8/4/13

Ετοιμάζουν τη δια… νόμου αποφυλάκιση των VIP κρατουμένων του Κορυδαλλού

 Ετοιμάζουν δια... νόμου τη αποφυλάκιση των VIP κρατουμένων του Κορυδαλλού
Σχέδιο Νόμου το οποίο ουσιαστικά «αμνηστεύει» μεγάλο αριθμό καταχραστών του Δημοσίου,προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση, με έναν όρο: Να επιστρέψουν τα «κλεμμένα».

 Εγκριτοι νομικοί κύκλοι επισημαίνουν, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», ότι στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών, το υπουργείο Δικαιοσύνης υποπίπτει στο ολίσθημα να νομιμοποιεί τη δωροδοκία αλλά και τα παρεμφερή οικονομικά εγκλήματα.
Από την άλλη μεριά, στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης αντιτείνουν ότι προτιμούν την επιστροφή των «κλεμμένων» στα δημόσια ταμεία, παρά μια προσχηματική τιμωρία των προσώπων που κατηγορούνται για τα αδικήματα του αποκαλούμενου «λευκού κολάρου».
Ευνοούμενοι είναι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μερικοί από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου των υποβρυχίων, οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης Siemens, καθώς και όσοι βρίσκονται φυλακισμένοι για φορολογικές παραβάσεις.
Aντιθέτως, δεν ευνοούνται πρόσωπα που έχουν διωχθεί για αδικήματα όπως η απιστία, η υπεξαίρεση και η απάτη όπως για παράδειγμα οι συλληφθέντες για τη μεγάλη απάτη του ΙΚΑ Καλλιθέας
Πηγή:  iefimerida.gr

2 σχόλια:

  1. Εκείνοι που έχουν την εξουσία κάθε φορά, φτιάχνουν τους νόμους σαν τα μούτρα τους, γιαυτό και οι λαοί όταν εξεγείρονται τους κάνουν τα μούτρα κρέας, αυτό θα γίνει κάποια στιγμή και στη χώρα μας, παρόλο που ο λαός κοιμάται ακόμα τον ύπνο του δικαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. And I am sure what the court will say they owe is about 15% of what they really got...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.