13/1/14

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ!

20140113-110954.jpg 
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΥΣ ΒΑΡΩΝΟΥΣ.
Η δικαιοσύνη με την ιστορική της απόφαση χθες για την μη παραγραφή των αδικημάτων του εγκληματία Παπακωνσταντίνου, έκανε την υπέρβαση που περίμενε ο Ελληνικός λαός.

Στην απόφαση της αποφαίνεται αμετάκλητα ότι για να παραγραφούν τα εγκλήματα πολιτικών προσώπων απαιτούνται δύο πλήρεις σύνοδοι της βουλής! Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015, ακόμα και αν γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν παραγράφεται κανένα από τα εγκλήματα των κυβερνήσεων Παπανδρέου – Παπαδήμου!

Η δικαιοσύνη μάλιστα αφήνει και ορθάνοιχτο παράθυρο της ερμηνείας της “πλήρους συνόδου” για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επ’ ουδενί για μικρότερο.

Συμπερασματικά, όλοι οι βουλευτές τίθενται προ των ευθυνών τους για να ανασύρουν την δίωξη Πεπόνη κατά κυβέρνησης Παπανδρέου μετά τις καταγγελίες Ρουμελιώτη, διότι απλούστατα δεν πρόκειται να παραγραφεί. Είτε με αυτή, είτε με την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Όπως βεβαίως δεν παραγράφεται το σκάνδαλο τον υποβρυχίων με την σύμβαση Βενιζέλου.

Έχετα ακόμα την ευκαιρία να γράψετε το όνομα σας στην ιστορία με κεφαλαίο και όχι με μικρό (όπως ο εφιάλτης).

olympia

2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω γιατί είχα την αίσθηση ότι η απόφαση αυτή είχε παρθεί προ δύο και μηνών και μάλιστα το έχω αναφέρει κι εδώ μέσα. Ίσως είχα διαβάσει ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει την μη παραγραφή, επειδή η μία βουλευτική περίοδος κράτησε μόλις μία ημέρα και είχα μπερδευτεί. Τέλος πάντων, δεν έχει και τόση σημασία.

    Από την πρώτη, όμως, στιγμή, μού γεννήθηκε το ερώτημα τι μέλλει γενέσθαι, εις ην περίπτωση έχομε εκλογές, προτού "στηθεί" το ειδικό δικαστήριο.

    Η απόφαση του Αρείου Πάγου βασίστηκε, όπως έγραψα, στο ότι η μία βουλευτική περίοδος, αυτή του Μαΐου 2012, κράτησε μία μέρα, άρα πρακτικά ήταν αδύνατο να γίνει ο,τιδήποτε. Αλλά η ερμηνεία των δύο πλήρων βουλευτικών περιόδων, όπως γράφει το "Ολυμπία", από πού βγαίνει; Λέει ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 δεν μπορούν να παραγραφούν "τα εγκλήματα των κυβερνήσεων Παπανδρέου – Παπαδήμου!"

    Μα δύο πλήρεις βουλευτικές περίοδοι είναι 8 χρόνια, άρα δεν μπορούν να παραγραφούν τα εγκλήματα από τον Οκτώβριο του 2007. Είναι έτσι; Και αν ναι, ο ανακριτής δεν το γνώριζε και παρέπεμψε το θέμα στον Άρειο Πάγο, μετά που πήρε το παραπεμπτικό πόρισμα της Βουλής;

    Έχω κάποιες αμφιβολίες. Το θέμα είναι να δικαστεί επιτέλους το καθίκι αυτό, διότι πολύ φοβούμαι ότι το καθυστερούν, επειδή φοβούνται μην μπλέξει και τον Βενιζέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι γίνεται όταν ένας βουλευτής, εισηγητής μιας επιτροπής, δεν παρουσιάζει τα πλήρη στοιχεία της σχέσης των πραγμάτων προ της σύγκλησης της βουλής, εν όψι ψήφησης νόμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.