16/1/14

Αναστασιάδης-Ορφανός-Ιωαννίδης σώζουν (;) την τιμή της Θεσσαλονίκης!

Με ερώτησή τους στον αρμόδιο υπουργό, οι τρεις βουλευτές Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Ορφανός και Σάββας Αναστασιάδης, ζητούν να μάθουν αν υπάρχει πρόθεση από πλευράς του να συσταθεί τηλεοπτικός σταθμός στη Θεσσαλονίκη, όπως αρμόζει σε μια πόλη με την γεωκεντρικότητα και τη γεωπολιτκή αξία της πρωτεύουσας των Βαλκανίων.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Σάββας Ι. Αναστασιάδης
Νέα Δημοκρατία
Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς: Α) τον Υπουργό Επικρατείας, Κο Δημήτρη Σταμάτη

Β) τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο,
Κο Σίμο Κεδίκογλου
Γ) τον Υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Κο Παντελή Καψή

Θέμα: Λειτουργία ΝΕΡΙΤ ΑΕ – Δημιουργία ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη Θεσσαλονίκη
   
Κύριε Υπουργέ,
Η απουσία ενός ραδιοτηλεοπτικού μέσου ενημέρωσης, οργανωμένου με τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα, που θα εκπέμπει από το δεύτερο αστικό κέντρο της χώρας, τη Θεσσαλονίκη, και θα αξιοποιεί τις δυνάμεις της περιφέρειας είναι εμφανής.
Το πρόσφατο παρελθόν απέδειξε ότι ένα τέτοιο ραδιοτηλεοπτικό μέσο που θα εκπέμπει από τη Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί προς όφελος της περιφέρειας και της χώρας.
Με την από 13/01/2014 προκήρυξη ΣΑΧ Α1/2014 για την πλήρωση θέσεων δημοσιογράφων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην ΝΕΡΙΤ ΑΕ, προκύπτει πως από τις 132 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί μόνο 15 δημοσιογράφοι προβλέπεται να έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Επειδή, η λειτουργία ενός φορέα με πλήρες πρόγραμμα, έδρα, ροή, εκπομπή και διαμόρφωση του προγράμματος με αυτό τον αριθμό δημοσιογράφων είναι αδύνατη και μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως ανταποκριτικό γραφείο.

Επειδή, η Θεσσαλονίκη αποτελεί σημαντικό κόμβο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και είναι εθνική αναγκαιότητα η στήριξη της Ελληνικής περιφέρειας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός;
1) Προτίθεστε να προχωρήσετε στη λειτουργία ενός φορέα με πλήρες πρόγραμμα, έδρα, ροή, εκπομπή και διαμόρφωση του προγράμματος στη Θεσσαλονίκη;

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
1.- Ιωάννης Ιωαννίδης
2.- Γεώργιος Ορφανός
3.- Σάββας Αναστασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.