17/4/13

Ο Πούτιν κόβει κεφάλια διεφθαρμένων αξιωματούχων του ρωσικού κράτους!

Πούτιν: Απειλές για καθαίρεση «άχρηστων» ανώτερων αξιωματούχων
Σφοδρές επικρίσεις και απειλές για καθαίρεση ανώτερων αξιωματούχων εκτόξευσε, παρουσία υπουργών, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν δεν εφαρμόσουν τις σχετικές εντολές για τις κοινωνικές δαπάνες, σύμφωνα με ανεπίσημο βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το γεγονός ερμηνεύτηκε ως προειδοποίηση προς την κυβέρνηση Μενβέντεβ, καθώς στη σύσκεψη με θέμα τη στέγαση, συμμετείχαν και υπουργοί. Ανάμεσά τους ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντμίτρι Κόζακ., ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Αντρέι Μπελούσοφ και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης,Ιγκόρ Σλιγιουνάγεφ.
"Εάν δεν το κάνουμε αυτό, θα χρειαστεί να παραδεχτούμε ότι είτε εγώ δεν εργάζομαι αποτελεσματικά ή ότι εσείς κάνετε κακή δουλειά και θα πρέπει να παραιτηθείτε", ακούγεται να λέει ο Ρώσος πρόεδρος και να συμπληρώνει με έμφαση πως "θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός, ότι τείνω προς το δεύτερο σενάριο. Δε θέλω να υπάρξει καμία παρεξήγηση, και θέλω να μιλάμε με ειλικρίνεια".
Στη συνέχεια, ο Πούτιν ζήτησε την ανάληψη περισσότερης δράσης για να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις για τις κοινωνικές δαπάνες, που αποσκοπούν στη βελτίωση της ζωής εκατομμυρίων Ρώσων.
Το σχετικό βίντεο ελήφθη κατά τη χθεσινή σύσκεψη στην πόλη Ελίστα της νότιας Ρωσίας, και  αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο λίγο πριν από την έναρξη της ομιλίας του Μεντβέντεφ στο Κοινοβούλιο για την οικονομία.
Τα σχόλια του Ρώσου προέδρου έγιναν αφού ζήτησε να κλείσουν οι κάμερες, όμως το βίντεο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Lifenews.ru, ο οποίος  έχει στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Prime, o υπουργός  Οικονομίας, Αντόν Σιλουάνοφ, ισχυρίστηκε  ότι ο Πούτιν επέκρινε τους περιφερειακούς κυβερνήτες, πρόσθεσε όμως ότι οι υπουργοί "πρέπει να σκεφτούμε προσεκτικά τα λόγια του προέδρου".
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του βίντεο, ωστόσο δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA ότι τα σχόλια του προέδρου απευθύνονταν σε περιφερειακούς ηγέτες και όχι στους υπουργούς.
Σημειώνεται ότι λίγο αργότερα ο κ. Πεσκόφ, δήλωσε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού Μενβέντεφ στη Δούμα για την οικονομία άρεσε στον πρόεδρο  Πούτιν.
Πάντως, η  εξέλιξη αυτή έφερε εκ νέου στο προσκήνιο τη φημολογία των τελευταίων μηνών,  ότι οι σχέσεις Πούτιν-Μεντβέντεφ είναι τεταμένες και πως  ίσως υπάρξουν αλλαγές, ακόμη και αποπομπή του πρωθυπουργού, κάτι που διέψευσαν κατηγορηματικά αξιωματούχοι της κυβέρνησης αλλά και το Κρεμλίνο.
Η Ρωσία Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.