19/1/14

Το Die Linke κλείνει το ρήγμα με τον ΣΥΡΙΖΑ: Δικαιώνει την Ελλάδα για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Το Die Linke κλείνει το ρήγμα με τον ΣΥΡΙΖΑ: Δικαιώνει την Ελλάδα για τις πολεμικές αποζημιώσεις
Λήξαν θεωρεί το ρήγμα που είχε προκληθεί στις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ το «Die Linke» με αφορμή τη θέση του κόμματος για τις γερμανικές επανορθώσεις, ο εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΚΟ του κόμματος Βόλφγκανγκ Γκέργκε.

«Το προεδρείο μας αποφάνθηκε ομόφωνα ότι η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να ζητεί αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστη στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό δεν θα πάψουμε ποτέ να το ζητάμε από τη γερμανική Βουλή», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα σε περίπου δύο εβδομάδες θα συζητηθεί σχετική επερώτηση του κόμματος στη Βουλή. Ο εκπρόσωπος αποδίδει σε παρερμηνεία τις δηλώσεις του (συν)προέδρου Ρίξινγκερ ότι είναι κατά της παροχής αποζημιώσεων.

4 σχόλια:

  1. Stazi dolofonoi filoi tou Alexi? Ola ta ektromata tis aristeris stalinikis lailapas apo oli tin Europi kai sto Yunanistan syntoma? Me autous mialei to paidi??
    . O cool Alexis yia kanena happening kalos einai alla yia tipotes allo. Ksexasa na po kai tis katalipsis...pou einai manoula.
    (X) Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν αυτοί καταφέρουν (υπόθεση εργασίας) να πάρουμε πίσω το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις/αποζημιώσεις, εμένα μού είναι εντελώς αδιάφορο αν είναι σταλινικοί, χιτλερικοί, ή ο,τιδήποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άρθρο αναφέρεται αλλού σε επανορθώσεις και αλλού σε αποζημιώσεις. Δεν είναι το ίδιο πράγμα.

    Η Ελλάδα έχει τις εξής απαιτήσεις από την Γερμανία:

    α) Κατοχικό Δάνειο: Είναι συγκεκριμένο και μη διαπραγματεύσιμο.

    β) Πολεμικές Επανορθώσεις: Είναι αυτά που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα για την καταστροφή της οικονομίας της (βιομηχανικές υποδομές, σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.)

    γ) Πολεμικές Επανορθώσεις: Αυτέ πηγαίνουν από κράτος (Γερμανία) σε ιδιώτες, θύματα του πολέμου.

    Με τις παρούσες κυβερνήσεις, ουδέποτε πρόκειται να απαιτηθούν και, οσάκις απαιτήθηκαν στο παρελθόν, ουδέποτε εισπράχθηκαν. Οφείλουν στον ελληνικό λαό μία εξήγηση οι πολιτικοί, αλλά σε λαό που δεν απαιτεί εξηγήσεις, τι να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.