19/2/14

Ισλαμιστές στη Συρία λιθοβόλησαν κορίτσι μέχρι θανάτου λόγω Facebook

Ένα κορίτσι στη Συρία, λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου, από ομάδα Ισλαμιστών που πολεμά τον Μπασάρ αλ Άσαντ, όταν οι ισλαμιστές διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσε το κοινωνικό δίκτυο Facebook.

Το κορίτσι που ονομάζεται  Φατούμ αλ Γιασέμ αιχμαλωτίστηκε από τους αντάρτες ισλαμιστές και οδηγήθηκε να δικαστεί με τη Σαρία (τον ισλαμικό  νόμο), και αφού αποδείχθηκε ότι χρησιμοποίησε το κοινωνικό δίκτυο στην πόλη Ράκα της Συρίας, κρίθηκε ένοχη.

Το δικαστήριο της Σαρία αποφάνθηκε ότι η χρησιμοποίηση από το κορίτσι το κοινωνικό δίκτυο Facebook ισοδυναμεί με μοιχεία και καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό.

Την πληροφορία αυτή αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο Fars και προσθέτει ότι τα μέλη της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» που συμμετείχαν στην πράξη αυτή είναι ενεργά μέλη της οργάνωσης Αλ Κάιντα.

Ο λιθοβολισμός έγινε χθες στην πόλη Ράκα.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

4 σχόλια:

  1. Αυτά τα ζώα υποστηρίζουν ο Καμίνης και πολλά άλλα ''λαμόγια'';
    Θέλουν να μας τα επιβάλλουν με την βοήθεια των δοσιλόγων που κυβερνούν αυτή τη χώρα την τελευταία τουλάχιστον 20ετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://krypteia1.blogspot.gr/2014/02/blog-post_5885.html
    ψάξτε το λίγο καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η φωτογραφία είναι από κινηματογραφική ταινία. Αγαπητέ Σάββα μάλλον πρέπει να αποκλειστεί ο αναρτήσας το άρθρο. Απαράδεκτο τέτοια ψεύδη εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περί φωτογραφίας της ανάρτησης.

    Το 80% των άρθρων που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για ειδήσεις είτε για άρθρα γνώμης συνοδεύονται με εικόνες/ φωτογραφίες που δεν έχουν άμεση σχέση με τη είδηση/ γνώμη που ακολουθεί. Καμιά φορά γράφουμε «φωτογραφία αρχείου» καμιά φορά όχι.

    Το άρθρο αναφέρεται σε ένα απεχθές συμβάν και ακόμα να υπήρχε φωτογραφία αυτού του συγκεκριμένου λιθοβολισμού θα μας ήταν δύσκολο να την αναρτήσουμε χωρίς προειδοποίηση για τη σκληρότητα της.
    Η ανάρτηση μιας φωτογραφίας παρόμοιας σκηνής από κινηματογραφική ταινία που έχει κυκλοφορήσει είναι ένας κομψός τρόπος αποφυγής προβλημάτων περί ηθικής και δημόσιας προσβολής.

    Συνεπώς θεωρώ τα πυρά προς το πιανίστα άσκοπα και άσχετα.

    Παρά να μου δώσετε διαταγές –ψάξε καλλίτερα- η την άκρως αγενή διαταγή στον Σάββα -να αποκλειστεί ο αναρτήσας το άρθρο- νομίζω ότι θα έπρεπε να μάθετε τους ελάχιστους κανόνες ευγένειας που υφίστανται ακόμα στην κοινωνία μας στο γραπτό λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.