24/1/14

Σύμπραξη οργανώσεων πίσω από τις απειλές Ξηρού

Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας επεσήμανε ότι ο συντάκτης της προκήρυξης για το τρομοκρατικό χτύπημα έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στο Νέο Ηράκλειο απέδωσε τη δολοφονική επίθεση στον «εμφύλιο πόλεμο που υποβόσκει» στην Ελλάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
Σύμπραξη σχημάτων του λεγόμενου αντάρτικου πόλης «βλέπει» η Ελληνική Αστυνομία στην υπόθεση εξαφάνισης και επανενεργοποίησης του καταδικασμένου για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού. Σύμφωνα με αναλύσεις αξιωματικών, στο σύστημα υπόθαλψης και υποστήριξης Ξηρού μετέχουν όχι μόνο άτομα από το περιβάλλον του «πυρήνα φυλακής» της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και πρόσωπα που φέρονται να μετείχαν (έχοντας καθοδηγητικό ρόλο) στην αιματηρή επίθεση στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέου Ηρακλείου της Χρυσής Αυγής. Την ευθύνη της επίθεσης της 1ης Νοεμβρίου ανέλαβε με προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο η οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις».

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμανε στην «Κ» ότι ο συντάκτης της προκήρυξης απέδωσε τη δολοφονία των δύο μελών της Χ.Α. στον «εμφύλιο πόλεμο που υποβόσκει», ενώ εκτενή αναφορά και κάλεσμα σε εμφύλιο απευθύνει και ο Χριστόδουλος Ξηρός στο κείμενο - μανιφέστο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

Πράγματι, στην προκήρυξή τους οι «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» ανέφεραν ότι «ο εμφύλιος υποβόσκει εδώ και καιρό (...). Τον εμφύλιο δεν τον φαντασιωνόμαστε εμείς. Υπάρχει και μόνο η στρουθοκάμηλος δεν τον βλέπει. Είναι μια πραγματικότητα που θα αποκαλυφθεί στο άμεσο μέλλον με πιο σκληρό τρόπο». Κάλεσμα σε εμφύλιο απηύθυνε στο κείμενο - μανιφέστο του και ο Ξηρός: «Θα χτίσουμε το ΕΑΜ της εποχής μας (...) Ο Αρης (σ.σ. Βελουχιώτης) βγήκε στο βουνό με άλλους οκτώ και με πέντε τουφέκια μόνο. Εμείς είμαστε περισσότεροι και το ίδιο παλαβοί για να τα βάλουμε με έναν εχθρό φαινομενικά παντοδύναμο...» έγραψε μεταξύ άλλων. Σημειώνεται ότι την ημέρα της επίθεσης στα γραφεία της Χ.Α. ο Ξηρός βρισκόταν με άδεια εκτός των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο ίδιος αξιωματικός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύμπραξης του Χριστόδουλου Ξηρού και με τον επίσης καταζητούμενο ποινικό Βασίλη Παλαιοκώστα, που έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με άτομα που δραστηριοποιούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Εξάλλου, αποτυπώματα του βαρυποινίτη φέρεται να έχουν βρεθεί στον φάκελο βόμβα που εξερράγη στα χέρια και τραυμάτισε θανάσιμα τον υπασπιστή του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη. «Είναι πιθανό να υπάρξει ή να έχει ήδη υπάρξει σύμπραξη Ξηρού - Παλαιοκώστα. Εχουμε ήδη καταγράψει συνεργασία ανταρτών πόλης με ποινικούς και θεωρούμε εξαιρετικά πιθανό οι δρόμοι των δύο καταζητούμενων να συναντηθούν».

Σημειώνεται ότι για την επίθεση στο γραφείο του κ. Χρυσοχοΐδη είχε σταλεί επιστολή στην «Ελευθεροτυπία» με όνομα αποστολέα «Θανάσης Κλάρας» (σ.σ. το πραγματικό όνομα του Αρη Βελουχιώτη).
Παρεμφερείς αναφορές υπάρχουν και στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεση (το 2009) εναντίον του Α.Τ. Αγ. Παρασκευής, που υπέγραφε η οργάνωση «ΟΠΛΑ». Ο συντάκτης του κειμένου μιλούσε για την ανάγκη δημιουργίας «λαϊκού επαναστατικού κινήματος» και κατέληγε με τη φράση «ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1946», ημερομηνία δημιουργίας του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας».
Σε ό,τι αφορά τον καταδικασμένο για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Ν. Μαζιώτη, οι αξιωματικοί τον συνδέουν με την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, δίχως να θεωρείται πιθανή η σύμπραξή του με τον επίσης φυγόποινο τρομοκράτη Χ. Ξηρό.

Αναφερόμενος στο θέμα Ξηρού ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξή του: «Εγιναν λάθη και από το συμβούλιο που έδωσε την άδεια σε έναν κρατούμενο με τόσες βαριές κατηγορίες, με καταδίκες έξι φορές σε ισόβια, ενώ παράλληλα και η συμπεριφορά του δεν ήταν και η πλέον κατάλληλη στη φυλακή». Προανήγγειλε αυστηροποίηση του καθεστώτος χορήγησης αδειών ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Ξηρός παρακολουθείτο από την Αντιτρομοκρατική απάντησε: «Δεν το ξέρω. Εχω την εντύπωση ότι θα παρακολουθείτο».
Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν για 3η μέρα χθες οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια αντιεξουσιαστών και συγγενών του Χρ. Ξηρού στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν δύο άτομα καθώς βρέθηκαν να κατέχουν σιδηρογροθιές, κροτίδες κ.ά.

