9/2/15

Μ. Γλέζος: Όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα

Ταυτοποιήθηκε με την ιστορία, είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Μανώλης Γλέζος αναφερόμενος στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega" είπε ότι του θύμισε το γράμμα του Ζαχαριάδη το 1940 και μάλιστα "κάτω από άλλες συνθήκες".
"Αυτοί θα τηρήσουν όλη τη δυνατότητα που έχουν, θα παρουσιάσουν μερικούς με χαμόγελα, μερικούς με μια λύση συμβιβαστική, μερικούς με σκληρή γραμμή. Είναι κατανεμημένοι οι ρόλοι που έχουν παίξει ως τώρα και που θα συνεχίζουν να τους παίζουν. Εμείς, σε όσους έρθουν με χαμόγελα θα θυμηθούμε την ελληνική παροιμία φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας", σημείωσε για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Πρόσθεσε ότι το θέμα για την Ελλάδα είναι να σταθεί με βάση τα όσα είπε ο πρωθυπουργός της χώρας και εκτίμησε ότι η έκβαση των συζητήσεων με την Ευρώπη θα εξαρτηθεί από το εάν η Ελλάδα επιμείνει στις θέσεις της.
"Θεωρώ ότι όπως σπάσαμε τα μούτρα του φασισμού το 1940, όπως τότε, μόνο ο ελληνικός λαός με το έπος του 1940-41 κατέρριψε το μύθο του αήττητου άξονα θα γίνει το ίδιο αρκεί να αντισταθούμε σε όλων των ειδών τις περιπτώσεις", συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή:www.capital.gr

6 σχόλια:

  1. Γι αὐτὸ ὁ ὑπουργὸς οἰκονομικῶν τῆς Ἑλλάδος μίλησε γιὰ τὸ ἰταλικὸ δημόσιο χρέος; Γιὰ νὰ σπάσῃ τὰ μοῦτρα τῶν ἰταλῶν;

    Γιὰ νὰ καταλάβω. Ἔτσι θὰ κάνουμε ἐξωτερικὴ πολιτική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως και να τη δει κανεις την αναλογια αυτή είναι τρομακτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά από μία ορισμένη ηλικία, οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να οδηγούν και να πολιτεύονται. Για το δικό τους καλό στην πολιτική, διότι γελοιοποιούνται και για το καλό περισσότερο των άλλων, στην οδήγηση, επειδή οι άλλοι δεν φταίνε σε τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τὸν ἐκμεταλλευεται τὸ κόμμα γιὰ ἐκείνη τὴν δῆθεν σημαία.

    Καὶ γράφω δήθεν διότι δέν ἔχω καμμία διάθεσι νὰ ἀμφισβητήσω τὰ λόγια τοῦ Γλέζου,ἀλλά βρέ παιδί μου ἄν εἶχα κάνει ἐγώ κάτι τέτοιο,θὰ τὴν εἶχα φυλάξει γιὰ νὰ τὴν δείχνω στὰ χρόνια τῆς ἐλευθερίας,σὲ περίπτωσι ποὺ νομίσουν ὅτι λέω παραμύθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια που το ριξαμε στις αναμνησεις, μηπως να θυμισει ο συντροφος Μανωλης τον συντροφο Αλεξη που κατεληξε ο συντροφος Ζαχαριαδης το 1973 και γιατι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπαρμπα Μανωλη υπενθυμισε μας την σταση του ΚΚΕ την περιοδο 1939-41

    οταν ο <> ,<> I. Μεταξαs κηρυσσε πολεμο

    κατα της Ιταλιας .Επιλεκτικη Αρτηριοσκλήρυνση .....Eυστοχο το σχολιο του k Goutzinopoulou

    ευστοχο το σχολιο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.