9/1/14

Πολλές παραβιάσεις από τους Τούρκους στο Αιγαίο για να μην αναγνωρίσει η Ελλάδα την ΑΟΖ επί της προεδρίας της

image
Τουρκική φρενίτιδα παραβιάσεων σήμερα (8/1/14) στο Αιγαίο με την τουρκική Αεροπορία και το Ναυτικό να πραγματοποιούν ένα πρωτοφανή αριθμό παραβιάσεων μέσα σε μια μόλις ημέρα.

Πιο συγκεκριμένα 6 τουρκικά αεροσκάφη και ένα CN-235MPA του τουρκικού Ναυτικού προερχόμενο από τη βάση του Ντάλαμαν πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 19 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).
Από τα τουρκικά αεροσκάφη τα 2 έφεραν οπλισμό και η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε σε όλο πρακτικά το Αιγαίο από το βορά μέχρι και Ν.Α. στο ύψος της Ρόδου και του Καστελόριζου.

Φυσικά η ημέρα που διάλεξε η Άγκυρα για την εκδήλωση του πρωτοφανούς αυτού κύματος παραβάσεων και παραβιάσεων δεν είναι καθόλου τυχαία. Η Τουρκία στέλνει το μήνυμα σήμερα με την ανάληψη και επίσημα της της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας να μην «διανοηθεί η Αθήνα να προχωρήσει σε τετελεσμένα στο Αιγαίο αναφορικά με την ΑΟΖ».

Είναι κάτι που είχε πρωτοδιατυπώσει στις 2 Ιανουαρίου μέσω δημοσιεύματος της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Şafak».

Όπως είχε υποστηρίξει τότε η «Yeni Safak», με την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η ελληνική πλευρά να αδράξει την ευκαιρία για να προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση της ΑΟΖ, που σχετίζεται με την ύπαρξη και εκμετάλλευση των τεραστίων ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο στην ευρύτερη περιοχή της Κύπρου.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει με κανένα τρόπο να συμβεί αυτό. Η Τουρκία θα συνεχίσει απτόητη τις έρευνες για την ανακάλυψη με την προοπτική άμεσης εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο και σε δεύτερη φάση και στο Αιγαίο», επισημαίνει η εφημερίδα.

Σήμερα (8/1/14) ημέρα ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ η Άγκυρα αποφάσισε να δώσει το πρώτο σημάδι του πόσο εννοεί τις απειλές που εκτοξεύει μέσω δημοσιευμάτων

 http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/104218.html

Ρεκόρ παραβιάσεων από τουρκικά αεροσκάφη


ρρ
Αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235MP της 301 Μοίρας Ναυτικής Αεροπορίας που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Dalaman, απέναντι από τη Ρόδο.


Ρεκόρ παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη σημειώθηκε χθες, ημέρα επίσημης έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. και 48 ώρες μετά την παρουσία της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας στα ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων για τα Θεοφάνεια.

Συγκεκριμένα, ένας σχηματισμός 6 μαχητικών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (εκ των οποίων τα 2 ήταν οπλισμένα) και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235MP του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας και 19 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου στο βόρειο, κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

 Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν από ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, 15 από τις 19 παραβάσεις πραγματοποιήθηκαν από το αεροσκάφος τύπου CN-235, το οποίο απογειώθηκε από την Aεροπορική Bάση Dalaman και εισήλθε στον Ελληνικό εναέριο χώρο βορείως της Λήμνου, με κατεύθυνση νότια. Σημειώνεται ότι αεροσκάφος ιδίου τύπου είχε πραγματοποιήσει 12 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου στις 28 Νοεμβρίου, πετώντας από νότια προς βόρεια κατεύθυνση. 

Strategy Reports

4 σχόλια:

  1. Από την αρχή της κρίσης, το 2009, έχοντας προβλέψει την καταστροφή που ήρθε, είχα διατυπώσει την άποψη ότι η Ελλάδα έπρεπε να είχε απαντήσει σε μια Τουρκική πρόκληση (πλοία τους στο Σούνιο) με γενική σύρραξη (πρώτα βύθιση πλοίων του δίπλα στην Αθήνα κ.α.). Αν είχαμε κάνει κάποιον πόλεμο τότε, σήμερα η χώρα πιστέυω ότι θα ήταν σε καλύτερη θέση. Με αρχή του πολέμου τα Τουρκικά πλοία δίπλα στην Αθήνα, η χώρα μας είχε ένα τεράστιας αξίας επικοινωνιακό χαρτί για την διεθνή κοινή γνώμη. Δεν είναι βέβαια ελεύθερη χώρα η Ελλάδα να κάνει πολέμους από μόνη της, αλλά εξέφρασα μια άποψη. Πάντως, ευκαιρίες πάντα θα υπάρχουν. Η Ελλάδα έπρεπε να είχε κάνει πόλεμο με την Τουρκία από το 1974, με όποιο τίμημα. Χωρίς νίκες σε πόλεμο δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσουμε ως χώρα και λαός. Αν καταφέρναμε να πάρουμε με το μέρος μας αυτούς που θα κερδίσουν πολλά από μια ελληνοτουρκική κρίση, και μας βοηθήσουν, έχουμε πιθανότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί λοιπόν του πολέμου, πολλά ακούμε για την περιβόητη ένωση με την Τουρκία, και τα θαύματα του κ. Κιτσίκη. Δεν πιστεύω ότι θα πετύχουν. Ποτέ μέχρι σήμερα στην ιστορία δεν έχει καταφέρει μια χριστιανική μειοψηφία να μεταλλάξει μια ισλαμική πλειοψηφία. Ούτε ο Χριστιανισός διαδόθηκε και επικράτησε δια της αγάπης. Με σκληρή νομοθεσία και διωγμούς άλλαξε ο αρχαίος κόσμος. Το όνειρο Κιτσίκη μόνο με πόλεμο μπορεί να πάρει κάποιο σχήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τραντελλενας

    Τι τους έχουμε τους S-300? Γιατί δεν προειδοποιούμε σοβαρά και επίσημα ότι τα στοχοποιημένα Αεροσκάφη και πλοία που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο θα καταρίπτονται αυτομάτως μέσω του ανωτέρω Α/Α συστήματος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ζήτημα είναι οι ηγεσίες να ζητούν από τους συμμάχους μας να μας δωθεί η άδεια, ή να έχουν ετοιμάσει και προβλέψει σοφά το τι θα ακολουθήσει τη σύρραξη προς όφελός μας. Ο πόλεμος είναι η μόνη ελπίδα την οποία έχουμε, αν τον κερδίσουμε. Ο λαός μας όπως πάει θα έχει εξαφανιστεί σε λίγες δεκαετίες, δεν βλέπω άλλο χαρτί διαθέσιμο. Αγοράσαμε μέχρι και υποβρύχια για τον γύρο του πλανήτη, πυραύλους και άλλα υπερόπλα. Ας μην σκουριάσουν. Φτάσαμε στις Θερμοπύλες, στο Μαραθώνα και τη Σαλαμίνα, παρακάτω είναι το τέλος του Νέου Ελληνισμού, και πάμε στο μακρινό μέλλον πάλι για ανάσταση νεκρών. Η νίκη σε έναν πόλεμο είναι το μεγάλο φάρμακο που θα αναστήσει το ηθικό του λαό μας και θα τον κάνει Ελληνικό μέχρι το κόκκαλο. Το θέμα είναι το πως θα μαγειρευτεί η νίκη. Στις εποχές που ζούμε όλα είναι πιθανά, αρκεί να βρεθούν δέκα άνθρωποι με ικανότητες και σοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.