Σάββας Ξηρός: «Η 17Ν τελείωσε»

Αποδοκιμάζουν τη χρήση του ονόματος της «17 Νοέμβρη» από τον φυγάδα Χριστόδουλο Ξηρό οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση Δημήτρης Κουφοντίνας και Σάββας Ξηρός. Ο πρώτος, σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε χθες, ισχυρίστηκε ότι «ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει» και ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της». Στην ίδια επιστολή ο Κουφοντίνας άφησε αιχμή για τη στάση του Χριστόδουλου Ξηρού μετά τη σύλληψή του, γράφοντας ότι «οι επαναστατικές αξίες ευτελίστηκαν από τις ομολογίες», ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για τη φάρσα της Ιστορίας». Ο αδελφός του Χριστόδουλου Ξηρού, Σάββας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ανέφερε ότι «η οργάνωση τελείωσε. Δεν υπάρχει 17Ν. Αυτό το παραμύθι δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει η ομάδα που είχε μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση. Η οργάνωση τότε δεν ήταν οργάνωση λαϊκών τιμωρών. Hταν μια ένοπλη προπαγάνδα».

Ερωτηθείς για τη φυγή του αδελφού του, είπε: «Ο Χριστόδουλος διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο, δεν είναι σωστό να πω κάτι, είναι ένα ζήτημα που με έχει πικράνει». Tην περασμένη Τρίτη, ο καταδικασθείς ως αρχηγός της «17Ν» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος σε επιστολή του είχε υπαινιχθεί πως ο Χριστόδουλος Ξηρός διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική και CIA. Υπενθυμίζεται ότι ο Ξηρός υπέγραφε την προκήρυξη - μανιφέστο του ως «ελεύθερο μέλος της 17Ν».
Καθημερινή

4 σχόλια:

  1. Καποια στιγμή πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το τί είναι έλληνας και Ελληνικότητα.
    Σε γενικές γραμμές η Ελληνικότητα διαχωρίζεται στις παρακάτω κατηγορίες.
    Γρεκός.
    Ρωμιος.
    Νεορωμιός.
    Αυτοκρατορικός Ρωμιός
    Κοσμοπολίτης.
    .....
    ....
    και φτάνουμε στο Α-εθνικό μοντέλο που μάχεται υπέρ αυτού ο αναρχικός χώρος.
    Σήμερα ο Χριστόδουλος Ξηρός εκφράζει το Γρέκικο μοντέλο σε μια προσπάθεια σύνθεσης με το Α-εθνικο.
    Εξ ου και το κάλεσμα τω ου ανρχικού χώρου σε συστράτευση.
    Ο αναρχικός χώρος στην Ελλάδα, τουλάχιστον αυτό που θα λέγαμε αν επιτρέπεται η έκφραση..νεοαναρχία, περιλαμβάνει στις τάξεις του μερικές απο τίς πιό σκληροπυρηνικές ομάδες πολιτικής δράσης στα βαλκάνια πού πλαισιώνονται και απο μετανάστες.
    Το κάλεσμα Ξηρού δέν είναι κένο λόγου και αποδεκτών, μένει να δούμε πώς θα το αξιολογήσει ο αποδέκτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρουσα η κατάταξη. Διευκρινίζεις τον "Γραικό" και τον "Ρωμιό" ;
    Και επίσης δεχόμεθα τον ορο "Γραικός" και Grece ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. wotan 398,
    θα έχεις την διευκρίνηση.
    Μία ελαχίστη πίστωση χρόνου λόγω υποχρέωσης.
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σε γενικές γραμμές η Γραικικη τάση ερμηνεύεται ώς εξής:
    Βαθειά επίγνωση της εθνοτικής συνέχεια που έρχεται απο το βάθος του χρόνου με την χρήση της γλώσσας και βαθύτατο αίσθημα ανεξαρτησίας.
    Ανακατεύει και συνδιάζει προχριστιανικά και μεταχριστιανικά στοιχεία, επειδή συνδέονται με την αυτοχθονία.
    Η ταση του Ρωμιού εκφραζεται με την
    ορθόδοξη πίστη και την ελληνική γλωσσα στην εκκλησιαστική της μορφή.
    Διαχωρίζονται σε αυτοκρατορικούς και Ησυχαστές.
    Κύριοι εκφραστές σήμερα του ησυχασμού είναι οι Ρώσοι.
    Ο όρος Ρωμιός σχετίζεται με την μνήμη του Βυζαντίου και του μαρμαρωμένου βασιλιά.
    Ουσιαστικά όλοι όσοι περιλαμβάνονταν στην οθωμανική αυτοκρατορία χριστιανοί, περιγράφονται ώς Ρωμιοί.
    Ειδικά το Ησυχαστικό ρεύμα επηρρέασε ακόμη και τον Γκάντι και το διεθνές κίνημα αντιβίας.
    Το Γραίκικο-Κολοκοτρώνης/Καραισκακης- ήταν σε ανοιχτή και ευθεία αντιπαράθεση με τους αυτοκρατορικούς Ρωμιούς που συμπίπτουν με τους Φαναριώτες.
    Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.