21/12/12

ΗΠΑ: Ανακοινώθηκε επίσημα ο διορισμός του Κέρι στη θέση του ΥΠΕΞ

Ο διορισμός του γερουσιαστή Τζον Κέρι στο αξίωμα του υπουργού των Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοινώθηκε επισήμως από τον Λευκό Οίκο
Ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ο διορισμός του κ. Κέρι να εγκριθεί τάχιστα από τη Γερουσία.
«Προετοιμάστηκε, όλη του τη ζωή, ο γερουσιαστής Κέρι για αυτόν τον ρόλο», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας στους διαπιστευμένους στον Λευκό Οίκο δημοσιογράφους.
Ο 69χρονος Κέρι, πρόεδρος της επιτροπής της Γερουσίας για τις διεθνείς σχέσεις και προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2004, συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες για τη θέση, μετά την απόσυρση της αμερικανίδας πρεσβευτή στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις από την διεκδίκηση της θέσης.
Ο νέος αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να αναλάβει τα καθηκοντά του μέσα στον Ιανουάριο του 2013.

2 σχόλια:

  1. He worked for the Department of Foreign Affairs from 1981 to 1988, when he became .... a position he held until 1992 when Goss appointed him Director-General of the ... to the Shadow Cabinet and appointed Shadow Minister for Foreign Affairs. .... Kevin Rudd campaigning with Kerry Rea in Bonner on 21 September 2007 ... DB Mall

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βγαίνει σαν προφητεία η ανάλυση του Τιερί Μεϊσαν του τέλους Νοεμβρίου:
    Ομπάμα Β’: Η Κάθαρση και το Σύμφωνο

    «Μένει στον Μπαράκ Ομπάμα να συνθέσει τη νέα κυβέρνησή του βρίσκοντας άνδρες κααι γυναίκες σε θέση να προωθούν την νέα πολιτική και να γίνει αποδεκτή. Στηρίζεται κυρίως στον πρώην Δημοκρατικό υποψήφιο για την προεδρία και νυν πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Τζον Κέρι. Ήδη η Μόσχα δήλωσε ότι ο διορισμός του θα ήταν ευπρόσδεκτος. Πάνω απ 'όλα, ο Κέρι είναι γνωστός για τον «θαυμασμό του για τον Μπασάρ αλ-Άσαντ» ( Η Washington Post ) και τον έχει συναντήσει στα προηγούμενα έτη [ 1 ].»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.