9/2/14

Γ. Παπανδρέου: Στερούν το δικαίωμα φωνής από τους μετανάστες

Στη μακροσκελή δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται σε ορισμένα ζητήματα μέσω των οποίων η κυβέρνηση πλήττει το μεταρρυθμιστικό πνεύμα (φωτογραφία αρχείου).
Πλήγμα κατά του μεταρρυθμιστικού πνεύματος θεωρεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι- στις αυτοδιοικητικές εκλογές - από τους μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την απόφασή της «θέλει να στερήσει το δικαίωμα φωνής σε ανθρώπους καθόλα νόμιμα διαβιούντες στην Ελλάδα, που δουλεύουν στις οικοδομές, στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία μας, στα σπίτια μας φροντίζοντας ασθενείς, παιδιά και υπερήλικες, που έχουν ανοίξει μικρές επιχειρήσεις βοηθώντας στην ανάπτυξη του τόπου».

Παράλληλα, βλέπει «στροφή σε αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που μας κρατούν δέσμιους σε ό,τι μας οδήγησε στην κρίση, αποτελούν σύνηθες πλέον φαινόμενο».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, όλα αυτά συμβαίνουν «σε μια περίοδο που απαιτείται διαρκής και έντονη μεταρρυθμιστική δράση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και να διαμορφωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για περισσότερη Δημοκρατία, ισονομία, ευνομία, αλλά και οι συνθήκες για μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Στη μακροσκελή δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου αναφέρεται σε ορισμένα ζητήματα μέσω των οποίων η κυβέρνηση πλήττει το μεταρρυθμιστικό πνεύμα. Μεταξύ αυτών ο νόμος για τα Πανεπιστήμια, η κατάργηση της επιλογής στελεχών μέσω του open.gov, αλλά και η ανακίνηση θέματος σχετικά με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κ. Τσίπρα. Όπως αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός, όλα αυτά «σηματοδοτούν αρνητικά δυστυχώς, την επιμονή σε ό,τι δεν έχει ανάγκη η χώρα».

http://www.naftemporiki.gr/story/763586

7 σχόλια:

  1. "...Πλήγμα κατά του μεταρρυθμιστικού πνεύματος θεωρεί ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τη στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι- στις αυτοδιοικητικές εκλογές - από τους μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα..."

    Ο ξεφτιλισμενος καταστροφεας ΓΑΠ των δεκαετιων υπαρκτου "Σοσιαλισμου η Βαρβαροτητα" και του "Λεφτα Υπαρχουν", μιλαει για "μεταρρυθμισεις";

    Και μετα περιμενουμε να μην γελαει η υφηλιος, με την τριτοκοσμικη ζητιανια και τα ηττημενα, Ανανιστικα μυαλα μας;

    - http://www.iefimerida.gr/news/139326/tζήμερος-ο-συριζα-είναι-σύμφυρμα-νοσταλγών-του-σταλινισμού-πελατών-του-πασοκ-και-λαμόγιω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ ο ΓΑΠ στέρησε την εργασία και το φαγητό σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και αντί να τον μαζέψουνε για τα κακά που έκανε στη χώρα, μιλάει κι από πάνω. Οι στερήσεις του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε μετανάστες τον μάρανε!!! Ποιος θα του στερήσει την ελευθερία του, αυτόν και όλους τους άλλους που κετέστρεψαν τη χώρα, ιδιοτελώς, επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=Yre9mzcG0LY

    Δεν ντρεπόμαστε όλοι λέω εγώ.
    Ο άνθρωπος μας έδωσε συμβουλή ενώ άλλοι στο εξωτερικό για να τον ακούσουν παρακαλάνε για να πάει να κάνει διάλεξη.
    Θέλουμε πολυπολιτισμό. Τι θα πει Έθνος και βλακείες?! Αυτά είναι ρατσιστικά. Όποιος τα λέει είναι "ρατσιστής, φασίστας, οπισθοδρομικός". Δώστε σε κάθε παράνομο μετανάστη (που μετά από χρόνια γίνεται νόμιμος) το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι να γίνουμε..."μεταναστευτικό Έθνος" όπως οι Αμερικανοί έτσι?
    Ωραία πράγματα. Αφήστε εκεί τους οπισθοδρομικούς. Όποιος διαφωνεί είναι φασίστας. Τέλος. Το αποφασίσαμε οι "εκσυγχρονιστές-προοδευτικοί".
    Λεφτά υπάρχουν και θέλουμε πολυπολιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με τον ιδεοληπτικό Γιωργάκη, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι ένας πρώην πρωθυπουργός, ουσιαστικά συμβουλεύει να αγνοηθεί το ελληνικό σύνταγμα και η γνωμάτευση του ΣτΕ!

