19/11/13

Κυπριακό: Ο Κέρι βλέπει πρόοδο, ο Νταβούτογλου «μόκο»

Στο ίδιο σημείο δείχνουν, άλλα βλέπουν, για το Κυπριακό
Στο ίδιο σημείο δείχνουν, άλλα βλέπουν, για το Κυπριακό
«Σημαντική πρόοδο» σημειώνουν οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι διαπραγματευτές, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, υποδεχόμενος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, χθες. Ο τελευταίος ωστόσο επέλεξε να μην κάνει καμία ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό.

Ο Τζ.Κέρι, κάλεσε όλες τις πλευρές να εκμεταλλευτούν όσο περισσότερο μπορούν το «σημερινό παράθυρο ευκαιρίας» και να αρχίσουν ξανά ουσιαστικές συνομιλίες για συνολική επίλυση του προβλήματος.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «εδώ και μήνες, συνομιλούμε για την Κύπρο και το Ναγκόρνο Καραμπάχ και σιωπηρά προσπαθούμε να βρούμε τρόπους επίλυσης. Οι πρέσβεις μας, που βρίσκονται στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών αυτών, συνεχίζουν τη διαδικασία. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι διαπραγματευτές, σημειώνουν σημαντική πρόοδο».

Ο κ. Νταβούτογλου δεν έκανε καμία ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, ανέφερε ότι οι κ.κ. Κέρι και Νταβούτογλου συζήτησαν το Κυπριακό και την «αμοιβαία δέσμευσή τους στο ζήτημα», τονίζοντας, επίσης, ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική μας για να ανακοινωθεί, αλλά (το θέμα της Κύπρου) ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν».

Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν σε μια σειρά ζητημάτων που απασχόλησαν τη συνάντησή τους, όπως Συρία, Ιράν, Ιράκ, Μέση Ανατολή και τουρκοαμερικανικές σχέσεις.

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δυο χωρών, ο κ. Κέρι υποστήριξε ότι Ουάσιγκτον και 'Αγκυρα έχουν τους «ίδιους στρατηγικούς στόχους». Επισήμανε ότι με τον κ. Νταβούτογλου έχουν δουλέψει πολύ στενά σε πολλά θέματα, όπως το ζήτημα στις σχέσεις του Ισραήλ και της Τουρκίας, το πρόβλημα της Συρίας και άλλα διεθνή θέματα, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας είναι «ζωτικής σημασίας» για πολλά διαφορετικά επίπεδα.

 http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=399361

1 σχόλιο:

  1. Οποτε το συμπέρασμα ποιο είναι? Πως ο Νταβούτογλου διέβαλλε την Ελληνική Πλευρά στον Κερί, ο τελυταίος ακολουθεί βεβαια πλήρως τις απόψεις Brzezinski για τη χρησιμότητα της Τουρκίας, η Ελληνική πλευρά έκανε αναφορά στο Κυπριακό υποχωρώντας στις απαράδεκτες αιτιάσεις της Άγκυρας, για να το παίξουν οι προδότες καλά παιδιά στους Αμερικανους και εντέλει η κατοχή έχει γίνει διαμάχη και πλέον η καταστροφική αναγνώριση των τετελεσμένων επί του εδάφους είναι προ των πυλών! Από εκεί και μετά θα περιμένουμε που θα είναι η επομενη εισβολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.