2/1/14

Ο Στουρνάρας και τα στουρνάρια…

Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Επειδή υπάρχει κάποιος, που αν ρίξουμε τις τιμές του πετρελαίου θα… ωφεληθεί  ζεσταίνοντας την  πισίνα του, ο λαός  πρέπει να κρυώνει. Τελεία και παύλα.

Κάπως έτσι μας τα είπε ο κ. Στουρνάρας επικαλούμενος τη… βλακεία μας, ώστε να μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι (εμείς οι βλάκες), γιατί δεν πέρασε του κακού πλούσιου η έκπτωση στη θέρμανση της πισίνας του.

Το ίδιο επιχείρημα είχε χρησιμοποιήσει ο προκάτοχός του Παπακωνσταντίνου (αυτός με τη λίστα Λαγκάρντ) όταν ήταν η σειρά του να μας …χρυσώσει το χάπι. Δεν θα αναλύσω το επιχείρημα του διότι κανονικά πρέπει να ακριβύνει και το κρέας αφού ο πλούσιος μ΄αυτό ταΐζει τα σκυλιά του. Το ζητούμενο είναι πως αυτοί οι άνθρωποι γίνονται υπουργοί, διεκδικούν τα συμφέροντά μας και ορίζουν τις τύχες μας…

Ο υπουργός μιλάει και απευθύνεται σε αστοιχείωτους. Τα λόγια του στοχεύουν σε συγκεκριμένο κοινό, αλλά αναρωτιέμαι ούτε ένας του είπε ότι η επίσημη δήλωση ενός υπουργού σε μία κρίσιμη στιγμή -την ώρα που η αιθαλομίχλη πνίγει την χώρα – γίνεται αντιληπτή εκτός από τους παραπάνω και από δικηγόρους, από γιατρούς, από δημοσιογράφους;Δεν ξέρει οτι ενημερώνονται και μηχανικοί, δικαστές, μαθηματικοί, δάσκαλοι, καθηγητές και άλλοι πολίτες που διαθέτουν κριτική σκέψη; Του το είπε βέβαια ο Αδωνις Γεωργιάδης πριν τις δηλώσεις επισημαίνοντας του ότι αυτό το επιχείρημα είναι λάθος, αλλά αυτόν ποιος τον ακούει…

Ίσως να αδικώ τον κ. Στουρνάρα, γιατί μπορεί να σκέφτηκε ότι αφού δεχτήκαμε τον …πολλαπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης να το ονομάζουμε »εξίσωση» τότε μπορεί να λέει ότι θέλει. Πως να το κάνουμε; Ακόμη και οι μαθητές δημοτικού γνωρίζουν πως όταν έχουμε δύο ποσά για να εξισωθούν τα προσθέτουμε και τα διαιρούμε με το δύο. Αρα θα έπρεπε να προσθέσουμε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αυτή του πετρελαίου κίνησης, και να διαιρέσουμε με το δύο. ΑΥΤΟ ονομάζεται εξίσωση. Δηλαδή θα είχαμε εξίσωση αν 0,60 θέρμανσης + 1,20 κίνηση = 1,80 / 2 = 0,90.

Έχουμε λοιπόν …ΑΥΞΗΣΗ μέχρι την τιμή του κίνησης, αλλά κατάφεραν να μας κάνουν να το καταπιούμε κι αυτό το μπαστούνι ονομάζοντάς το ΕΞΙΣΩΣΗ! Πέρα όμως από την επικοινωνιακή διάσταση και το αν ο Στουρνάρας νομίζει ότι απευθύνεται σε στουρνάρια, ζητούμενο είναι αν τελικά απλά μας κοροϊδεύουν ή πιστεύουν όσα λένε και πράττουν.


Και δεν έχω απάντηση και για το ποιο από τα δύο είναι χειρότερο…

http://www.karfitsa.gr/2013/12/28/o-stoyrnaras-kai-ta-stoyrnaria/

3 σχόλια:

  1. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου δεν έχει άλλο σκοπό από τον περιορισμό της εισαγωγής του και την εξίσωση του προϋπολογισμού, τον οποίο ο ανεκδιήγητος Στουρνάρας πρέπει να παρουσιάσει στους εντολοδότες του.

    Αν εισάγονται σόμπες, ξυλεία και διάφορα άλλα (π.χ. θερμαντικά σώματα), αν καταστρέφονται από την λαθροϋλοτομία και τα τελευταία δένδρα της χώρας, αν ρυπαίνεται επικίνδυνα η ατμόσφαιρά, ή καίγονται άνθρωποι, αυτό δεν έχει καμμία σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι νόμιζα κι εγώ, ότι ήταν ζήτημα περιορισμού εισαγωγών μέχρι που άκουσα για 0,20 σουπερ αμόλυβδη στο Κατάρ. Μιλάμε πως ο Βαρδινογιάννης διυλίζει τον αέρα. Στην ουσία μιλάμε για την πιο αισχρή απόφαση εδώ και 40 χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου. Να τουρτουρίζει ο κόσμος προκειμένου να βαυκαλιζόμαστε ότι μειώνουμε τις τιμές, να πουλάμε ρεύμα μπόλικο για να "σκοτώσουμε" τη ΔΕΗ πιο εύκολα σε κανένα λαμόγιο. Μαύρο σαν την κατάρα μου θα φάει στις εκλογές και να δω πώς θα πληρωθούν τα χρέη των κομμάτων τους στις τράπεζες. Τι τους περιμένει ούτε που το έχουν φανταστεί. Γιατί ο λαός έχει δίκιο. Όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. > Τι τους περιμένει ούτε που το έχουν φανταστεί<

    Τρία χρόνια τώρα τα ίδια ακούμε/διαβάζομε κι εγώ μια χαρά του βλέπω.

    >Γιατί ο λαός έχει δίκιο. Όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται<

    Ακριβώς. Κοιμόμαστε όπως στρώσαμε.

    ΥΓ: Το ότι το κάνει για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού, δεν είναι εικασία δική μου, αλλά πληροφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.