21/11/13

"Κύμα ελλήνων μεταναστών" στην Αλβανία

Πριν από δύο δεκαετίες φτωχοί Αλβανοί εισέρρευσαν στην Ελλάδα και για να δουλέψουν και να χτίσουν μία καινούρια ζωή. Σήμερα και λόγω της κρίσης η κατάσταση έχει αντιστραφεί και φτωχοί Έλληνες φεύγουν στην Αλβανία για να βρουν εργασία με 400 και 500 ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Greek Reporter με πηγή το περιοδικό «Ταχυδρόμος» του Βόλου, οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής που εργάζονται στην Αλβανία είναι άνεργοι οικοδόμοι και τεχνικοί που επιλέγουν να περάσουν τα σύνορα, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ανάγκες είναι περισσότερες, καθώς ο τουρισμός ενισχύεται.


Μεγάλη ζήτηση υπάρχει στην Αυλώνα και το Δυρράχιο, όπως αναφέρεται.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αλβανών Μεταναστών «Ιλλυρία», Έντουαρντ Ταφάι, επιβεβαίωσε μιλώντας στον «Ταχυδρόμο» ότι υπάρχει κύμα μετανάστευσης προς την Αλβανία, ειδικά το καλοκαίρι. Επίσης ανέφερε πως όσοι Αλβανοί γυρίζουν πίσω στη χώρα τους από την Ελλάδα, έχουν σκοπό να ξαναέρθουν όταν τελειώσει η κρίση.

Ένας κάτοικος της Νέας Ιωνίας που έμεινε άνεργος για τρία χρόνια, αποφάσισε να ακολουθήσει τη συμβουλή αλβανού φίλου του που έχει εστιατόριο στην Αλβανία και να εργαστεί γι’ αυτόν. Εκεί δούλεψε ως σερβιτόρος για 35 ευρώ την ημέρα, ενώ είχε τη διαμονή εξασφαλισμένη.

Η οικογένειά του αναφέρει πως το κλίμα ήταν καλό και οι σχέσεις του με τους ντόπιους θετικές, καθώς οι δύο λαοί έχουν κοινά σημεία.

Πηγή: Greek Reporter
 http://www.nooz.gr/greece/kima-ellinon-metanaston-stin-alvania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.