20/11/13

«Δεν είμαστε εχθρικοί απέναντι στις ΗΠΑ» διαβεβαιώνει ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ

Σε δύο βάρκες εμφανίστηκε να πατάει ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος από τη μία δήλωσε ότι η Τεχεράνη επιθυμεί φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες, «περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών», αλλά από την άλλη ξεκαθάρισε πως η χώρα του δεν θα υποχωρήσει σπιθαμή από τα δικαιώματά της στην ανάπτυξη πυρηνικού προγράμματος.
Λίγες ώρες πριν από την επανάληψη των συνομιλιών της Γενεύης με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ μίλησε ενώπιον ενός σκληροπυρηνικού ακροατηρίου:
Απευθύνθηκε στα μέλη του σώματος Μπασίτζ, μίας παραστρατιωτικής οργάνωσης εθελοντών που ιδρύθηκε το 1979 από τον ηγέτη της ισλαμικής επανάστασης αγιατολάχ Χομεϊνί. 

«Επιθυμούμε να έχουμε φιλικές σχέσεις με όλες τις χώρες, ακόμη και με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν είμαστε εχθρικοί απέναντι στο αμερικανικό έθνος. Είναι όπως και τα άλλα έθνη στον κόσμο», είπε ο Αλί Χαμενεΐ για να ακούσει το ακροατήριό του εν χορώ να απαντάει: «Θάνατος στην Αμερική!».

Σε άλλο σημείο των δημόσιων τοποθετήσεών του ωστόσο ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ενόψει της επιστροφής στις διαβουλεύσεις στη Γενεύη, ξεκαθάρισε πως η Τεχεράνη «δεν θα υποχωρήσει ούτε κατά ένα γιώτα από τα δικαιώματά της στην πυρηνική ενεργεία». Υπογράμμισε δε πως έχουν τεθεί «κόκκινες γραμμές» στους ιρανούς διαπραγματευτές.
ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Αργούν επικινδυνώς οι κύριοι Πέρσαι ! Ο συγκεκριμένος έχει βγάλει και φετβά κατά της κατοχής πυρηνικής βόμβας από το Ιράν ! Αν είναι δυνατόν.Μοιάζουν να μη θέλουν το μόνο σοβαρό όπλο για μικρομεσαίο κράτος.Οι αντίπαλοι σας του σατανικού τόξου κύριοι Πέρσαι δε δείχνουν και δε θα δείξουν οίκτο.Πολεμούν σατανικώς.Στον εξωτερικό και στον εσωτερικό εχθρό κάνεις ό,τι πρέπει πριν το κάνει εκείνος.Έτσι την έχουν πατήσει πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.