4/12/14

«Πρωταθλητές» στη διαφθορά… Γκρέκο & Τούρκο μασκαρά

 
Η διαφθορά έχουν πλέον καταστεί συνώνυμες λέξεις στην Τουρκία και την Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας, για το 2014. Πρόκειται για μια θλιβερή επίδοση κυρίως για την Ελλάδα, που υποτίθεται ότι είναι παλαιό μέλος στους δυτικούς οργανισμούς συνεργασίας και ασφάλειας, άρα τέτοια προβλήματα θα έπρεπε προ πολλού να τα έχει αντιμετωπίσει.

Το να βρίσκεται στην τελευταία θέση της λίστας των κρατών της Ε.Ε. και της Δυτικής Ευρώπης με την Ιταλία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, δεν αποτελεί και ιδιαίτερη τιμή για έναν ιστορικό λαό που θέλει να θεωρείται ως συνεχιστής της λαμπρής αρχαίας του κληρονομιάς. Η βαθμολογία (43%) μας κατατάσσει στην 69η θέση ανάμεσα στις 175 χώρες.
Η Τουρκία βρίσκεται στην ίδια θέση (64η) με την Αγκόλα έχοντας χάσει 11 θέσεις σε σχέση με πέρσι, παρά την οικονομική της ανάπτυξη, όπως αναφέρει η έκθεση. «…Η κάποτε ισχυρή ελπίδα για οικονομική ανάπτυξη στην Τουρκία, διαψεύδεται από το τεράστιο επίπεδο διαφθοράς.
»Ράβδοι χρυσού, εκατομμύρια δολάρια κυκλοφορούν σε κουτιά παπουτσιών. Η κυβέρνηση απαντά καταδιώκοντας πολιτικούς της αντιπάλους και αστυνομικούς, δικαστές και εισαγγελείς, αλλά δεν πράττει το παραμικρό για να πατάξει τη διαφθορά», καταγράφει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Η μόνη «παρηγοριά» Αθήνας και Άγκυρας, είναι ότι… η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο μας περνάνε. Κι αν για την Τουρκία δεν έχουμε λόγο να στενοχωριόμαστε κιόλας, για τα δικά μας… εύγε μας. Παρεμπιπτόντως, το πραγματικό «εύγε» ανήκει στις Δανία, Νέα Ζηλανδία και Φινλανδία που θεωρούνται οι πιο αδιάφθορες χώρες στον κόσμο. Είθε μια μέρα να έχουμε και οι Έλληνες κάποιον λόγο παρόμοιο να περηφανευόμαστε. Δεν θα γίνει πριν περάσουν κάμποσες γενιές ώστε να απαλλαγεί το… DNA μας από τα σύνδρομα της μεταπολίτευσης.

3 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα αν δεν επιβληθεί ένα πολύ σκληρό καθεστώς αδιάφθορων για πολλά χρόνια. Ο λαός έχει αποκτηνωθεί με το σκυλάδικο. Δεν θα βρει σωτηρία από μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά, αλλά πού θα βρεθούν οι αδιάφθοροι και πώς θα επιβάλουν το καθεστώς των;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αδιάφθοροι και ικανοί είναι πολλοί και υπάρχουν. Για να δούμε τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση, αν δηλαδή θα αντικαταστήσει τη σαπίλα με εντίμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.