3/2/14

Κεφαλονιά: Νέες καταστροφές στην παραλία του Μύρτου - Έπεσαν βράχια άνοιξαν νέες χαράδρες [Εικόνες]

Πολύ ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι στην Κεφαλονιά μετά το νέο σεισμό 5,7 Ρίχτερ που συγκλόνισε λίγα λεπτά μετά τις 5 τα ξημερώματα το νησί. Το υπουργείο Αμυνας έχει ενεργοποιήσει το σχέδιο «Δευκαλίων» και ένα C-27 και ένα αρματαγωγό αναχωρούν εντός της ημέρας μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και ενημερώνεται συνεχώς.

Kι άλλες αλλαγές στο τοπίο της περίφημης -ανά τον κόσμο- παραλίας του Μύρτου στην Κεφαλονιά, προκάλεσε το νέο χτύπημα των 5,7 Ρίχτερ στο νησί, τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες των Γεράσιμου Καβαλλιεράτου Κοσκινιώτη και της Σέβης Καφίρη, που δημοσιεύει το vlahatasamis.gr, μετά το νέο σεισμό η θάλασσα γέμισε από τόνους άμμου, ενώ το δρομάκι της παραλίας κόπηκε σε τρία σημεία, μετά την αποκόλληση βράχου.

http://www.apocalypsejohn.com/2014/02/nees-katastrofes-sthn-paralia-myrtou-epesan-braxia-anoiksan-nees-xaradres-eikones.html

Απίστευτη εικόνα από τον νέο σεισμό των 5,7 Ριχτερ στην Κεφαλονιά

Ο σεισμός των 5,7 Ριχτερ στην Κεφαλονιά σήμερα τα ξημερώματα «λύγισε» το καμπαναριό της εκκλησίας στα Κουρουκλάτα.
Πρόκειται για μία απίστευτη φωτογραφία που δείχνει το καμπαναριό μόλις να έχει αντέξει από τη σεισμική δόνηση και να έχει γείρει επικίνδυνα.
Η κατάρρευση του είναι πολύ πιθανή σε ένα νέο μετασεισμό και ο Δήμος θα πρέπει να το κατεδαφίσει, καθώς η «αιώρηση» του απειλεί ανθρώπινες ζωές.

www.apocalypsejohn.com/2014/02/apisteuth-eikona-apo-ton-neo-seismo-twn-rixter-sthn-kefalonia.html

2 σχόλια:

  1. Reading Strabon would help the local people understand more the geographical changes the island is experiencing.

    In his search for ancient Ithaca, he had identified the seismic hot spots of the island that had shaped it after another major earthquake.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως ήλθεν ο καιρός, όλοι οι κουρλοί (*) Κεφαλλονίτες, να πάψουν επιτέλους να βρίζουν και να βλαστημάνε, επί 24ώρου βάσεως... τον Άη Γεράσιμο!

    *) Τίτλος - λέει - Τιμής, ανώτερος του Τρελλού! Κούνια και Σεισμός που σας κούναγε ωρέ παράωροι, μέσα στη συμφορά που πάθατε και λυπούμαστε ΟΛΟΙ γι' αυτό το κακό! Περαστικά σας, ειλικρινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.