19/11/13

Συρία: Στρατηγικής σημασίας κωμόπολη ανακατέλαβε ο στρατός

Ανοίγει ο δρόμος για να μεταφερθούν τα χημικά όπλα στην παραλιακή ζώνη
Ο συριακός στρατός κατέλαβε την Τρίτη την Κάρα, κωμόπολη σε περιοχή που χρησιμοποιούν οι αντάρτες για να περάσουν στη Συρία από το Λίβανο.
Την περιοχή διασχίζει επίσης στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομος, ο οποίος συνδέει τη Δαμασκό με τη Χομς, μεταδίδουν τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δυνάμεις πιστές στον Μπασάρ Αλ Άσαντ εξαπέλυσαν επίθεση την Παρασκευή εναντίον της Κάρα, 80 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, στην ορεινή περιοχή Καλαμούν.
Η Δαμασκός ήθελε να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινητόδρομου γιατί σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει για να μεταφέρει τα χημικά όπλα στις ακτές, απ΄ όπου θα μεταφερθούν στη συνέχεια στο εξωτερικό για να καταστραφούν στο πλαίσιο του υποστηριζόμενου από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ προγράμματος για την εξάλειψη του συριακού χημικού οπλοστασίου.
«Ύστερα από μάχες τριών ημερών, ο συριακός στρατός ανέλαβε σήμερα το πρωί τον πλήρη έλεγχο της Κάρα», μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, το οποίο έκανε λόγο για το θάνατο μεγάλου αριθμού τρομοκρατών, όρο τον οποίο χρησιμοποιεί το καθεστώς για τους αντάρτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.