19/3/13

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ! (36 ΚΑΤΑ - 19 ΑΠΟΧΕΣ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΑΙ!)

Σχετική ανάρτηση:
Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!
 Καταψηφίστηκε το σχέδιο για το κούρεμα στην Κύπρο
Τριάντα έξι ψήφοι κατά και δέκα εννέα αποχές στην κυπριακή Βουλή

Η κυπριακή Βουλή καταψήφισε το σχέδιο που είχε συμφωνηθεί στο Eurogroup, το οποίο προβλέπει κούρεμα των καταθέσεων που βρίσκονται σε τράπεζες εγκατεστημένες στην Κύπρο.
Οι ψήφοι ήταν 36 κατά, ενώ απείχαν δέκα εννέα βουλευτές, κυρίως από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Το νομοσχέδιο
Το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την είσπραξη τέλους επί των καταθέσεων με βάση τη νέα αναθεωρημένη απόφαση στην οποία κατέληξε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναφέρει ότι: «παρά τις διατάξεις οποιουδήποτε άλλου νόμου, κάθε πιστωτικό ίδρυμα στη Δημοκρατία προβαίνει στην είσπραξη τέλους επί των καταθέσεων ως ακολούθως: για κάθε ευρώ μέχρι και 20.000 με συντελεστή 0,00%, για κάθε ευρώ πάνω από 20.000 μέχρι και 100.000 με συντελεστή 6,75%, για κάθε ευρώ πάνω από 100.000 με συντελεστή 9,90%».
Το τέλος υπολογίζεται επί των υπολοίπων των καταθέσεων στα βιβλία των πιστωτικών ιδρυμάτων στη Δημοκρατία κατά το κλείσιμο των εργασιών τους την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013.
Ανταλλάγματα
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, έναντι του τέλους διατίθενται μελλοντικά σε κάθε καταθέτη, μετοχές πιστωτικού ιδρύματος στη Δημοκρατία υπό όρους που θα καθοριστούν με Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών και που θα δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια έχει προγραμματιστεί για τις 18:00.
Το μήνυμα Αναστασιάδη στο Facebook
Στο μεταξύ, νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συγκάλεσε για την Τετάρτη, στις 09:00 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Ο ίδιος, με προσωπική του ανάρτηση στο Facebook τονίζει ότι επέλεξα την πλέον οδυνηρή λύση, από πλευράς πολιτικού κόστους για τον ίδιο, προσπαθώντας να περιορίσει τις συνέπειες για τους πολίτες.
Αναλυτικά το μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη στην ιστοσελίδα του στο fb:
Συμμερίζομαι απόλυτα τα δυσάρεστα αισθήματα που προκαλεί μια δύσκολη και οδυνηρή απόφαση. Γι' αυτό και συνεχίζω να δίνω τη μάχη προκειμένου οι αποφάσεις του Eurogroup να διαφοροποιηθούν. Είναι προφανές πως η πιο ανώδυνη επιλογή για μένα θα ήταν η πιο οδυνηρή για τον τόπο και τον λαό.
Επέλεξα την πιο οδυνηρή για τον ίδιο αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος, για να περιορίσω στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις συνέπειες στην οικονομία και στους συμπολίτες μας. Ο δρόμος μας δεν είναι εύκολος. Έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στο πείσμα, την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα του κυπριακού Ελληνισμού. Με συλλογικές και υπεύθυνες αποφάσεις είμαι βέβαιος πως θα τα καταφέρουμε.

www.kathimerini.gr    Πηγή: Καθημερινή της Κύπρου





9 σχόλια:

  1. Οικονομολόγος δεν είμαι, έχω διαβάσει διαφορες απόψεις και του Βαρουφάκη και μάλλον μπερδεμένος είμαι, δεν ξέρω τι εναλλακτικές, αλλα αυτή η συγκεκριμένη επιλογή είχε τρομερά προβλήματα και τρομερά μειονεκτήματα. Ο τρόπος που πήγαν να την επιβάλλουν υποδηλώνει εγκληματική δράση, άρα κάτι ήταν strabo και το γνώριζαν, πήγαν να κάνουν κάτι που ήταν διεφθαρμένο και έκρυβε άλλες σκοπιμότητες.


    Επομένως, πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε όσους ψηφισαν ΟΧΙ και να πω πως ζηλεύω που οι Ελλαδίτες δεν έχουμε πολιτικούς με τα ανάλογα προσόντα ώστε να έλεγαν ΟΧΙ και στον δικό μας Αναστασιάδη, που τώρα είναι καθηγητής.

    Είμαστε όλοι μαζί σας, ο Ελληνισμός είναι ενωμένος και θα βγούμε νικητές, θα τους ξαναστείλουμε στο διάβολο και θα το κάνουμε όσες φορες χρειαστεί, όλους και τους Δυτικούς και τους Ανατολικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. RESPECT
    ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΚΟΥΒΕΛΗΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ,Η ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι αλλά και ο δικός μας καθηγητής όταν είπε για δημοψήφισμα, τότε όλοι μα όλοι ψήφισαν το μνημόνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δικός μας "καθηγητής" αφού πρώτα κατέστρεψε την χώρα, την έδεσε χειροπόδαρα με το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο τότε θυμήθηκε το δημοψήφισμα. Μην το ξεχνάμε αυτό... Καμία σχέση με το τι συμβαίνει στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν δεν βοηθήσει η Ρωσσία, τότε η Κύπρος θα βρεθεί εκτός ευρώ.
    Πέραν των θριάμβων τα πράγματα είναι δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια στους Έλληνες της Κύπρου βουλευτές.

    Ντροπή στην ελλαδική κυβέρνηση.

    Πραγματικά ντροπή στο Σαμαρά.
    Είναι πραγματικά ο κ.Τίποτα που έλεγε ο πάγκαλος για τον Αβραμόπουλο.
    Είναι ο πολιτικός που πουλώντας μόνο πατριδοκαπηλία κατάφερε να γίνει και πρωθυπουργός.

    Ας θυμηθούμε:
    http://www.zougla.gr/kosmos/article/o-samaras-sto-mnimosino-tou-tasou-papadopoulou

    http://www.youtube.com/watch?v=9-48kmPAriI

    το βίντεο αυτό είναι πραγματικά θυσαυρός. Ειδικά στο 3:48, αλλά και από πιο πριν στο 3:20.
    Έχει πολύ ψωμί, που λέμε στην καθημερινή γλώσσα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκτός ευρώ σημαίνει πρόβλημα; Κι αν είναι το.... μάρκο το πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αποκαλύφθηκε στην πράξη ότι η τρομοκρατία της χρεοκοπίας ήταν ένα τεράστιο ψέμα.
    Ας πάνε τώρα να σταθούν μπροστά στους καθρέφτες και να φτύσουν τα μούτρα τους όλοι οι εθνοπροδότες βουλευτές των κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια της προδοσίας.
    Οι Κύπριοι αδελφοί μας τους έδωσαν ένα γερό μάθημα πατριωτισμού.
    Και να ξέρουν ένα πράγμα οι εθνοπροδότες βουλευτές, δεν διαγράφεται η προδοσία κανενός επειδή άλλαξε κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενα ακόμα ηχηρο ΟΧΙ απο τους ψυχωμενους Κυπριους.
    Ελινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.