13/1/14

Αμβούργο: Άρση του αποκλεισμού των «ζωνών κινδύνου» από την Αστυνομία

REUTERS/MORRIS MAC MATZEN
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στις 21 Δεκεμβρίου, κατόπιν απόφασης της Γερουσίας για τερματισμό της κατάληψης του κοινωνικού χώρου «Rote Flora».
Τον αποκλεισμό των «ζωνών κινδύνου» στο Αμβούργο ήρε η γερμανική αστυνομία, μετά από πολλές ημέρες συγκρούσεων.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στις 21 Δεκεμβρίου, κατόπιν απόφασης της Γερουσίας για τερματισμό της κατάληψης του κοινωνικού χώρου «Rote Flora».
Η απόφαση των αρχών να επιβάλουν περιορισμούς στην κίνηση δεκάδων χιλιάδων πολιτών στο κέντρο της πόλης είχε ως αποτέλεσμα σφοδρή κριτική από τον Τύπο και πολιτικές ομάδες, που υποστήριζαν ότι οι περιορισμοί επιδείνωσαν την κατάσταση.
«Παραχωρώντας στην αστυνομία επιπλέον εξουσίες, σκοπός ήταν να εμποδιστεί η εγκληματικότητα και να προστατευθούν οι πολίτες και οι αστυνομικοί. Από την επιβολή των "ζωνών κινδύνου", οι πιθανοί ταραχοποιοί εντοπίζονταν μέσω στοχευμένων μέτρων ελέγχου και έτσι η τέλεση σοβαρών αδικημάτων περιορίστηκε σημαντικά», αναφέρει η αστυνομία του Αμβούργου σε ανακοίνωσή της.
Υπέρ της άρσης των έκτακτων μέτρων ασφάλειας υπέγραψαν 8.000 άτομα, ωστόσο ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πόλης Όλαφ Σολτς υπερασπίστηκε την αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο αποδείχθηκε ορθό και τονίζοντας ότι δεν είχε καμία αμφιβολία για την συνταγματικότητά του ή για την παραχώρηση επιπλέον εξουσιών στην αστυνομία.
Σύμφωνα με τον κ. Σολτς, κατά την διάρκεια των εκατοντάδων ελέγχων που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν σφυριά, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, ενώ οι αστυνομικοί ενήργησαν «πολύ ευέλικτα, ψύχραιμα και χωρίς πολλή φασαρία». Παράλληλα, απέρριψε τους ισχυρισμούς περί αισθήματος ανασφάλειας μεταξύ των πολιτών, λέγοντας ότι οι περισσότεροι είπαν το ακριβώς αντίθετο.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.