    Αυτό το πνεύμα αυθαιρεσίας και περιφρονήσεως των θεσμών, που επεκράτησε μετά την μεταπολίτευση, μάς έφερε στα σημερινά χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Nativist είπε...αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι ένας πρώην πρωθυπουργός, ουσιαστικά συμβουλεύει να αγνοηθεί το ελληνικό σύνταγμα και η γνωμάτευση του ΣτΕ!"

    Και όχι μόνο σημαντικό αλλά και πολύ "δημοκρατικό" εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού της χώρας.

    Όσο για το μεταρρυθμιστικό πνεύμα καλό θα ήταν όλοι όσοι θέλανε (και θέλουν) να σώσουν την οικονομία της χώρας, να κοιτούσαν πρώτα τα οικονομικά των κομμάτων τους. Να ξεκινούσαν από εκεί τις μεταρρυθμίσεις.

    θα ήταν μια καλή πρώτη ένδειξη ότι είναι ικανοί να σώσουν και τη χώρα.

    Τελικά όμως εκ του πολιτικού και οικονομικού αποτελέσματος πέτυχαν και στους δύο τομείς(πατρίδα και κόμμα) το αντίθετο. 2 στα 2!

    Θα καταλάβουν ότι πατρίδα υπάρχει και χωρίς αυτούς και δεν αποτελούν καμία εγγύηση.
    Ουδείς αναντικατάστατος όπως είχε πει σε φιλική κουβέντα με δημοσιογράφο ένας μεγάλος και οραματιστής Έλληνας πολιτικός πριν πολλά χρόνια.

    Επίσης καλό θα ήταν να ξέρουν ότι οι θεσμοί θα λειτουργήσουν πλήρως κάποια στιγμή. Όσοι στο παρελθόν περιφρόνησαν του θεσμούς, όταν ήρθε η "ξαφνική" αλλαγή κάθε φορά σε παρόμοιες καταστάσεις για τη χώρα, το πλήρωσαν.

    Τα κερνάς τα χάνεις, τα χρωστάς τα πληρώνεις έλεγε μια πανέξυπνη γιαγιά 94 ετών εν πλήρη διαύγεια πνεύματος. Κι αυτή η φράση ισχύει ιδιαιτέρως για όποιον έχει τη παραμικρή θέση διοίκησης. Το βάρος της διοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πριν αλέκτορα φωνήσαι...

    Γυρεύουν τρόπο να παρακάμψουν την απόφαση του ΣτΕ και να βρουν τρόπο να ψηφίζουν και να ψηφίζονται οι "νόμιμοι" μετανάστες στις εκλογές ΤΑ.

    H απόλυτη γελοιοποίηση μιας κυβέρνησης δέσμιας της αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για μια ψήφο και για να μην τους χαρακτηρίσουν είναι ικανοί να τα κάνουν όλα και δεν υπολογίζουν ούτε τη Δικαιοσύνη.

    Με τις πολιτικές που εφαρμόζουν θα τους μείνουν μόνο οι μετανάστες ψηφοφόροι και οι 80+ ετών.

    Δεν θα ξεχάσω παραμονές των τελευταίων εκλογών έναν παππού που με ρωτούσε στο κέντρο της πόλης αν ξέρω που είναι τα γραφεία της ΝΔ.
    Κατέστρεψαν τη πατρίδα και ο άλλος με βλέμμα "Δεν θυμάμαι πως με λένε", το μπαστούνι να τρέμει μαζί με το χέρι και το ένα πόδι ήδη "μέσα", εκεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Εκείνη την ώρα σκέφτηκα:
    "Έζησες τη ζωή σου βρε παππούλη, τα νιάτα δεν τα σκέφτεσαι?! Άντε να πιεις στο καφενείο ένα τσίπουρο κρυφά από τη γυναίκα σου και να μετρήσεις μετά την πίεση, μας ανεβάζεις τη δικιά μας γ@@@ το κέρατο μου!"
    Τελικά του είπα ένα ευγενικό και σταθερό "Δεν ξέρω" και συνέχισα τον δρόμο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.