2/1/14

Η δικαίωση του ΓΑΠ: Ουρές στα καταστήματα του Κολοράντο για τη νόμιμη μαριχουάνα

Ανοιξαν τις πόρτες τους, 40 καταστήματα πώλησης μαριχουάνας στο Κολοράντο και χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες έσπευσαν να αγοράσουν, σχηματίζοντας ουρές και επιδεικνύοντας τις ταυτότητές τους.
The New York Times
Σε 40 καταστήματα σε ολόκληρη την πολιτεία, κάτοικοι και τουρίστες έδειξαν τις ταυτότητες τους και σχημάτισαν ουρές έξω από τα καταστήματα πώλησης μαριχουάνας. Οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης κάνουν λόγο για μια ιστορική αλλαγή στη νομοθεσία των φαρμάκων, όπου απομακρύνεται -από την τιμωρία και την απαγόρευση.

Πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με άρθρο των New York Times, ήταν μακροχρόνιοι χρήστες και αρκετοί είχαν συλληφθεί για κατοχή μαριχουάνας στο παρελθόν.

Ενώ 20 πολιτείες επιτρέπουν την μαριχουάνα για φαρμακευτική χρήση, στο Κολοράντο και στην Ουάσινγκτον αποφασίστηκε με σχετική ψηφοφορία τον περασμένο χρόνο να γίνουν οι πρώτες στη χώρα που θα νομιμοποιήσουν μικρές ποσότητες του φυτού για ψυχαγωγική χρήση, όπως ακριβώς προβλέπεται με το αλκοόλ.

Από την Πρωτοχρονιά εφαρμόζεται ο νόμος στο Κολοράντο.
Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Αν τα νομιμοποιήσουμε κι εδώ πιστεύω ότι θα μαζέψουμε όλη την ευρώπη και ταυτόχρονα θα ξεπληρώσουμε πολύ άνετα το χρέος μας!!!!(πλάκα κάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αστειεύεσαι;Να περιμένης τα πάντα!Οι Ολλανδοί,δηλαδή,είναι...ευφυέστεροι,όπου(και)πωλούνται ελευθέρ(ί)ως (και) ευρέως;Από τη στιγμή που καταδεχόμεθα...να...παίρνουμε τη δόση μας και,μάλιστα,'σε τόσο συχνή τακτική βάση,με τέτοια συχνότητα,όπως έχουμε 'δη έως και τώρα,τ ι προσδοκάται να συμβή(και εδώ..)(εάν δε συμβαίνη ήδη δηλαδή..)από εδώ και πέρα με την...''απελευθέρωση''που έχουμε ζήση,που ζούμε ακόμη και που υπάρχει η πρόθεση και πρόβλεψη να ενταθή,επιβαλλομένη,από κάποιους,μερικούς-μερικούς,τα διάφορα σκοτεινά κέντρα εντός και εκτός('')τειχών(''),('')συνόρων('')μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γράφετε: «Ενώ 20 πολιτείες επιτρέπουν την μαριχουάνα για φαρμακευτική χρήση»

    (από ψάρεμα στο Διαδίκτυο)...

    Η ινδική κάνναβη (Cannabis indica) περιέχει - ανάλογα την ποικιλία - λίγη έως πολύ τετραϋδροκανναβινόλη, χρησιμοποιείται κυρίως ως νόμιμο θεραπευτικό και, παράνομα, ως ευφορικό μέσο. Από την ινδική κάνναβη παρασκευάζεται και το γνωστό χασίς (η αποξηραμένη ρητίνη του φυτού), καθώς και φάρμακα για ορισμένες ασθένειες, όπως (*) γλαύκωμα δλδ ενδοφθάλμια υπέρταση, (**) σκλήρυνση κατά πλάκας, νευρική ανορεξία, επιληπτικές κατασχέσεις, ημικρανίες, σύνδρομο Τουρέτ και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, ADD και ADHD, IBS και Νόσος του Crohn, Αλτσχάϊμερ, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, κάποιες μορφές καρκίνου, AIDS, κλπ. Πηγή (*): Ιατρικές Σχολές Πανεπιστημίου Λος Άντζελες (UCLA) και Β. Καρολίνας, Πηγή (**): NaturalCuresNotMedicine

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.