19/11/13

Τουρκικά F-16 πάνω από τη Λευκωσία

Σε νέες προκλητικές ενέργειες προχώρησε η Τουρκία. Μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας παραβίασαν τον κυπριακό εναέριο χώρο και δύο μαχητικά υπερέπτησαν της Λευκωσίας.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πραγματοποίησαν σήμερα παράνομες πτήσεις πάνω από τη Λευκωσία με αφορμή τις εκδηλώσεις στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις και εξαφανίστηκαν πίσω από τον Πενταδάκτυλο, με κατεύθυνση την Τουρκία.

Ένα εκ των μαχητικών πραγματοποίησε χαμηλές πτήσεις πλησίον του ΣΟΠΑΖ και συνέχισε βόρεια.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο πτήσεων των τουρκικών F-16, oι παραβιάσεις άρχισαν από τις 13 Νοεμβρίου και συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερα, οπόταν και επέστρεψαν στην Τουρκία.

Το κυπριακό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τις προκλητικές ενέργειες του κατοχικού στρατού.

 http://www.sigmalive.com/news/local/77031#sthash.EcCzC9ml.dpuf

5 σχόλια:

  1. Απορία από μικρό παιδί.Γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει αεροπορία και ναυτικό ? Δεν το καταλαβαίνω.Ξέρετε άλλο νησί που να έχει μόνον Στρατό Ξηράς ? Τι να τον κάνει ένα νησί το Στρατό Ξηράς όταν οι εχθροί θα έρθρουν δια θαλάσσης ?
    Απορία δεύτερη γιατί δεν δίνει η Κύπρος μία βάση στην πολεμική αεροπορία της Ελλάδος και στο Ναυτικό της Ελλάδος ? Παλαιότερα ως μαθητής θυμάμαι κάτι είχε πάει να γίνει επί Αρσένη με το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα πως λέγοταν τελοσπάντων.Τεράστιες απορίες.Σα να λέμε ελάτε κύριοι Τούρκοι και πάρτε και το υπόλοιπο μέρος όποτε ευκαιρίσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τουρκικά F-16 πάνω από τη Λευκωσία"

    Ύβρις και Νέμεσις?
    Φαίνεται οι φίλοι μας οι Τούρκοι δεν διάβασαν γι' αυτά παρά μόνο Θουκυδίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1) "Γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει αεροπορία και ναυτικό ?"

    Αγαπητέ φίλε ούτε στρατιωτικός είμαι ούτε έχω το αλάθητο αλλά θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα σου.

