανωμένης παραπληροφόρησης και συκοφαντίας. Το εθνικό συμφέρον, προσθέτει, απαιτεί να λάμψει η αλήθεια για όλους και για όλα.
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Μάλιστα καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δώσει απαντήσεις για τις πολιτικές ευθύνες που έχει ο ίδιος και ο προκάτοχός του «αντί να καταφεύγει σε ανέξοδους αντιπερισπασμούς».
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο για θράσος και αλαζονική συμπεριφορά. «Το θράσος του κ. Βενιζέλου περισσεύει, ως απόρροια της αλαζονικής συμπεριφοράς του, των "παλιών καλών ημερών". Οι ευθύνες είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο ίδιος, θα αποδοθούν σε όλους», καταλήγει.
Εντείνονται οι πιέσεις από την αντιπολίτευση
Πάντως, όσο οι σκιές στην υπόθεση παραμένουν, όλες οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να σφυροκοπούν την κυβέρνηση και εντείνουν τις πιέσεις τους για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
«Το σήριαλ της Λίστας Λαγκάρντ πρέπει να λάβει τέλος», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς και συμπληρώνει πως «σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι παρανόμησαν με τις πράξεις ή παραλείψεις τους στην υπόθεση».
«Ο ελληνικός λαός απαιτεί άμεσα την παραδειγματική τους τιμωρία από τα αρμόδια κατά το Σύνταγμα δικαστήρια και τη δήμευση των περιουσιών τους», σημειώνει ο κ. Μαριάς.
«Βοά ο τόπος για την παραποίηση της λίστας του μαύρου χρήματος από τους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, που καλύπτονται σήμερα ολοφάνερα από τη ΝΔ», σχολιάζει η Χρυσή Αυγή.
«Οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος να πάνε στη φυλακή και να δημευθούν οι περιουσίες τους. Πολιτική κάθαρση εδώ και τώρα!», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Να δοθούν στη δημοσιότητα αμέσως τα ονόματα που περιλαμβάνουν και η παλιά και η νέα λίστα ζητεί το ΚΚΕ, «για να σταματήσει η κοροϊδία» και να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.