7/11/13

Συριακό: Έτοιμη να φιλοξενήσει άτυπες συνομιλίες κυβέρνησης - αντιπολίτευσης η Ρωσία

Εν όψει «Γενεύης 2»
REUTERS/DENIS BALIBOUSE
«Η πρότασή μας για μια άτυπη συνάντηση στη Μόσχα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Γενεύη 2, θα ήταν σημαντική για τη δημιουργία ευνοϊκής ατμόσφαιρας, ώστε και οι δύο πλευρές σαν μπορέσουν να συζητήσουν τα υπάρχοντα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Μπογκντάνοφ (φωτογραφία αρχείου).
Η Ρωσία δήλωσε την Τετάρτη έτοιμη να φιλοξενήσει στη Μόσχα άτυπη συνάντηση εκπροσώπων της συριακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πριν από τη διεξαγωγή της διεθνούς ειρηνευτικής συνόδου «Γενεύη 2», δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.
«Η πρότασή μας για μια άτυπη συνάντηση στη Μόσχα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Γενεύη 2, θα ήταν σημαντική για τη δημιουργία ευνοϊκής ατμόσφαιρας, ώστε και οι δύο πλευρές σαν μπορέσουν να συζητήσουν τα υπάρχοντα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Μπογκντάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Κάποιες ομάδες της αντιπολίτευσης έχουν ήδη δηλώσει ότι θα δέχονταν να συμμετάσχουν σε αυτές τις συνομιλίες, πρόσθεσε.
Οι συγκεκριμένες διαβουλεύσεις μεταξύ εκπροσώπων του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης δεν πρέπει «απαραιτήτως να καταλήξουν σε κάποια μορφή συμφωνίας», σημείωσε ο ρώσος υφυπουργός.
Οι δηλώσεις του κ. Μπογκντάνοφ γίνονται μία ημέρα μετά τις συζητήσεις στη Γενεύη μεταξύ του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Λάχνταρ Μπραχίμι και εκπροσώπων της Ρωσίας και των ΗΠΑ, οι οποίοι απέτυχαν και πάλι να ορίσουν ημερομηνία διεξαγωγής της «Γενεύης 2».
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.