23/11/13

Ήταν να τ' ακούσουμε κι αυτό: Γενέτειρες της Δημοκρατίας η Ελβετία και η Αγγλία και όχι η Ελλάδα!!!

Ρ. Χέρτσογκ: Ελβετία και Αγγλία γενέτειρες της Δημοκρατίας
O Πρόεδρος της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν δέχεται την Ελλάδα
«Ως γενέτειρα της Δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα Der Handelsblatt. Το σχόλιο, που δέχεται επικρίσεις, διατυπώθηκε όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας ως γενέτειρας της Δημοκρατίας σε σχέση με τις διαδικασίες ένταξής της στις ευρωπαϊκές δομές και τις οικονομικές της αδυναμίες.
Μιλώντας στην Handelsblatt, ο Ρόμαν Χέρτσογκ δήλωσε πως ήταν σαφές από την αρχή σε πολλούς πολιτικούς ότι η Ελλάδα δεν είχε την οικονομική αποδοτικότητα άλλων χωρών, όμως αν και οι οικονομικές αδυναμίες ήταν γνωστές, δεν υπήρχαν προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θρησκείας σε ό,τι αφορά την ένταξή της στις ευρωπαϊκές δομές.

«Τα πράγματα μάλλον έγιναν όπως συνήθως: Γνώριζε κανείς τις οικονομικές αδυναμίες, ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν προβλήματα σε θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η θρησκεία. Η Τουρκία αμέσως παραδίπλα είναι μεν οικονομικά πολύ πιο ισχυρή, αλλά τα θέματα αυτά δεν συνάδουν» ανέφερε.

Και όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας, ως γενέτειρας της Δημοκρατίας, απάντησε: ««Ως γενέτειρα της δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι θεωρεί αδικαιολόγητη την κριτική που ασκείται από τις χώρες του Νότου προς την Γερμανία, σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσωσης.

Για «γερμανική αλαζονεία σε όλη της το μεγαλείο» έκανε λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελεύθερων Γιώργος Χατζημαρκάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της Γερμανίας. «

«Κανένας από τους μεγάλους πολιτικούς που αναδείχθηκαν στο παρελθόν στη θέση αυτή δεν διανοήθηκε ποτέ να μιλήσει με αυτό τον τρόπο για την Ελλάδα» είπε ο κ. Χατζημαρκάκης τονίζοντας πως «η ευρωπαϊκή ιστορία θα καταγράψει τον κ. Χέρτσογκ στους επιλήσμονες».
ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

  1. Του συνιστω να ξαναδιαβασει Νιτσε τουλαχιστον. Βεβαια εχει δικιο αναφερομενος στο σημερινο προτεκτορατο που δεν σεβεται την ιστορια του. Και καλα οι πολιτες, οι θεσμοι???Δεν αγωνιουν?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχασε ο ¨"κυριος" προεδρος οτι το Συνταγμα της Ελβετιας το εκανε Ελληνας (Καποδιστριας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η Ελβετία έγινε κράτος, χάρις στο πρόγραμμα που κατάρτισε ο Ιωάννης Καποδίστριας.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το επιχείρημα ότι το Σύνταγμα της Ελβετίας το έκανε ο Καποδίστριας, δεν λέει απολύτως τίποτε.

    Εκεί τον αναγνωρίζουν ως ευεργέτη, εδώ τον δολοφονήσαμε.

    Ο Herzog μιλά για μία χώρα και όχι για άτομα, που μάλιστα διεκρίθησαν στο εξωτερικό. Ειλικρινά, δεν μπορώ να δω τον συσχετισμό.

    Όσον αφορά στην γνώμη του Γερμανού πολιτικού, δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς εννοεί (αναφέρεται στον κοινοβουλευτισμό μήπως;), αλλά ούτε και μ' ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.