    Από καθαρά στρατιωτική πλευρά, αεροπορία δεν έχει επειδή:
    Έχει 1-2 αεροπορικές βάσεις = ουσιαστικά καμία όσο καλή αντιαεροπορική άμυνα κι αν έχουν. Θα υπάρξει κορεσμός της αεράμυνας της βάσης σε μια ξαφνική μαζική αεροπορική επίθεση πχ 10-40 μαχητικών (εξοπλισμένων με τα κατάλληλα "εργαλεία") και ζήτημα αν θα προλάβει να απογειωθεί το ζεύγος ετοιμότητας 5 λεπτών.
    Ουσιαστικά μιλάμε για μια και μόνο αεροπορική βάση της Κυπριακής δημοκρατίας. Έστω ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προ κρίσης θα μπορούσε (λέμε τώρα) να διατηρεί πχ 12 μαχητικά αεροσκάφη με 60-70% διαθεσιμότητα στη συγκεκριμένη ουσιαστικά μοναδική αεροπορική βάση. Δεν θα της πρόσφεραν σε μια σύγκρουση πραγματικά κέρδη ώστε να αξίζει μια τέτοια αμυντική επένδυση. Αντίθετα το πλεονέκτημα των ελικοπτέρων είναι η πανεύκολη διασπορά τους, το μικρό ύψος πτήσης και ουσιαστικός πολλαπλασιαστής ισχύος της αντιαρματικής ικανότητας της ΕΦ. Αεροπορία με μαχητικά αεροσκάφη θα μπορούσε να υπάρχει πάνω από τη Κύπρο μόνο με χρήση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και για εκεί χρειάζεται η προμήθεια 6 αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού που η μη ύπαρξη τους στο Ελληνικό οπλοστάσιο συνιστά ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. Τα αεροσκάφη αυτά χρειάζονταο διότι πολύ απλά η αεροπορική βάση στη Κύπρο είναι στοχοποιημένη από τον αντίπαλο. Στρατηγικός στόχος κατηγορίας Α.
    Όσον αφορά το ναυτικό οι υπάρχουσες επάκτιες συστοιχίες με τα κατάλληλα βλήματα είναι φονικότατος συνδυασμός. Θα μπορούσαν ίσως να προμηθευτούν ρωσικά βλήματα για ακόμα μεγαλύτερο Βεληνεκές.
    Φρεγάτες επιχειρησιακά μάλλον δεν χρειάζονται στη Κύπριακή Δημοκρατία. Άσκοπη αμυντική επένδυση.
    Η προμήθεια 2 υποβρυχίων εξοπλισμένων με κατάλληλες τορπίλες και Scalp Ναval θα ήταν η καλύτερη αμυντική επένδυση για τη Κύπρο. Τα πλήγματα που θα μπορούσαν να επιφέρουν στον αντίπαλο σε μια σύγκρουση θα δικαιολογούσαν το κόστος προμήθειας και χρήσης.
    Η προμήθεια επίσης 2 κορβετών μαζί με 4 ισχυρά (για τη κατηγορία τους) περιπολικά σκάφη και 4 σκάφη ειδικών αμφίβιων επιχειρήσεων(βαριά οπλισμένα για τη κατηγορία τους και υψηλής ταχύτητας) + 6 ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων θα ήταν μια χρήσιμη αμυντική δύναμη.
    Άλλα αμυντικά προγράμματα που θα ήταν χρήσιμα είναι:
    α) Προμήθεια 50 σύγχρονων αυτοκινούμενων πυροβόλων των 155.
    β)Προμήθεια 20 ΠΕΠ με ρουκέτες υψηλής φονικότητας.
    γ) UAV
    δ)Στολές ΡΒΧΠ
    ε) Σύγχρονο σύστημα συλλογής πληροφοριών με κάθε μέσο.
    Η πληροφορία είναι η μισή νική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αμυντικό πρόβλημα μόνο της Κύπρου αλλά της Ελλάδας είναι ουσιαστικά η "πολιτική λύση" που με διαρκή αγωνία αναζητά η οικονομική και πολιτική ελίτ.
    Τι θα πει "πολιτική λύση"? Μέσα στη λέξη πολιτική κρύβεται η στρατιωτική ισχύς. Άσχετα αν σε κάποιους δεν αρέσει αυτό, είναι η πραγματικότητα.
    Θυμίζουν παιδάκι που λέει "Εμένα μην με πειράζεις θα φέρω τον μεγάλο αδελφό μου και θα δεις". Πρώτον ο Ελληνισμός δεν έχει "μεγάλο αδελφό" (ΗΠΑ, ΕΕ κτλ). Δεύτερον, ουσιαστική εγγύηση ασφάλειας από καταστροφές, φόνους, βιασμούς (βλέπε 1974) είναι ΜΟΝΟ η ισχύς των όπλων. Η συμμετοχή της Κύπρου στην "Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση" δεν συνιστά αδιάτρητη ασπίδα. Απλώς άλλαξε την ώρα μηδέν. Πολύ καλά μεν έγινε αλλά σε μια ξαφνική γενική οικονομική κατάρρευση, αλλαγή συμφερόντων κτλ δεν τη προστατεύει ΚΑΘΟΛΟΥ.
    Η λέξη πολιτική κρύβει μέσα της τη λέξη όπλα. Απλό και ξεκάθαρο. Από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος στο πλανήτη. Όχι επειδή θέλουμε πόλεμο. Το αντίθετο.
    Αυτά όμως είναι περά από την γενικότερη αντίληψη κάποιων "Πολιτών του κόσμου" που ζουν τη δικιά τους ψευδαίσθηση και δεν αποδέχονται τη πραγματικότητα: ο άνθρωπος είναι ζώο και όταν δει αδυναμία του άλλου βγάζει τα χειρότερα ένστικτα. Ειδικά όταν είναι Τούρκος. Το 1974 δεν είναι και κάποια ημερομηνία πριν 100-200 χρόνια. Η ψυχρή πραγματικότητα πέρα από καρτελάκια, σακάκια, επιτροπές και ωραίες ομιλίες με χαμόγελα. Τα κόκαλα των αγνοουμένων τρίζουν για να μας θυμίζουν τις συνέπειες της διχόνοιας, της ιδεολογικής πολιτικής ηλιθιότητας και του ελλείμματος ένοπλης ισχύος.
    ΙΣΧΥΣ ΙΣΧΥΣ ΙΣΧΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.