21/3/13

Σήμερα επισφραγίζεται η νίκη των Κούρδων και η ήττα του τουρκικού κράτους

Ένα εκατομμύριο Κούρδοι συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ!
Σήμερα, ημέρα εορτασμού του Νεβρόζ, οι Κούρδοι θα συγκεντρωθούν στην ανεπίσημη πρωτεύουσα του Κουρδιστάν, την Άμιδα (Ντιγιαρμπακίρ), για να γιορτάσουν τη γιορτή της Επανάστασης και της Απελευθέρωσης.
Σήμερα, στη συγκέντρωση αυτή, θα αναγνωσθεί το διάγγελμα του Άπο στα τουρκικά και στα κουρδικά, με το οποίο θα δοθεί το μήνυμα προς τους Κούρδους, τους Τούρκους, τους άλλους λαούς που κατοικούν στην Τουρκία, την κυβέρνηση του Ερντογάν, τους κεμαλιστές, τις γειτονικές χώρες αλλά και τις μεγάλες δυνάμεις που δραστηριοποιούνται και έχουν συμφέροντα στην περιοχή, για το πλαίσιο της λύσης.
Όμως το πραγματικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και ...διευθύνσεις θα το δώσει ο ίδιος ο κουρδικός λαός, με το μέγεθος του πλήθους που θα συγκεντρωθεί, τον παλμό και τα συνθήματα που θα επικρατήσουν!
Προς στιγμήν ας αρκεστούμε στις φωτογραφίες από τον κόσμο που άρχισε να συγκεντρώνεται, σε μια εκδήλωση που παρακολουθούν 500 δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο!
Μη ρωτάτε αν βρίσκεται ανάμεσά τους κάποιος Έλληνας!
Μπορείτε να δείτε ζωντανά την εκδήλωση ΕΔΩ

8 σχόλια:

  1. Ποια νίκη? το ακούσατε το μήνυμα του φυλακισμένου? έχω τους λόγους μου όπως και πολλοί άλλοι Κούρδοι να θεωρούμε την σημαντική για τους Κούρδους σημερινή μέρα ως μια μεγάλη ήτα. Ας μην τρέφουμε ελπίδες πλέον ότι δεν είναι έτσι. Η αλήθεια πονάει λένε οι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια νίκη? Ακούσατε το μήνυμα του φυλακισμένου ηγέτη? Σήμερα σε αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα για τους Κούρδους έγινε η ήτα του Κουρδικού λαού. Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά πολλοί Κούρδοι συμπατριώτες. Δεν το βλέπετε πλέον? Είναι ολοφάνερο. Λύπάμε ειλικρινά. Οι Έλληνες λένε "η αλήθεια πονάει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οι κουρδοι το 22 αιματοκυλισαν το χωριο του παππου μου στην πεισιδια. το μηνημα του οτσαλαν ειναι μηνιμα εφιαλτη που παρακαλαει να βγει απο την φυλακη.ενα σκασμο εκατομυρια κουρδοι και μονο μερικες χιλιαδες εχουν θαρος να πολεμανε. κριμα τοσα χρονια στυριξη απο τους ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νικη θα ήταν να έφτιαχναν κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουσιαστικά το ΠΚΚ ηττήθηκε όπως φαίνεται παρά τους κόπους κ θυσίες.Περίμενα πως το ΠΚΚ δεν θα αποδεχόταν με τίποτα να συνομιλήσει με το Τουρκικό κράτος δίχως να υπάρξουν εμπράγματες εγγυήσεις καλής πίστης από την Τουρκία κατά την διαδικασία των διαπραγματεύσεων, πόσω μάλλον εχέγγυα για την ικανοποίηση διαχρονικών Κουρδικών αιτημάτων.Σύντομα θα καταλάβει το ΠΚΚ πως ο Οτσαλάν έχει παραμείνει πολλά χρόνια στην φυλακή για να εκπροσωπεί άξια όπως στο παρελθόν το Κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα.Κι ακόμα χειρότερα, μετά τις εκλογές και την συνταγματική αναθεώρηση θα καταλάβει το ΠΚΚ πως ήταν ένα πιόνι στους σχεδιασμούς του Ερντογάν για την προεδρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά ύστερα και από την ανάγνωση ενός άρθρου σε άλλο διαδικτυακό τόπο, μάλλον είμαι σίγουρος πλέον, όπως φοβόμουν δηλαδή εδώ και χρονια, ο Οτζαλάν αποκαθηλώθηκε και προφανώς ο φόβος για τη ζωή του τον οδήγησε στον εθελοντικό εκτουρκισμό! Γίνονται κι αυτά.... Ο αγώνας για την πατρίδα είναι βαμμένος κόκκινος, όχι λόγω κομμουνισμού........ δεν το λέω εγώ δηλαδή, όλος ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάστε με προσοχή ολόκληρο το μήνυμα του Άπο, όπως το μετέφρασα πριν από λίγο.
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5659.html
    Σας καλώ δεν να μην βγάζετε εύκολα συμπεράσματα. Σας έχω κι άλλες εκπλήξεις.
    Περιμένετε.
    Όσο για το μίσος και την απαξία που βγάζουν ορισμένοι για τον Άπο, δικαίωμά τους.
    Ως άνθρωπος που παρακολουθώ με αντικειμενικότητα το Κουρδικό 2,5 δεκαετίες, λέω ότι είναι είναι μεγάλη αδικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε σκαλ, αδικια θεωρω πως συντελειται οχι εις βαρος του Οτσαλαν αλλα εις βαρος της εθνικης υποθεσης των Κουρδων. Θεωρω πολυ παρακινδυνευμενο το εγχειρημα να αναλαβει ενας μονος ηγετης, εγκλειστος τοσα χρονια κ απομονωμενος απο τον ταχυτατα μεταβαλλομενο εξω κοσμο, την αποκλειστικη ευθυνη για τις διαπραγματευσεις μεταξυ των Κουρδων ανταρτων και του Τουρκικου κρατους. Ο Οτσαλαν θεωρειται ο αδιαμφισβητητος ηγετης των Κουρδων της Τουρκιας. αυτο δεν σημαινει ομως πως ειναι κ αλανθαστος. ανθρωποι ειμαστε ολοι κ κανουμε λαθοι, ακομα κ με τις καλυτερες προθεσεις στο μυαλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.