18/11/13

Στα άκρα η σύγκρουση για τα ΑΕΙ, νέες απεργίες αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση υπουργείου παιδείας και διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς οι υπάλληλοι αποφάσισαν άλλες δύο 48 ωρες απεργίες ως το τέλος της εβδομάδας. Το απόγευμα συνεδριάζει η σύγκλητος του ΕΚΠΑ. Στην ίδια απόφαση αναμένεται να καταλήξουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ.
Δυο ακόμη 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ως το τέλος της εβδομάδας αποφάσισε ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών.
Ουσιαστικά δηλαδή, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος παρατείνουν την απεργία τους για εντέκατη εβδομάδα, αντιδρώντας στο θέμα της διαθεσμότητάς τους.
Ηδη από το ΑΣΕΠ ανακοινώθηκαν οι πρώτες πρόχειρες λίστες του με τη μοριοδότηση των υπαλλήλων των οκτώ ανωτάτων ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.

Η απεργία θα γίνει με βάση το σχετικό πλαίσιο των προηγούμενων εβδομάδων της, δηλαδή με περιφρούρηση όλων των εισόδων των Ιδρυμάτων, ώστε να μην εισέρχονται σ΄αυτά φοιτητές ή καθηγητές στα αμφιθέατρα τους.


Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν και από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος που συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι να καλύψει την απόφασή τους για νέα απεργία.

Θα συνεδριάσει όμως για να καλύψει ή όχι την απόφαση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων της Αθήνας και η Ομοσπονδία τους.

Απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεών τους θα πάρουν σήμερα και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Πηγή: AMΠE, Καθημερινή

4 σχόλια:

  1. Αυτή ειναι η κατάντια της εκπαίδευσης στην Ελλάδα! Να ειναι οι σπουδαστές και οι γονείς τους ομηροι των εκφυλισμένων συνδικαλισταράδων,των συντεχνιών και των ορέξεων του κάθε κρατικοδίαιτου σφουγγοκωλάριου!Το ωραίο ειναι που κάνουν απεργίες και τις πληρώνονται από το ξευτελισμένο κράτος που εχουμε και από την άλλη κόβουν τις συντάξεις ανθρώπων που μόχθησαν μια ολόκληρη ζωή και τώρα στα γεράματα τους δεν έχουν ούτε τα φάρμακα τους να αγοράσουν! Το καλύτερο για την κοινωνία θα ήταν να κάνουν μια πολύ μεγάλη απεργία οι κύριοι αυτοί και να μην ξαναγυρίσουν ποτέ! Αρκεί να μην τούς πληρώνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο, συνεχιστε τον προοδευτικο μας αγωνα.

    - Piledrivers
    https://www.youtube-nocookie.com/embed/cFb0nLCKypg?rel=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκαναν την ενέργεια τους οι φοιτητές με το σαιτ τους για ανοιχτά πανεπιστήμια.
    Ε, ας πάνε ένα βήμα πιο πέρα με μαζικές μηνύσεις και αγωγές όπου θα ζητάνε τις ζημιές τους να πληρωθούν από τους υπεύθυνους δηλαδή τα λαμόγια των πρυτάνεων, καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων που ευθύνονται για το χάσιμο εξαμήνων, μεταπτυχιακών κλπ
    Τόσο απλό είναι.Γιατί δεν το έχουν κάνει ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν η κυβέρνησις που θέλει από μας σοβαρότητα και θυσίες πάνω από την ίδια μας την ύπαρξη έχει τα πανεπιστήμια κλειστά για μισό χρόνο τότε ή είναι ανίκανη ή δεν αξίζει καμίας θυσιάς.
    Απλά.Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.