8/1/14

Μπαρόζο:Η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση το 2014, ενώ αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα

Ευκαιρία και μήνυμα ελπίδας η ελληνική προεδρία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Μπαρόζο:Η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση το 2014, ενώ αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμαΣτην έννοια της Ευρώπης και στην ελληνική προεδρία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην ομιλία του στην τελετή ανάληψης της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο Μπαρόζο χαρακτήρισε «πρόκληση» την ανάληψη της προεδρίας από την Ελλάδα, λέγοντας ότι πρόκειται για μία ευκαιρία και ένα «μήνυμα ελπίδας» για τον ελληνικό λαό, «μία απόδειξη ότι η επίμονη προσπάθεια αποδίδει καρπούς».
Τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε δυσκολίες χωρίς προηγούμενο. «Πολλοί στοιχημάτιζαν στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην κατάρρευση της Ευρωζώνης. Τίποτα από αυτά δεν επαληθεύτηκε» είπε.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού λαού και της Ελλάδας» είπε και πρόσθεσε ότι η επιτυχία του ελληνικού λαού, αποτελεί «επιτυχία της Ευρώπης».
«Χάρη στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, η Ελλάδα άντεξε και απέφυγε τα χειρότερα, όπως μία άτακτη χρεοκοπία» είπε.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα κοινωνικά προβλήματα, ότι η ανεργία βρίσκεται σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, αλλά πρόσθεσε ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος.
«Η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση το 2014, ενώ αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα» είπε.

«Αυτό δεν είναι μικρό κατόρθωμα» δήλωσε. Συνεχάρη τον ελληνικό λαό για το κουράγιο που επέδειξε. «Η ελληνική ιστορία βρίθει ηρώων, ωστόσο ηρωική είναι η ιστορία που γράφτηκε το τελευταίο διάστημα από τον ελληνικό λαό».

Τόνισε ότι οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς και συμπλήρωσε ότι η οικονομία δεν θα τεθεί σε κίνδυνο εάν οι προσπάθειες συνεχιστούν.

Νωρίτερα, ο Μπαρόζο αναφέρθηκε σε αυτά που ενώνουν τις χώρες της Ευρώπης. «Η ΕΕ δεν είναι μόνο πολιτικοί θεσμοί, αλλά και σχέσεις μεταξύ λαών και πολιτισμών». Πρόσθεσε ότι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου πραγματοποιείται η τελετή ανάληψης της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «μάς θυμίζει ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη παραμένουν ανοιχτοί τόποι επικοινωνίας» που χαρακτηρίζονται από ανοχή.

«Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μάς επέτρεψε να οικοδομήσουμε θεσμούς ανάμεσα στις χώρες για να εκλείψουν πόλεμοι και διακρίσεις που ταλάνισαν την Ευρώπη» είπε ο Μπαρόζο τονίζοντας ότι τον Μάιο οι λαοί της Ευρώπης θα συμμετάσχουν στις πρώτες Ευρωεκλογές που θα γίνουν με βάση τη συνθήκη της Λισαβόνας, η οποία «κάνει τους πολίτες πρωταγωνιστές της διαμόρφωσης πολιτικής στην Ευρώπη».
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Εκείνο που δε λέει όμως είναι πως ακόμα και αν βγει από την ύφεση το 2014, θα είναι κάτι το προσωρινό γιατί,

    Η Ελλάδα υπέστη απώλεια εισοδήματος μεγαλύτερη από αυτήν που είχε υποστεί κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, άρα σημαίνει πως για να πλησιάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στα προηγούμενα στάδια και να μπορεί να ακολουθήσει τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ χρειάζεται ένα σχέδιο υποστήριξης από την ΕΕ.

    Ο Σαμαράς γνωρίζει πως τα πλεονάσματα, τα οποια παρουσιάζει είναι πλασματικά, αφού είναι μαγειρεμένα, η οικονομία της Ελλάδος δεν έχει υποστεί καμια ουσιαστική δομική αλλαγή, το φορολογικό σύστημα δεν είναι ένα σύστημα, το οποιο μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις όχι μονο από το εξωτερικό αλλα και από το εσωτερικό, για αυτό επαναλαμβάνω μόνον Τούρκοι φαίνεται να επενδύουν και κανεις άλλος, γιατί αυτοί έχουν αλλα κέρδη και οφέλη από την Τουρκικη κυβέρνηση για τις υπηρεσίες τους. Η διαφθορά όχι μόνον δεν έχει καταπολεμηθεί, αλλα έχει αυξηθεί, το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει ακόμα και προσλήψεις στο δημόσιο λαμβάνουν χωρα από την πίσω πόρτα

    Οι πολιτικοί δεν έχουν ανακτήσει κανενός είδους αξιοπιστία, ακόμα και οι διώξεις στους αποδιοπομπαίους τράγους της Εθνικής Άμυνας δε σώζουν την κατάσταση, αφού κανένα από τα πολύ μεγαλύτερα σκάνδαλα στα Δημοσια Έργα, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, τους Δήμους, δεν έχει ανοίξει!

    Η ανεργία καλπάζει και δεν έχει προβλεφθεί ούτε μελέτη, για το πως θα καταπολεμηθεί αυτό το φαινόμενο και πως η χωρα θα πάρει μπροστά βάζοντας τη δημιουργική της γενιά να δουλέψει, όχι σε χωράφια, αλλα εκεί που τις αξίζει, αφού η Ελλάδα έχει υψηλά εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

    Κανένα όραμα για την χωρα, κανένα σχέδιο, παρα μονο να πιάσουμε τους στόχους των δανειστών, αυτά λοιπόν δεν είναι ελπίδα!

    Το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας και η μετατροπή της σε Miami της Ευρώπης, όχι μονο δε θα σώσουν τη χωρα, αλλα οπωσδήποτε θα την οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική της καταστροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.