22/1/14

Σκάνδαλο ΤΤ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Γριβέας - Βάτσικα

Υπέβαλαν αντιρρήσεις και το ειρηνοδικείο τους άφησε ελεύθερους - Εντοπίστηκαν από τον εισαγγελέα εκδόσεων κ. Γιάννη Αγγελή - Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ από την Ιντερπόλ
Παπαδάκου Γιάννα 
Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι καταζητούμενοι για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κυριάκος Γριβέας και Αναστασία Βάτσικα.
Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί νωρίτερα στο Λονδίνο. Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη που συνεργάζονται με την Ιντερπόλ,  λένε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που πήραν από τα κεντρικά γραφεία της Ιντερπόλ, στο Μάντσεστερ, το ζεύγος Γριβέα - Βάτσικα συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν από τον εισαγγελέα εκδόσεων κ. Γιάννη Αγγελήο οποίος πρόσφατα είχε μεταβεί στο Λονδίνο και είχε εντοπίσει το σπίτι όπου διέμενε το ζεύγος Γριβέα. Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι τώρα είναι στο χέρι των δύο κατηγορουμένων να παραιτηθούν από τα δικονομικά μέσα που τους διαθέτει η βρετανική νομοθεσία και να συντομεύσουν τον χρόνο έκδοσής τους στη χώρα μας.

Ωστόσο οι ίδιοι εξέφρασαν αντιρρήσεις και το αρμόδιο ειρηνοδικείο του Westiminster του Λονδίνου, στο οποίο παραπέμφθηκαν μετά τη σύλληψη τους από τις βρετανικές αρχές, τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με τον ανταποκτιτή του ΣΚΑΙ στο Λονδίνο, ο ειρηνοδίκης τους επέβαλε χρηματική εγγύηση 50.000 λιρών στον καθένα ενώ τους ζήτησε να παραδώσουν τα διαβατήρια των ιδίων και των δύο παιδιών τους. Επίσης να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο οικείο αστυνομικό τμήμα. 

Νέα παρουσία τους στο ειρηνοδικείο ορίστηκε στις 5 Φεβρουαρίου.

Η σύλληψη

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Συνελήφθησαν σήμερα από τις βρετανικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε συνεργασία με τις ελληνικές διωκτικές αρχές, δυο ημεδαποί (50χρονος και 54χρονη) οι οποίοι αναζητούντο με διεθνή εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ήδη εκδηλώνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την άμεση έκδοση τους στη χώρα μας.»


Για «αρνητικό κλίμα» σε βάρος του ζεύγους Γριβέα-Βάτσικα σχετικά με όσα «διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης» τα οποία «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο συνήγορος των δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του ΤΤ, Γιώργος Καψής.
Ο συνήγορος των δύο, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με δανειοδότηση που είχαν λάβει από την τράπεζα επί διοίκησης Άγγελου Φιλιππίδη, αναφέρει: ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον των βρετανικών Αρχών με τις οποίες είχαν «προκαθορισμένο ραντεβού».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καψή έχει ως εξής:
«Ο τόπος διαμονής του κ. Γριβέα και της κ. Βάτσικα ήταν γνωστός στις βρετανικές αρχές, τις οποίες οι ίδιοι είχαν ενημερώσει γραπτά και προφορικά. Σήμερα εμφανίστηκαν ενώπιόν τους σε προκαθορισμένο ραντεβού.
Σε σχέση με όσα διακινούνται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, θέλω να δηλώσω ότι, ενώ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν επικίνδυνα αρνητικό κλίμα σε βάρος των εντολέων μου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, πριν κριθούν από τη Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύονται. Ο κ. Γριβέας και η σύζυγός του είναι από τους επιχειρηματίες εκείνους που πέφτουν μαζί με τις επιχειρήσεις τους και αυτό θα αποδειχθεί κατά την πορεία των ερευνών. Δυστυχώς, μία εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και αναγνώριση, με δυναμική που ξεπερνούσε τα όρια της Ελλάδας, με ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης, καταστράφηκε παίρνοντας μαζί της ό,τι χτίζανε 20 χρόνια με σκληρή δουλειά».
ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Φίλε Nativist,
    Η Αγγλία δεν πρόκειται να τους εκδώσει.

    Η νομοθεσία της της το επιτρέπει.

    Το ερώτημα είναι αν η Αγγλία με τέτοια νομοθεσία έχει συμορφώνεται με το Κοινοτικό Δίκαιο της ΕΕ.

    Ειρρήσθω εν παρόδω, θυμηθείτε ότι η Αγγλία δεν εξέδιδε εκείνο τον αποτρόπαιο δολοφόνο που η συμμορία του είχε σκοτώσει και κάψει ένα αθώο κορίτσι και το αφεντικό της, αλλά ζητούσε και εξεβίαζε εμάς.

    Επίσης, ότι ο "Γεωργάκης" δέχθηκε να υπαχθεί το χρέος της Ελλάδος στο Αγγλικό Δίκαιο και να γίνει xρέος προς τα κράτη από χρέος προς οργανισμούς και funds.

    E.K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ευμένη,

    Να τα ξεκαθαρίσουμε ένα-ένα.

    Κατ' αρχάς η υπαγωγή του χρέους στο Αγγλικό Δίκαιο είναι παντελώς άσχετη με την έκδοση ατόμων, που πρέπει να δικαστούν. Καμμία σχέση!

    Τι πάει να πει η Αγγλία δεν τον εκδίδει; Σωστά παρατηρείς ότι το κοινοτικό δίκαιο υπερισχύει του εθνικού (ή μάλλον αυτό ερμηνεύω από τα γραφόμενά σου). Τα ίδια λένε και με τον Χριστοφοράκο. Πήγε στην Γερμανία, είναι Γερμανός υπήκοος και η Γερμανία δεν τον εκδίδει.

    Μα είμαστε σοβαροί; Ο Ζολά μπορεί να κατέφυγε τον 19o αιώνα στο Λονδίνο για να γλυτώσει την δίκη για δυσφήμιση στην Γαλλία, αλλά τον 21ο αιώνα αυτά είναι αστεία πράγματα. Εκδίδουν τα ελληνικά δικαστήρια διεθνές ένταλμα σύλληψης προς την Interpol και μετά να δώ εγώ αν τους παραδίδουν ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.