25/1/14

Η Ελλάδα που ξέρει να αντιστέκεται


Χωρίς πτυχίο, χωρίς μισθούς

Εκπαιδευτικοί έπαιρναν εκπαιδευτική άδεια μετ’ αποδοχών για να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές αλλά όταν επέστρεφαν στην εργασίας τους με...άδεια χέρια, δηλαδή χωρίς κάποιο πτυχίο που να αποδεικνύει ότι όντως ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους ως όφειλαν. «Μία τέτοια πρακτική δεν είναι μόνο απαράδεκτη υπηρεσιακά, αλλά και στιγματίζει τον εξαιρετικά χρήσιμο θεσμό των εκπαιδευτικών αδειών», ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου. Το καθεστώς αυτό αλλάζει με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας, και πλέον αν εκπαιδευτικός λάβει εκπαιδευτική άδεια και δεν προσκομίσει, όπως οφείλει, τον τίτλο που απέκτησε, υποχρεούται να επιστρέψει τις αποδοχές και τις πρόσθετες αποζημιώσεις που έλαβε κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής άδειας. Η ΟΛΜΕ ζήτησε η ρύθμιση να μην ισχύσει αναδρομικά.
Σκάνδαλο τεσσάρων εκατομμυρίων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς εντόπισε το ΣΔΟΕ


Ενα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο εκατομμυρίων, αυτή τη φορά σε αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου, φέρεται να έχει εντοπίσει η τοπική διεύθυνση του ΣΔΟΕ. Οπως προκύπτει δύο συνεταιρισμοί πήραν περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ για έργα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ποσού κατέληξε στις τσέπες των υπευθύνων.
Οπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί πήραν κοινοτική επιδότηση 2.758.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 1.187.000 ευρώ στην άλλη, προκειμένου να κατασκευαστούν ψυκτικοί θάλαμοι όπως και άλλα έργα για την αποθήκευση προϊόντων. Η δουλειά ανατέθηκε σε τεχνικές εταιρείες της ίδιας περιοχής, αλλά όπως αναφέρει δημοσίευμα των «Νέων», φαίνεται πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους για αλλοίωση παραστατικών κι υπερκοστολογήσεις των κατασκευών προκειμένου να καρπωθούν οι ιδιώτες τα ποσά της κοινοτικής επιδότησης. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση που ερευνάται σε όλη την έκτασή της. Ηδη έχουν κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.


Πηγή: Σκάνδαλο τεσσάρων εκατομμυρίων σε αγροτικούς συνεταιρισμούς εντόπισε το ΣΔΟΕ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/140323#ixzz2rOf3sVtw


Ποιες απολύσεις; Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε 10.000 προσλήψεις μέσα στο 2014

«Θα καλύπτουν τομείς αιχμής κι ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα» είπε ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Την πρόσληψη 10.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014 ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην πρωινή εκπομπή του Mega. Όπως ανέφερε «θα καλύπτουν τομείς αιχμής κι ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «οι προσλήψεις γίνονται υπό τον κεντρικό έλεγχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δε γίνονται προσλήψεις αν δεν προσυπογράψουμε κι εμείς», σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα ότι τώρα είναι η ώρα για να γίνει ένας εξορθολογισμός στο δημόσιο, ώστε να εξυπηρετεί περισσότερο τον πολίτη, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές που χρειάζονται δεν μπορεί να αποτελούν έργο μιας θητείας ενός υπουργού, αλλά απαιτείται να υπάρχει συνέχεια.

protothema


Σε οικονομικό αδιέξοδο τα Ταμεία -«Μαύρη τρύπα» 34,8 δισ. ευρώ


Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν περιέλθει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς εμφανίζουν «μαύρη τρύπα» 34,8 δισ. ευρώ στα οικονομικά τους, σύμφωνα με στοιχεία των εκπροσώπων των εργαζομένων. Αν μάλιστα προστεθούν οι βεβαιωμένες οφειλές του κράτους προς τα Ταμεία από το 1993 και οι απώλειες από το «κούρεμα», τότε η οικονομική αιμορραγία του συστήματος, εκτινάσσεται στα 59,8 δισ. ευρώ.
Με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), η «ακτινογραφία» του ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real, έχει ως εξής:
  • Απώλειες εισφορών εξαιτίας της ανεργίας και της μείωσης μισθών 10,5 δισ. ευρώ.
  • Εισφοροδιαφυγή, ευέλικτες μορφές απασχόλησης 8,5 δισ. ευρώ.
  • Βεβαιωμένες οφειλές 8 δισ. ευρώ.
  • Οφειλές κράτους από το 1993 12 δισ. ευρώ.
  • Προωθούμενη μείωση εργοδοτικών εισφορών 1 δισ. ευρώ.
  • Υπό εξέταση περικοπή κοινωνικών πόρων 1,3 δισ. ευρώ.
  • Μείωση κρατικής χρηματοδότησης για φέτος 2,5 δισ. ευρώ.
  • PSI 13 δισ. ευρώ
  • Συντάξεις σε εκκρεμότητα 3 δισ. ευρώ

Πηγή: Σε οικονομικό αδιέξοδο τα Ταμεία -«Μαύρη τρύπα» 34,8 δισ. ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/140326#ixzz2rOsA2NTG


2 σχόλια:

  1. Σίγουρα κάποιοι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί που τους ελέγχουν τσοπαναρέοι με πλασματικά συμβόλαια, ιδιωτικών βοσκότοπων που διεκδικούν ακόμα και τη κυριότητα της γης, θα γλίτωσαν τον έλεγχο.

    Και να σκεφτεί κανείς ότι τους κάνους και πλάτες πολιτικικοδικονομικές συμμορίες που λυμένοντε τους ΟΤΑ, ακόμα και από θέση και δύναμι εξουσίες αιρετού εκπροσώπου επί μισθό δημοσίου υπαλλήλου, εις βάρος της ολότητας των κατοίκων του δήμου και κατ΄επέκταση του δημοσίου, μέχρι και δικηγορικά γραφεία εκμισθώνουν για το περιπαίγνιο της πολιτικής τους κάλυψης από της ποινικές ευθήνες του επίορκου της εξάσκησης του όρκου τους, κόντρα στην προστασία της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας της ολότητας των πολιτών και κατ επέκταση του δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά τα λέτε κ Αθανασιάδη.

    Τέτοιες επισημάνσεις τις ακούγαμε πάντοτε και εντονότερα κατά την διάρκεια αυτής της κρίσης.

    Επίσης τα συνδικαλιστικό όργανα απλώς επιβεβαίωσαν στη διάρκεια αυτής της κρίσης το ότι είναι μπαχαλακιδες, εύκολα εκβιαζομενοι λόγω της λεγόμενης φώλιας, και όσο περνάει ο καιρός φαίνεται καλύτερα ότι ούτε εργάζονται προς το συμφέρον των μελών τους,.

    Αρχηγό έχει αυτή η παράγκα;

    Για αυτό δεν μιλά κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.