24/12/12

Ιράκ: Η Hero Ibrahim, πολύ πιθανόν θα γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Ιράκ για να διαδεχτεί τον σύζυγό της Τζαλάλ Ταλαμπανί

Η Πρώτη Κυρία του Ιράκ, Hero Ibrahim Ahmed.

SULÊMANI , ιρακινό Κουρδιστάν-  Μια πηγή κοντά στα ιθύνοντα κέντρα στο Κουρδιστάν αποκάλυψε τη Δευτέρα, ότι η Hero Ibrahim Ahmed, σύζυγος του προέδρου Τζαλάλ Ταλαμπανί είναι το φαβορί για τη διαδοχή. Θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα κατέχει αυτή τη θέση στην ιστορία του Ιράκ. 

Η πηγή, που ζήτησε να μην γνωστοποιηθεί, δήλωσε στο Shafaq news, ότι «η σύζυγος του προέδρου Τζαλάλ Ταλαμπανί, κα Hero Khan είναι το φαβορί και το πιο αποδεκτό πρόσωπο για να αναλάβει τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε περίπτωση απουσίας του προέδρου για οποιονδήποτε λόγο από την πολιτική σκηνή.

«Σύμφωνα με αυτή τη πηγή, «η κα Hero Khan διατηρεί καλές σχέσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο Ερμπίλ και τη Βαγδάτη», λέγοντας ότι« είναι μάλλον απίθανο ότι θα αντιμετωπίσει σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τη διαδοχή του Ταλαμπανί».

Ο Ταλαμπανί βρίσκεται στην Γερμανία όπου υποβάλλεται σε εντατική θεραπεία μετά από το εγκεφαλικό επεισόδιο της τελευταίας εβδομάδας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.